• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-06-27 16:07:47 följande:
    Ida - de kom tillbaks innan lunch med två MVG så nu är det SOMMARLOV Ska bli sååå skönt att inte ha omvårdnadskursen ligga och skvalpa i huvudet hela sommaren utan att jag nu är klar med den. Tror inte att jag hade fixat att vänta med 3 uppgifter tills i aug/sept. Men oj vad konstigt det känns att sitta här och bara vara, att inte tänka på att jag borde plugga eller likanden.Har sagt åt mina två coacher/syon att hur mycket jag en bönar och ber får de inte starta upp en ny kurs innan den 13 augusti, får se hur det går
    grattis va kul för dej
  • jannajamtland

    kräks snart över mina uppgifter, har masa att göra som ska vara klart imorgon och på fredag*suck* å vet inte vad som ska in skriftlig får bara mummel till svar då man frågar, men men jag biter ihop å kämpar på, sen har jag ju 5 veckor "ledigt" 3 veckor hemmastudier och 2 semester, men då ska jag jobba istället.
    längtar till medicinska grundkursen å omvårdnaden är klar så tråkigt, gillar mer etik, psykiatri och likande ämnen

  • Peand

    Ida - Tack, det är nog mer jag som måste lära mig att förstå att jag behöver ledigt. Fast ledigt och ledigt... Jag ska ju jobba

    Ericas mamma - Tack! Självklart skall man få fråga om det man inte hittar eller det man känners sig osäker på om man fattat rätt. Visst finns det säkert dem som frågar istället för att själv letar men dem lära man känna igen ganska snabbt....

    jannajamtland - och jag som var så glad att hoppa över till omvårdnaden där det blev mer konkreta saker. Efter 4 "flumm kruser" var det så skönt med lite fakta uppgifter, var man gör för omvårdnad vi andningproble och likanden Flört
    Säg till om vi kan hjälpa dig så här på slutspruten....

  • ericas mamma

    behöver lite hjälp om skelettet denna gång, hoppas det finns nån som vill hjälpa mej * vad händer med vårt skelett(benmassa) vid långvarig inaktivitet o varför blir det så?

    * vad kan du som undersköterska göra för att förhindra att kontrakturer uppstår hos en person som är förlamad helt eller delvis?


  • jannajamtland

    Nu har jag bara 5 uppgifter kvar att skriva på medicinska grundkursen, ska avstämma imorgon, har lite farmakologi och katastrof kvar på det, sen göra ett psykologiarbete.

    Längtar till efter "lovet" då har sambon nytt jobb och är hemma senast 16.30 så jag får tid plugga, varit så himla tufft sen det började.
    barn som varit sjuk varannan vecka, hemska nyheter, sambo som jobbar sjuka pass så far innan jag klev upp och hemma vid 21-22 på kvällen då e man rätt trött efter en dag med föreläsningar och att vara mamma.

  • ericas mamma
    jannajamtland skrev 2007-06-27 22:19:01 följande:
    Nu har jag bara 5 uppgifter kvar att skriva på medicinska grundkursen, ska avstämma imorgon, har lite farmakologi och katastrof kvar på det, sen göra ett psykologiarbete.Längtar till efter "lovet" då har sambon nytt jobb och är hemma senast 16.30 så jag får tid plugga, varit så himla tufft sen det började.barn som varit sjuk varannan vecka, hemska nyheter, sambo som jobbar sjuka pass så far innan jag klev upp och hemma vid 21-22 på kvällen då e man rätt trött efter en dag med föreläsningar och att vara mamma.
    samma här 5 arbeten kvar. hoppas det går bra för dej
  • Peand

    Ericas mamma - Nu sätter du mig på problem. Detta har jag inte läst än och just sådana här bitar är ju lite svåra att chansa på.
    Men spontant vill jag ha det till att skelettet blir poröst om det är inaktivt för länge. Alltså lättare går sönder och inte klarar de belastningar som det tidigare var van vid. Varför vet jag inte. Men antar att det är dels att man inte är aktiv längre och det skulle inte förvåna mig om det är några hormoner med och ställer till det. Det är ju det iallafall när man får benskörhet. Men som sagt var  - jag vet INTE!

    Kontrakturerr hos en förlamad tror jag man kan undvika genom massage och gymnastik med de delar som är förlamade. Ex att man rör på förlamade ben enligt ett visst mönster och att man masserar de muskler som finns. Men återigen, jag vet inte jag tror.
    Ska försöka se om jag hittar några fakta om detta istället för att tro Flört

    Jannajamtland - Låter som om det har varit tufft och som om det kommer att bli enklare till hösten sedan. Det är inte lätt att plugga och vara mamma/sambo och allt annat man är samtidigt. Jag ska storstäda nu när jag är ledig för jag vet inte när jag storstädade sist, det har inte funnits tid för det.

  • ericas mamma
    Peand skrev 2007-06-27 22:32:38 följande:
    Ericas mamma - Nu sätter du mig på problem. Detta har jag inte läst än och just sådana här bitar är ju lite svåra att chansa på.Men spontant vill jag ha det till att skelettet blir poröst om det är inaktivt för länge. Alltså lättare går sönder och inte klarar de belastningar som det tidigare var van vid. Varför vet jag inte. Men antar att det är dels att man inte är aktiv längre och det skulle inte förvåna mig om det är några hormoner med och ställer till det. Det är ju det iallafall när man får benskörhet. Men som sagt var  - jag vet INTE!Kontrakturerr hos en förlamad tror jag man kan undvika genom massage och gymnastik med de delar som är förlamade. Ex att man rör på förlamade ben enligt ett visst mönster och att man masserar de muskler som finns. Men återigen, jag vet inte jag tror.Ska försöka se om jag hittar några fakta om detta istället för att tro Jannajamtland - Låter som om det har varit tufft och som om det kommer att bli enklare till hösten sedan. Det är inte lätt att plugga och vara mamma/sambo och allt annat man är samtidigt. Jag ska storstäda nu när jag är ledig för jag vet inte när jag storstädade sist, det har inte funnits tid för det.
    på det första där, var liknande va jag oxå tänkte  o va inne på. för det borde ju va det, tycker jag.  men annars får ja skriva typ nåt liknande o se om det blir rätt.
    Tack ännu en gång  har du långt kvar på din utb?
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III