• Peand

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • Peand

    Ericas mamma - Så lite så igen  Men då gäller det bara att vi hittar rent fakta om att våra teorier stämmer Skrattande

    Om jag har långt kvar??? Jag körde halvfart i nov+dec och har sedan kört helfart från 1/1 tills idag och klarat av 850 poäng. Så det saknas 500 p innan jag är klar. Men sen är jag inte säker på att jag nöjer mig vid det utan kanske kör vidare under våren också. Beror på om jag hittar någon jobb eller alternativet är att vara arbetslös. Då är det bättre att plugga med ämne. Men min planering är att fixa dessa 500 p under hösten. Och då är det sjukvård, geriatrik, lindrande vård och handledning som jag tror på nu.... Men jag hinner ändra mig till aug. Skrattande

  • Peand

    Från boken/serien Grundläggande omvårdnad del 2
    "Övningar för att förebygga kontraktuer kan var abåde aktiva och passiva och består av att röra lederna till deras yttersta positioner flera gånger om dagen. Patienter som inte själva klarar ava tt sträcka lederna,måste få hjälp med att göra det. Passiva övningar används, och extremiteterna böjs och sträcks helt. Rörelserna skall följa det normala röreslemönstrerna.
    Man ska också vara försiktig med att använda extrautrustning till personen så som kuddar. För det görsta har de en passiviserande effekt, för det andra kan lederna bli liggande flekterade under långa perioder. Därmed kan extra kuddar bidra till tutvecklingen av kontakturer. Täta ställningsbyten innebär röresler i lederna och nua ledpositioner. Om patienten huvudsakligen ligger på rygg med huvudänden höjd främjar detta kontrakturutvecklingen i höftleden.
    Om det är möjligt bör patienten dagligen komma upp ur sängen och sitta/stå och gå för att belasta lederna."
    Finns ju även en rullstolstyp där man får de stående, förutsatt att man inte är förlamad i överkroppen.

    Ursäkta alla stavfel, är trött och fingrarna lever sitt egna liv.
    Säger godnatt nu, återkommer i morgon

  • Fröken NollÅtta
    ericas mamma skrev 2007-06-27 20:18:10 följande:
    jo det har ja, men tycker inte att ja hittar det, därför ja frågar, frågar ju inte om saker ja hittar
    Jag tycker du verkar fråga om allt. Vad är det för bok ni har?
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Yeah, right!! I augusti blir det distansstudier igen. Kom in på komvux här i stan och ska nu börja den låååånga vägen mot ssk. Första läsa in den grungläggande behörigheten, och det är det jag ska pyssla med i höst.

    Nåt skumt också: Kolla min mail och hade fått mail från skolan ang min praktik. Dem frågar varför jag inte dök upp på den andra praktiken på vårdcentralen? Ähhh, mycket märkligt för jag var där och jag ringde och meddelade både handledare och praktiksamordnaren att jag inte skulle klara av det just då pga att jag inte mådde bra.

    Praktiksamordnaren skickade svar och sen gick dagarna tills detta mail kom.

    Svarade på det och fick svar idag av läraren att hon är på semester och kommer åter den 6/8. Ähhh, om hon nu anstränger sin sista hjärncell för att skriva det så kan hon väl för i helvete svara på om jag nu har IG i hela kursen som hon svamlade om i sitt förra mail. Hon sa till mig senast i telefon att jag hade G i teorin med IG prövning APU och att jag hade till oktober på mig, men nu verkar det som att denna APU på vårdcentralen var min sista chans utan att säga det till mig och nu får jag liksom läsa om hela kursen.

    Ja,ja kommer ju ändå kanske inte ha annändning av kursen om jag aldrig kommer jobba som uska om jag nu ska plugga till syrra. Får ju ändå läsa om allt då sas fast mer ingående.

    NU ska jag sova, dödstrött!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Peand

    Fröken NollÅtta - grattis till att du kom in på Komvux och kan börjar den långa resan mot ssk. Håller tummarna för dig att det går bra och att det är vad du vill Glad

    Ang att ställa frågor här inne så tror jag att vi alla gör det titt som tätt. Och det som verkare enkelt för en person är kanske något en annan har kört fast på.
    Därför anser JAG att det är fritt fram att fråga när man kör fast. Att fråga är en sak, att kräva svar och kanske önskemål om kopior av arbeten (japp, det har förkommit tidigare i denna tråd) är i mina ögon sett en helt annan sak. Då vill man inte lära sig utan hitta den kortaste vägen till att nå målet.
    Att fråga är ett sätt att lära sig och även ett bra sätt för oss andra att se vad vi har lärt oss hittills Flört
    Så för mig får det gärna frågas på, kan jag svaret eller har tid att leta efter svar så hjälper jag gärna till. Men de som vill åka runt på ett bananskal är jag numera ganska hård emot. Man lär av misstagen....

  • Fröken NollÅtta
    Peand: Men ställa alla frågor och få dem besvarade tycker jag känns helt fel. Kan man inte grunden i anatomi så får man det nog väldigt svårt. De är ju enkla basgrejer det handlar om och svaret är inte svårt att hitta.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • seSSa

    Måste fråga er lite om hjärtinfarkt...

    * Vad observerar/kontrollerarhos när du när du ser en person som möjliget får/fått en hjärtattack?

    * Vad gör man? och varför gör man det man gör?

  • jannajamtland

    Jippie vad otroligt glad ja är idag
    Fick helt godkänt på valederingen i hemsjukvård, men tänker göra extra arbete för högre betyg och gå på en föreläsning om lagar som jag finner intressant.
    Medicinska avstämningen gick strålande bra, fick massa beröm av min lärare, och imorgon ska jag abra stämma av litet psykologi och omvårdnad.
    Så otroligt glad

  • MammaOsa

    usch jag vill verkligen läsa barn o ungdoms sjukvård...men finns inte här i närheten. Någon som vet om det går att läsa på distans??? o i så fall var`???

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III