• Peand
    Äldre 7 Apr 13:28
    29857 visningar
    1388 svar
    1388
    29857

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

     Glad Hejsan Glad  


     

    Här är vi ett gäng glada blivande undersköterskor, och även några som redan får titulera sig som det....


     

    Tillsammans stöttar och peppar vi varandra när motivationen tryter, vi gläds åt andras framgångar och hjälps åt när vi letar information. Vi finns här och stöttar när vi sliter våra hår i förtvivlan för att kroppens funktioner ska bankas in, när vi ska lära oss skillnaden mellan SoL och HSL, eller när vi inte förstår varför vi ska lära oss att göra en skarvsladd Fundersam


     Kort sagt finns vi här för varandra när vi kämpar på med våra studier


     Några av oss är precis i början och kommit så långt att de funderar på att börja läsa, andra har nyligen börjat, några är halvvägs och andra kämpar på sluttampen. Vissa är mammalediga och lagt böckerna på hyllan ett tag och andra pluggar så att pennorna glöder.

    Ja, detta är vi, de blivande super USKorna Skrattande
    Välkommna till oss!

     Glad Glad   Glad Glad

    Tidigare trådar:
    Part I - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m13154498.html
    Part II - www.familjeliv.se/Forum-5-70/m16034044.html
  • Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III
  • Fröken NollÅt­ta
    Äldre 2 Jul 18:11
    MammaOsa skrev 2007-07-02 14:28:49 följande:
    Fröken NollÅtta ; Jag skall läsa barn och ungdoms sjukvård
    Ahhh, den vill jag med läsa, men den finns inte i min kommun så det är kört. Var ska du läsa? Jag var in på nti.se men min kommun är som sagt inte med bland dem som står där.
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Fröken NollÅt­ta
    Äldre 2 Jul 18:12
    MammaOsa skrev 2007-07-02 15:09:37 följande:
    Tänkte på en sak angående praktik...skolan har ju fixat mina men hur är det när man läser på distans??? Fixar handledaren en får man fixa själv???
    Jag sökte själv, hade iofs kontakter på förlossningen. Skolan hade iofs fixat en åt mig på ortopeden på KS, men jag tyckte det lät roligare och mer spännande att vara på förlossningen istället
    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Äldre 2 Jul 20:06

    Fröken NollÅtta skrev 2007-07-02 18:11:31 följande:


    Ahhh, den vill jag med läsa, men den finns inte i min kommun så det är kört. Var ska du läsa? Jag var in på nti.se men min kommun är som sagt inte med bland dem som står där.
    Samma för mig finns inte i min hem kommun men jag söker i skövde så får vi se om min hem kommun betalar min plats. Jag har ju läst tre terminer i klass som usk. Finns inte på min hem ort så min kommun betalade min plats då så hoppas på det bästa.
  • Äldre 2 Jul 20:07

    Fröken NollÅtta skrev 2007-07-02 18:12:56 följande:


    Jag sökte själv, hade iofs kontakter på förlossningen. Skolan hade iofs fixat en åt mig på ortopeden på KS, men jag tyckte det lät roligare och mer spännande att vara på förlossningen istället
    Oki för se hur det blir med det då...jag skulle vilja vara på förlossningen, neo eller barnmedicin.
  • Äldre 2 Jul 21:09

    Jag undrar en sak:

    Ni som läser på distans med studiemedel. FÅ man det även under sommaren om man pluggar då? (kanske en dum fråga, jag menar pluggar man så borde man ju få studiemedel liksom ).

    Har ett papper från facket att fylla i för att få sänkt fackavgift under tiden jag kommer att studera i höst/vår. Där ska man fylla i hur länge man vill ha lånet (ett år i taget). Exakta datum vill dom ha. OK, jag vet när jag börjar. Men iom att jag ska läsa på distans och studierna läggs upp individuellt så vet jag ju inte exakta datumet när jag slutar plugga nästa termin. Så hur gör jag då?
    Nån som varit/är i liknande sits?

  • Peand
    Äldre 2 Jul 21:11

    MammaOsa - Här har vi coacher till oss på distans som hjälper till att fixa APU platser om man inte hittar någon egen. För mig var det bara så att jag sa vart jag ville vara och så fixade hon det. De har ju oftast bättre kontakter än vad en annan har som aldrig har jobbat inom vården innan.
    Och våra coacher är jätte bra att ha att göra med när det gäller sådana saker. Jag har inte märkt något annat iallafall.

    Menar du att du måte ha lästa klart till uska innan du kan läsa barn och ungdomssjukvården? Så funkar det inte här. Jag skulle kunna välja den i stället för sjukvården ex. Vi har några 200p kurser som vi kan välja emellan, eller vi kan göra alla om vi vill men till varje 200 p tillhör det APU.


    Jesper och Jonas heter mina charmtroll
  • Äldre 2 Jul 21:12

    Skrev "hur länge man vill ha lånet". Så menade jag inte (hade csn i tankarna ). Jag menade såklart att facket vill veta hur länge jag kommer att studera!  Dom har ju inget med csn-lånet att göra

  • Peand
    Äldre 2 Jul 21:17

    Malounis - jag antar att man får det. "Normalt" kommer väl sista csn i slutet av maj men jag fick mitt sista nu i slutet av juni då jag hade 30/6 som slutdatum för denna termin. Och även de som läser på högskola kan ju gå somma skola och får csn så det borde vara ett JA.
    Ang det till facket så skriv den vecka du tror att du kommer vara klar. Det är ju omöjligt att säga idag men ta iallafall så länge som du har sökt CSN.
    Får man fråga om det är fackavgiften eller a-kassan du får sänkt? För a-kassan får vi väl ingen säkning på???


    Jesper och Jonas heter mina charmtroll
  • Äldre 2 Jul 22:23

    Peand: det står att man behöver ha dessa förkunskaper

    Förkunskaper: Gymnasiets omvårdnadsprogram eller motsvarande. Även personal inom omvårdnad/omsorg är behörig

    Har ju som sagt bara min pfu kvar v.40-44 så tänkte vara lite mamma ledig mellan o börja efter jul...men men vi får se hur det blir.

    Vore kanon om man bara fick säga vart man ville va så fixade dom det...

    Angående fack avgift o a-kassa så har jag enbart betalat basbeloppet...jag har inte fått något sänkt o jag har ju läst tre terminer

  • Äldre 2 Jul 23:12
    Malounis skrev 2007-07-02 21:09:54 följande:
    Jag undrar en sak:Ni som läser på distans med studiemedel. FÅ man det även under sommaren om man pluggar då? (kanske en dum fråga, jag menar pluggar man så borde man ju få studiemedel liksom ).Har ett papper från facket att fylla i för att få sänkt fackavgift under tiden jag kommer att studera i höst/vår. Där ska man fylla i hur länge man vill ha lånet (ett år i taget). Exakta datum vill dom ha. OK, jag vet när jag börjar. Men iom att jag ska läsa på distans och studierna läggs upp individuellt så vet jag ju inte exakta datumet när jag slutar plugga nästa termin. Så hur gör jag då?Nån som varit/är i liknande sits?
    ja man får ju studiemedel för den tiden man pluggar, även fast det e sommar
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III