Inlägg från: k girl |Visa alla inlägg
  • k girl

    Afte?!!!?

    Jag har afte periodvis eftersom jag har Crohns sjukdom, och det som har hjälpt mig massor är tandkrämen Zendium som motverkar blåsorna. Och så brukar jag använda Xylocain om blåsorna är riktigt smärtsamma.

    Kanske fungerar det lite bättre med något antiinflammatorisk värktablett, som Ipren?

  • k girl

    Du vet inte så mycket om afte? Det har med immunsystemet att göra. Jag har en autoimmun sjukdom som är associerad med afte, till exempel. Har haft det hela mitt liv, även innan min Crohns bröt ut. Som Thesa2 sagt är det inte smittsamt utan är en inflammation i slemhinnan. Munhålepastan Kenakort är effektivt på afte.

    Det har som sagt hjälpt mig massor att använda Zendium, det förebygger blåsorna.

  • k girl

    Vitvå: Afte är troligen en sk "autoimmun process" så det är nog mycket möjligt att det har med din sjukdom att göra. När min crohns är aktiv får jag blåsor som kan vara stora som de gamla femtioöringarna.

    Jag brukar köpa Xylocain, som är en bedövande gel. Det smakar förjävligt men det gör att man kan få i sig mat i alla fall. Jag använder en tops för att applicera det på blåsorna. Men har du så mycket tycker jag att du ska kontakta din läkare så att han skriver ut xylocain viskös, som man sköljer munnen med!

Svar på tråden Afte?!!!?