• erica bus

    Besatt av korsetter och midjemåttet

    Min man köpte en korsett till mig för 3 år sedan. Efter några gångers användning vid festliga tillfällen kände jag mig nästan obekväm utan den. Sedan dess har jag köpt flera nya korsetter och använder korsett nästan varje dag under mina vanliga kläder. Jag snör tightare och tightare och börjar känna mig besatt av korsetter och hur smal jag kan snöra mig. Nu snör jag mig till 56-60 cm till vardags och ner emot 50 cm ibland, men det känns inte bekvämt. Är det någon som känner igen sig? När jag söker på nätet hittar jag några som verkar ägna sig åt detta men jag har inte hittat några svenskor. Jag har inget problem och ingen fråga egentligen, vore bara kul om någon med liknande intresse svarade på detta inlägg!

    Kram,
    Erica, just nu 55 cm Och ni?

  • Svar på tråden Besatt av korsetter och midjemåttet
  • skrutthumlan2

    såg på ngt tv program för ngt tag sedan om en amerikan som använde korsett, hennes midja var pytteliten, men däremot så pressades hennes fett nedåt, så vid höften och rumpan såg hon jätte uppsvullen ut, inte alls snyggt!

  • DenÖdmjukaHögtÄlskadeGmoll
    skrutthumlan2 skrev 2007-04-21 11:15:50 följande:
    såg på ngt tv program för ngt tag sedan om en amerikan som använde korsett, hennes midja var pytteliten, men däremot så pressades hennes fett nedåt, så vid höften och rumpan såg hon jätte uppsvullen ut, inte alls snyggt!
    Är det samma progranm som jag tror det är så har hon sysslat med thigtlacing i flera år, det blir inte så på vem som helst hon har arbetat länge för att kunna ka vissa sorters klänningar bla.
  • erica bus

    2småskruttisar: Vad kul att du är sugen, och det finns korsetter för alla, det finns ingen anledning att känna sig osäker. Det bästa är naturligtvis att besöka en riktig butik men det är ju inte så lätt... Men det finns många internet-sajter som säljer måttsydda korsetter och de beskriver oftast noggrant exakt hur och var man ska mäta kroppen. Det handlar om (lite beroende på vilken typ av korsett man ska köpa) bystmått, mått runt bröstkorgen precis under bysten, midjemått, höftmått, "höjdmått" mätt från nedersta revbenen eller under bysten. Ofta beskrivs måttagningen i bild, vilket faktiskt gör det hela ganska enkelt! Eller i alla fall inte särskilt svårt :) Lycka till!

    ( lördag och lite festligheter på gång = TIGHT idag )

  • DenÖdmjukaHögtÄlskadeGmoll
    2småskruttisar skrev 2007-04-21 11:06:11 följande:
    åhh...nu har jag hittat min tråd jag har tyvärr ingen korsett än då ekonomin inte har tillåtit det..men nu så snart!!!!! men jag har lite funderingar..hur fungerar det att köpa på internet?? känns det inte konstigt att itne prova den innan man köper en korsett för 1500 och uppåt?? det handlar ju ändå om en del pengar..finns det några butiker som säljer korsetter där man kan få hjälp att hitta en som passar för kroppen???sen har jag läst en hel del m att man inte bör ha korsett om man har mage...eftersom det inte blir snyggt...var går gränsen för det..jag har en del kilon för mycket, och självklart så sitter det runt magen.... har gått ner 10 kilo och magen verkar inte vilja försvinna....och jag skulle bli jätteledsen om jag inte kan ha korsett bara för att jag är lite för kramgo där.... blir jätteglad om någon vill svara...känner mig osäker nu..../c
    Jag vet om en tjej på tradera som säljer nya korsetter jag köpte min favorit en UB av henne tror den gick på 1050kr. Superkvalite väldigt prisvärd. Hon brukar inte ha så många olika uppe men man kan fråga om modell och storlek. Tror hon kallar sig, of corset is.
    Jag älskar att ah korsett har mage och och dålig hållning men shit vilket själförtroende jag får i en korsett =)
  • bubbly

    Ingen som har adresser till hemsidor med korseter man kan snära?
    Har nog letat efter det i evigheter och ett tag även get upp.

  • 2småskruttisar

    tack för era svar...någon som vet om ngn butik????

  • Banana82

    finns två butiker i sverige som säljer äkta korsetter, i butik, en i sthlm och en i göteborg


    I don't give a damn about a life after death - but I gotta get proof that there's life after birth
  • 2småskruttisar

    proud: ok...får kolla upp det till nästa resa till någn av städerna...blir nog inte än....men om jag har tur har jag en på lut nu.....

Svar på tråden Besatt av korsetter och midjemåttet