• Carro W

    Två frågor om dosan och internetbanken

    Två kanske korkade frågor men jag skäms inte

    1. Man har tre gånger på sig att slå in rätt pin, sedan låser sig dosan. Om man slår in fel pin en gång och sen slår in rätt pin. Har man då tre nya chanser eller bara två kvar?

    2. På FSB internetbank ska alla koder börja med 9 nu, av säkerhetsskäl. Varför är det mycket säkrare, kan inte de som phishar (eller vad det nu heter) bara sätta en kod som börjar på 9?


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Svar på tråden Två frågor om dosan och internetbanken
  • Carro W

    Ok då vet jag tack för era svar.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    Syskonen S skrev 2007-04-24 09:00:12 följande:
    Oj så har inte jag det på min dosa. Skumt. Jag har bara 3 försök, om jag slår in koden fel en gång så har jag bara 2 försök kvar.Har låst upp min dosa ett xx gånger.
    Vilken bank har du?
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W

    Ja Swedbank är det ju jag har, inte FSB, heter ju inte så längre.
    Men då har jag bara två chanser kvar eftersom jag slog fel pin i morse.


    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
  • Carro W
    magnus07 skrev 2007-04-24 09:24:30 följande:
    Fråga 2:Alla koder börjar inte med en 9:a, det är endast kontrollsiffran för inloggningen som ALLTID börjar med en 9:a. Tanken med detta är att ingen ska kunna lura dig till att tro att det blivit ett fel vid inloggningen och skriva ut en ny kontrollsffra som du ska använda för att generera en ny inloggning vilket egentligen används som överföringskod för "bovarna".Tillvägagångssättet är följande:1. Du hamnar på en kapad sida2. Du försöker logga in men får ett felmeddelande och du ombeds försöka igen (i själva verket gick allt bra och "bovarna" har nu kunnat logga in). Systemet är segt och du får vänta på inloggningsrutan.3. "Bovarna" gör en överföring och förbereder aktivering genom att skicka överföringskontrollsiffrorna till dig som du ska använda i andra inloggningen.4. Du använder de nya kontrollsiffrorna som du fått men får ett nytt felmeddelande där du ombeds avvakta och prova igen senare. "Bovarna" däremot har nu tagit emot din aktiveringskod och överfört pengarna till varfritt konto.- I punkt 1 får du en 9 i inloggningen.- I punkt 4 får du en sifferkombination som börjar på annan siffra (eftersom den egentligen inte rör inloggningen) och då ska du kunna se att nånting är fel och avbryta allt.- Om du i punkt 4 även hade fått en nia som första siffra så hade det verkligen gällt inloggningen.
    Det var en bra förklaring
    Det är inte lätt att vara ödmjuk när man alltid har rätt
Svar på tråden Två frågor om dosan och internetbanken