• Anonym (Kaffedraken)

    Roliga händelser under förlossning del 5

    En fortsätningstråd om roliga händelser under förlossningen. Citerat från första trådstartaren:

    //xxmeyaxx :

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer! //Slutcitat
    De gamla trådarna
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m8704943.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m10749993.html
    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m14175508.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-07 19:21:06:
    familjeliv.se/Forum-2-13/m17239985.html

  • Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5
  • Anonym (Kaffedraken)

    Under öppningsvärkarna tyckte jag att maken kunde sova lite för det fanns ju ingen anledning att vi var vakna båda två just då, hans svarskommentar efter några minuter var lite ironiskt "det är jävligt lätt att somna på 8 minuter". Det blev inget sovit den natten för någon av oss.

    När BM ville att jag skulle byta till förlossningskläder och maken skulle hjälpa till så tyckte jag att det var bättre att BM hjälpte till istället för maken särskilt med BH:n, hon måste ha undrat.

    Jag vet också att under slutskedet och jag sugit i mig för mycket lustgas hörde barnmorskan långt borta, med en jättekonstig röst som lät ungefär som att någon pratar i en burk: Du kanske skall aandaas lite vaanlig luft nu.

    Min man tyckte att det värsta under förlossningen var när de satte det värkstimulerande droppet. Jag höll inte riktigt med.

    Annars hände en rolig sak när jag skulle operera hälsenan. Blev inskickad att duscha och byta kläder till skjorta, strumpor och snygga underbyxor. Tillbaka i sängen så blev jag allt mer irriterad över att den var så svår att hålla ihop framtill, bara ett ynka knytband. Efter att de satt droppet fick jag en flashback av Jack Nicholson i den filmen som han får hjärtinfarkt och springer runt i en liknande skjorta. Den skall knäppas bak! Linkade ut till toaletten av med skjortan genom droppslangen och tillbaka igen. Sedan småfnissade jag åt detta hela eftermiddagen.

  • Anonym (Kaffedraken)

    På slutet av förlossningen gick Fias hjärtljud upp och det blev fullt påslag. Det blir tal om att lägga sugklocka och efter diverse ångestvrål sätts en mjuk sugklocka på Fia...den är svart i färgen och precis när Fias huvud kommer ut får mannen för en microsekund för sig att det är ett svart barn som kommer! Han berättade att han blivit alldeles kall innan han fattade att det var klockan. Det lustiga var att vi under graviditeten skämtat om detta då jag arbetar på en arbetsplats med väldigt många första och andra generationens invandrare och många av dem är snygga och trevliga...

  • Anonym (Kaffedraken)

    ...för att inte det ska missförstås som finns det massor av fantastiska karlar karlar på mitt jobb oavsett hudfärg :D!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Troll1 skrev 2007-05-11 16:48:26 följande:
    "MEN jag
    har kossor hemma!!"
  • Anonym (Kaffedraken)

    haha... Det gick en vandringssägen när jag var gravid om en man som vart otrogen och när hans fru fick barnet så var den mulatt. Trots att båda var vita. Hur mycket jag än övertalade mej själv att det var bulls**t så var jag lite orolig för att tänk om..
    Så jag hade nog svimmat/dött om jag sett det ni såg...

    Menar förstås Modestys lilla historia

  • Anonym (Kaffedraken)
    Troll1 skrev 2007-05-11 16:48:26 följande:
    Krickelin: Jösses, vilken traumatisk upplevelse... Tur att du hade starka nerver!Jag hade också en smått nervös ambulansman med mig bak i ambulansen. Vattnet hade gått, jag bodde ute på vischan och dottern var helt rörlig. Han tjatade hela tiden på mig o frågade om "det tryckte på"?? För i så fall skulle han klippa upp mina byxor....  Dåvarande sambon satt käckt därfram med en annan ambulansman och kallpratade. Inte en enda koll på hur jag mådde där bak. Jag bedyrade mellan s-dragningarna att det INTE tryckte på (gubevars!) men han försökte lugna mig (fast jag var lugnare än han) med att han hade minsann erfarenhet och jag skulle inte oroa mig. Jag undrade då om han varit med om förl. i ambulansen tidigare? Naä, det hade han ju inte "MEN jag har kossor hemma!!" Efter det var jag inte lugn längre.....
    ha ha, ja du...jag hade nog inte heller varit lugn efter en sån kommentar. =O)
  • Anonym (Kaffedraken)

    Roligt jajamensan.. Så här i efterhand..

    Efter fyra dygns värkar mellan 5-14 minuter mellan så var man ju rätt slut om man uttrycker sig milt, när man väl kom in på förlossningen. Så pass slut så att man stog (ståendes på knä i sängen) och somnade mellan värkarna för man inte fått sova....

    Så här i efterhand har jag fått reda på att dom egentligen skulle gett mig något så jag kunde sova, jag var helt slut!

    En dryg timme efter vi kommit in kom så till slut narkosläkaren med epiduralen.. Eftersom jag hade så j..a ont och var helt slut, kändes det som att dö och komma till himmelriket när den satte igång.. Då passade jag på att ge narkosläkaren en kärleksförklarning... öhhhmmm....

    Vidare, när jag hade som ondas ett par timmar efter och stod och knarkade lustgas.. Jajamensan knarkade, det var så det kändes i alla fall Skrattande kommer en militan skånsk kärring och började dra i mig.. Hon ville att jag skulle vända mig och lägga mig på rygg.. Jag vägrade, måde så bra så i den ställningen och var mitt uppe i min lustgas... Kärringen fortsätter att dra i mig och jag blir förbannad.

    Anil min sambo, som ser hur ont jag har ställer sig och skriker huvudet av sig...

    Fattar du inte att hon har ont. Ge fan i henne, rör inte henne....!

    Alla tre sjuksköterskor som kommit in i rummet ställer sig upp mot väggen.. Till slut vågar sig en av dom fram och säger försiktigt.. Vi måste vända på henne, barnets hjärtljud har gått ner och vi måste få ut honom.. NU!

    hahaha.. Nu i efterhand är det rätt roligt.. Men då.. Stackars stackars sjuksköterskor...
    Vi köpte MASSOR med blommor och choklad till dom som ursäkt..

    (Narkos läkaren träffade jag senare i cafeterian.. Jag blev pionröd och han skrattade hjärtligt...)

  • Anonym (Kaffedraken)
    Troll1

    hahahahahahahahahahahahahaha!!!

    Fy fan vad roligt! Som jag skrattade när jag läste ditt inlägg.. Förstår att det inte var roligt för dig men.. herregud!! Skrattande
Svar på tråden Roliga händelser under förlossning del 5