• emmsan­2
    Äldre 1 Jun 19:09
    417 visningar
    4 svar
    4
    417

    Vattenkoppor, Vad gäller?

    Min son (4år) har fått vattenkoppor, som alla andra barn på hans dagis. Vad gäller då? Här på familjeliv har jag läst att man skall ha barnet hemma i drygt en vecka, för att inte smitta, men precis varenda unge på dagis har det och han mår inte dåligt på något vis. Verkar inte klia särskilt mycket heller.

    Så vad gäller egentligen? Skall alla vattenkoppor barn stanna hemma i en vecka? Eller är det bara för smittan och i de fall de mår dåligt?

  • Svar på tråden Vattenkoppor, Vad gäller?
  • Äldre 1 Jun 19:14
    #1

    Man ska stanna hemma tills kopporna torkat ut..

  • bodica
    Äldre 1 Jun 19:14
    #2

    Man ska stanna hemma från dagis och hålla sig undan från andra ställen där det finns människor tills alla kopporna är torkade, vilket tar omkring 1 vecka, fram tills alla koppor är torkade smittas man.

  • Äldre 1 Jun 19:17
    #3

    Min 4-åring har haft vattkoppor helt nyligen och enligt bvc så var det inte alls någon fara så länge han var feberfri och mådde bra, han kunde t o m vara på dagis enligt henne. Men jag hade honom hemma i ca en vecka tills kopporna torkat ut. Han hade väldigt lätt, ganska mycket koppor men väldigt lite klåda och ingen feber el dyl. Så vi har varit ute jättemycket, varit och handlat som vanligt, hälsat på hos lite släktingar osv. Han är bland de sista på sitt dagis som har vattkoppor.

  • emmsan­2
    Äldre 1 Jun 19:34
    #4

    Eva37, låter precis som min son också.
    Han har inga direkta besvär av kopporna och är en av de sista på dagis som fått det med. Får nog höra mig för med dagis på måndag och se vad de säger, tycker egentligen inte att det borde vara något problem att gå -Om han mår bra, naturligtvis.

Svar på tråden Vattenkoppor, Vad gäller?