• Beckah82

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Snart går tråd nummer 1 ut, därför öppnar jag den här.

    Länk till tråd 1:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html

    I trådstarten där kan du läsa allt om GBS. Vad riktlinjerna är, vilka komplikationerna kan vara osv.

    GBS (Grupp B Streptokocker) är INTE att leka med, därför vill jag sprida den här informationen. Meningen är INTE att skrämma upp folk. Jag har själv GBS. Obehandlad dessutom. Har haft det minst sedan vecka 22 då jag åkte in till förlossningen för mycket sa,mmandragningar. Under veckornas gång har jag lärt mig leva med detta. Varit vaksam men låtit bli att bli hysterisk.

    Jag är nu i vecka 36+5 och kommer att kräva behandling under förlossningen.

    Läs på om GBS och sprid infon! Informera, inte skapa hysteri!

    Den bästa infosidan på svenska som jag hittat är denna:
    http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6

    Men glöm inte att läsa tråd nummer 1 också för där finner du mängder av personliga berättelser. Erfarenheter av GBS och vad GBS kan ställa till med.
    ♥ Mamma till Victor 980815 och Alvin BF --> 070705 ♥
  • Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!
  • mona83
    Fjällbruden skrev 2007-06-29 17:58:21 följande:
    Mona83:
    Du får väl gympa precis som Ocean WoW och sen peppas av hennes lugn och försök njuta sista tiden, du kommer att sakna den där magen... jag lovar
    jodå jag vet att jag kommer sakna magen när bebis är här, gjorde jag när jag fött Tobias.
    Kändes så tomt därinne, saknade att känna bebis röra sig därinne och sparka och ha sig. Den biten kommer jag att sakna den här gången oxå. Men när jag väntade tobias hade jag inte GBS. Hade inga komplikationer alls då, därför man inte var orolig för att gå över tiden alls.
    När jag var i v 42 och gjorde öb så var jag öppen 2 cm, alltså som i martinas fall jag har öppnat mig sakta då. Inte konstigt man blir lite orolig iaf eftersom man ju vet vad som kan hända, är ju modersintinkterna som gör det.
    Själv så skulle jag föredra att inte alls känna den oron alls utan njuta som jag gjorde vid Tobias grav. Men som sagt varje gång jag känner bebis sparka därinnen så känner jag mig lugn iaf
  • Fjällbruden

    Mona 83:
    Förstår hur du känner det...  mina två tidigae grav. har varit helt utan komplikationer, men med båda har jag börjat öppna mig innan det satt igång, känns enormt stressande nu men jag är också otroligt glad för att jag får AB under resten av denna grav. Och jag behövde inte ens be om det, spec.läkaren sa bara att så ska jag ha!! Sköööönt!!
    Och jag njter av varje spark med, även om de är ganska häftiga just nu... hela magen böljar runt

    Hoppas allt går bra för dig!!

  • mona83
    Fjällbruden skrev 2007-07-01 12:49:39 följande:
    Mona 83: Förstår hur du känner det...  mina två tidigae grav. har varit helt utan komplikationer, men med båda har jag börjat öppna mig innan det satt igång, känns enormt stressande nu men jag är också otroligt glad för att jag får AB under resten av denna grav. Och jag behövde inte ens be om det, spec.läkaren sa bara att så ska jag ha!! Sköööönt!!Och jag njter av varje spark med, även om de är ganska häftiga just nu... hela magen böljar runtHoppas allt går bra för dig!!
    Måste kännas skönt att veta att dom tar dig på allvar.
    Min bm anser ju att Gbs är ofarligt. Har inte lämnat ett enda urinprov sedan v 18. Nästa gång jag skulle till henne så ska jag lämna ett urinprov, men vem vet om jag kommer dit, är på bf+5 då. Så Inget AB för mig innan förlossningen men kommer få under förlossningen iaf. Men känner mig ändå lite orolig för att det ska hända nånting...
  • SofiaD

    Var har ts blivit av?


    ♥♥♥Mina barn - mitt allt! Nu gravid med trean i v 38, 11 dagar kvar♥♥♥
  • Ocean WoW

    SofiaD - Jag undrar det jag med... verkar som hon lämnat FL.

    Hoppas inget tråkigt har hänt!!!

  • Ina 67

    Ja man blir ju lite fundersam vart hon tagit vägen ts. Vet att hon skrev tidigare att hon hade strul med datorn, men nu verkar det som hon är avregistrerad.
    Hoppas sannerligen att inget tråkigt hänt, hon har ju verkligen haft jätte mycket med strul.
    Hoppas hon har fått en liten och inte har tid med oss (även om det skulle vara förtidigt, kommer inte ihåg när hon har bf).


    En liten ängel till oss kom, gladde oss, men vände om
  • Ocean WoW

    Ina - I hennes signatur står det 070705 (samma som mig )

    Inte helt kul att hon bara försvinner så här...

  • Fjällbruden

    Inte för att jag förstår riktigt varför man ska ha två användare, om det nu var så att hon hade det. Men kunde hon inte fått behållit en då??
    Hoppas att hon kommer tillbaka så vi får höra hur det går!!
    Själv har tröttheten tagit mig idag så jag slumrade i tre timmar på dagen... tur att jag har stora barn sen tidigare Dessutom har de hjälpt till att laga middag, gjort sallad och sköljt potatis och varit i landet och plockat sallad... idag älskar jag verkligen mina sessor
    Så ikväll ska vi mumsa färsk röding som jag fått av svärmor och sen blir det tv:mys med tjejerna. Ibland är det rent lyxigt att vara sjukskriven
    Och bebis bullrar som attan så just nu mår alla bra utom jag som är trött om en gris och kissar knallgult av furudantinet

  • mona83

    Fjällbruden oftast har dom flesta comunitys en regel som säger att man bara får ha en användare, skulle man ändå öppna 1 till utan att avsluta den andre så har moderatorerna/Crew rätt att ta bort den medlemmen.
    Det är ju sånt som man oftats alltid godkänner när man skaffar en användare.
    Men vet att en del comunitys går ut och varnar medlemmen innan han/hon blir avstängd för att man ska kunna rätta till det. Kan ju vara så att man glömmt bort att ta bort den andra helt enkelt.
    Har varit "crew" på ett ställe på nätet för hästintresserade, då hade jag dels sånna uppgifter....

Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!