• Beckah82

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Snart går tråd nummer 1 ut, därför öppnar jag den här.

    Länk till tråd 1:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html

    I trådstarten där kan du läsa allt om GBS. Vad riktlinjerna är, vilka komplikationerna kan vara osv.

    GBS (Grupp B Streptokocker) är INTE att leka med, därför vill jag sprida den här informationen. Meningen är INTE att skrämma upp folk. Jag har själv GBS. Obehandlad dessutom. Har haft det minst sedan vecka 22 då jag åkte in till förlossningen för mycket sa,mmandragningar. Under veckornas gång har jag lärt mig leva med detta. Varit vaksam men låtit bli att bli hysterisk.

    Jag är nu i vecka 36+5 och kommer att kräva behandling under förlossningen.

    Läs på om GBS och sprid infon! Informera, inte skapa hysteri!

    Den bästa infosidan på svenska som jag hittat är denna:
    http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6

    Men glöm inte att läsa tråd nummer 1 också för där finner du mängder av personliga berättelser. Erfarenheter av GBS och vad GBS kan ställa till med.
    ♥ Mamma till Victor 980815 och Alvin BF --> 070705 ♥
  • Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!
  • snigelfart
    Råkade lägga inlägget i första tråden. Så med risk för upprepning så flyttar jag även till denna.

    Jaha då får jag väl sälla mig till er skara ändå då. Har tagit GBS-prov vid två tillfällen tidigare under graviditeten som varit negativa. Nu är det positivt. Första gången togs provet när jag hade blödningar i tidig graviditet. Andra gången bad jag dem ta prov då jag hade besvär med klåda och svampinfektioner som kom och gick i flera omgångar. Till slut sved det när jag kissade och för säkerhets skull bad jag dem ta provet, vilket de gjorde. Då hade jag sedan första gången GBS togs följt tråden här på FL.
    I helgen fick jag förvärkar med 4-8 min mellanrum och då togs ännu ett prov. Idag fick jag svar, det är positivt men väldigt lågt. Ska få penicillin nu och blivit lovad dropp när förlossningen startar. "Problemet" med mig är att jag föder väldigt snabbt, de två senaste förlossningarna har tagit 3 timmar från det att jag vaknade på natten tills dess att de kommit. Då hinner inget dropp verka....

    Detta var verkligen pricken över i för vår del. Vår graviditet har det ena avlöst det andra. Vi fick starta med en IVF-behandling och det är ju i sig en väldig psykisk påfrestning. När vi väl testat positivt började blödningarna som höll i sig i 8 veckor med besök på sjukhuset stup i kvarten. När det väl hade slutat så drabbades jag av hjärtbesvär (hjärtrusning) och det har jag besvär av än. Till det så fick jag svampinfektion och under de senaste veckorna har jag haft astma med hosta och nästäppa som gör att jag sitter och sover (?)om nätterna. Dessutom hostar jag konstant p g a astman. Ingen medicin fungerar och det jag skulle behöva ta kan jag inte ta pga graviditeten. Så kom det här.....och det värsta av allt är att jag hela tiden har känt det här på mig! Usch vad less jag är på allt strul och dessutom fullständigt livrädd för vad som ska ske härnäst!!!
    Nej, nu ska jag sluta klaga och läsa vidare av era erfarenheter.
  • Rosenöga

    Snigelfart,
    Du har verkligen blivit drabbad. Men när det gäller ifall du ska hinna få antibiotika som dropp vid förlossningen så ska du tänka på att om du inte får ab. så betyder det inte att babyn blir sjuk. Tänk på hur många som inte vet att de har GBS, föder utan dropp och allt går bra. Det är så mycket man kan drabbas av. Försök att tänka positivt i stället. Ta inte bekymrena i förväg, de kanske aldrig kommer.
    Gäller dig också Ciccilionaa. Tänk att allt kommer gå bra i stället. För det mesta går det faktiskt bra.

  • Ocean WoW

    Om man inte hinner få dropp får inte bebisen någon spruta då? Läste också att bebisen till en BGS mamma ska övervakas i minst 36 timmar? Har jag missförstått något? Nån som vet hur de gör i dessa fall?

  • snigelfart
    Rosenöga skrev 2007-06-15 03:01:21 följande:
    Snigelfart, Du har verkligen blivit drabbad. Men när det gäller ifall du ska hinna få antibiotika som dropp vid förlossningen så ska du tänka på att om du inte får ab. så betyder det inte att babyn blir sjuk. Tänk på hur många som inte vet att de har GBS, föder utan dropp och allt går bra. Det är så mycket man kan drabbas av. Försök att tänka positivt i stället. Ta inte bekymrena i förväg, de kanske aldrig kommer. Gäller dig också Ciccilionaa. Tänk att allt kommer gå bra i stället. För det mesta går det faktiskt bra.
    Förstår vad du menar och att du menar väl men det har varit lite mycket för oss under hela graviditeten. Tror inte jag haft många dagar då jag har mått bra och kunnat njuta och tro på att det blir en frisk liten bebis. Känns som jag står vid en brant och kan rasa när som helst.
  • Moll

    Nu är mitt urin på odling...ska bli intressant. Har ju gbs i slidan koloniserat och allt, men om man har det i urinen ska det behandlas också!

  • Rosenöga

    snigelfart,
    Så tråkigt att du inte kunnat njuta av graviditeten. Visst vet jag hur det är. Är man ängslig för något så kan man inte bara vifta bort det och tänka annorlunda. Men rent statistiskt är inte risken stor. Hinner man inte få dropp vid förlossningen utan babyn skulle bli sjuk så behandlar de ju barnet direkt med antibiotika.

    Hoppas fortsättningen av din graviditet blir bättre. När ska du föda?

  • snigelfart
    Rosenöga skrev 2007-06-16 14:26:12 följande:
    snigelfart,Så tråkigt att du inte kunnat njuta av graviditeten. Visst vet jag hur det är. Är man ängslig för något så kan man inte bara vifta bort det och tänka annorlunda. Men rent statistiskt är inte risken stor. Hinner man inte få dropp vid förlossningen utan babyn skulle bli sjuk så behandlar de ju barnet direkt med antibiotika. Hoppas fortsättningen av din graviditet blir bättre. När ska du föda?
    Tack. Jag är i v 31 nu, BF 20/8. Har bestämt mig för att försöka få till en igångsättning av förlossningen så jag vet att droppet hinner verka. Problemet med hjärtat gör också att jag börjar känna skräck inför vad som ska hända vid en vaginal födsel. Ska på ultraljud av hjärtat nästa vecka så får vi se vad hjärtläkaren säger. Kanske enda utvägen är ett planerat snitt, fast jag egentligen inte alls vill det.
  • Ciccilionaa

    Var hos BM i fredags vilket slutade i totalgråtattack och bläää.
    Man har GBS är livrädd för sitt lill* liv i magen, (dessutom IVF-barn-policy att inte gå över lika länge innan igångsättning). De hade sagt till mig att igångsättning skulle ske 40+1! Men fick nu veta att man ska vänta till v 42+!!! varför?! Det känns som om de leker med livet på min bebis!
    Är så himla ledsen och besviken.
    Kan inte sova pga vetskapen om GBS och allt hemskt som kan hända. Frågade tom om jag kunde få ngt "lugnande" eller sömntabletter om jag nu ska behöva vänta 2 veckor till. Jag kan inte existera utan tänker hela tiden på GBS:n och bebisen....
    Men jag togs inte på allvar...
    Känner mig överkörd och inte respekterad.

    Är det ngn som känner igen sig?
    (Med facit i hand skulle jag aldrig gått på denna MVC (har varit så mycket brister hela grav:n så det är helt galet).

    Så nu är det bara att vänta i 2 veckor till och inte heller kan man "dränka" sina sorger i vin eller ngt annat så man sover i 2 veckor!

    Sa tom att jag hört andra som blivit "erbjudna" planerat snitt/tidigare igångsättning, men de hävdar att det gör man inte...
    Sen ska man inte heller tydligen läsa på internet, för det är inte alltid sant det man läser..... Nehe, men alla dessa stackars mammor (och pappor) som man läser om (som skriver om det själva) ska de inte tas på allvar?? Det är ju sanning och deras liv!!

    Är så besviken och upprörd!
    Kram i massor till alla ängla-föräldrar!
    C

  • Rosenöga

    Ciccilionaa
    Har du gått i Aurora-grupp el. vad det nu heter på din ort?

    Det finns möjlighet att få igångsättning tidigare. Har du gått i sådan grupp tar de hänsyn till dina önskemål på ett helt annat sätt.

    Mår du dåligt psykiskt så har du också möjlighet att bli igångsatt. Du får åka in till sjukhuset och gråta framför läkarna. Tala om att du pallar inte, att babyn när den väl blivit född kommer att ha en sjuk mamma därför att du mår förskräckligt dåligt. Hjälper de dig inte första gången måste du åka in flera gånger tills de lyssnar. Det är inte meningen att man ska gå in i en depression innan förlossningen.

    Jag vet att det finns möjlighet att bli igångsatt och slipper gå över tiden om man mår psykiskt dåligt. Känner ett par stycken.

  • Rosenöga

    Vem har sagt till dig det du skrev här?

    "..dessutom IVF-barn-policy att inte gå över lika länge innan igångsättning). De hade sagt till mig att igångsättning skulle ske 40+1!.."

    ´Kontakta dem som sagt detta.

    BM har inget att säga till om. BVC bestämmer inte om eller när igångsättning ska ske. Det är läkarna där du ska förlösas som bestämmer. Kontakta dem.

Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!