• Beckah82

    Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!

    Snart går tråd nummer 1 ut, därför öppnar jag den här.

    Länk till tråd 1:
    www.familjeliv.se/Forum-2-143/m18636352.html

    I trådstarten där kan du läsa allt om GBS. Vad riktlinjerna är, vilka komplikationerna kan vara osv.

    GBS (Grupp B Streptokocker) är INTE att leka med, därför vill jag sprida den här informationen. Meningen är INTE att skrämma upp folk. Jag har själv GBS. Obehandlad dessutom. Har haft det minst sedan vecka 22 då jag åkte in till förlossningen för mycket sa,mmandragningar. Under veckornas gång har jag lärt mig leva med detta. Varit vaksam men låtit bli att bli hysterisk.

    Jag är nu i vecka 36+5 och kommer att kräva behandling under förlossningen.

    Läs på om GBS och sprid infon! Informera, inte skapa hysteri!

    Den bästa infosidan på svenska som jag hittat är denna:
    http://www.medscinet.se/infpreg/allinfo/main.asp?topic=6

    Men glöm inte att läsa tråd nummer 1 också för där finner du mängder av personliga berättelser. Erfarenheter av GBS och vad GBS kan ställa till med.
    ♥ Mamma till Victor 980815 och Alvin BF --> 070705 ♥
  • Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!
  • Muminski

    Mamasnest, krävt vet jag inte, men jag hade absolut tjatat och insisterat på det iallafall . Har redan nu fått veta att jag kommer att få dropp vid förlossningen. Har för mig att vi bor i samma län så det borde väl inte vara omöjligt för dig att få det.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Mamasnest

    Kaiza: Jag bor i Karlstad, var bor du? Vet du hur de ställer sig till GBS här?


    A new idea is like a child. It's easier to conceive than to deliver.
  • Muminski

    jaa jag bor inte i KSD, men ska föda barnet där.

    Överläkaren på förvården meddelade iallafall att man fick AB dropp i samband med förlossningen och likaså min BM.

    Just nu behandlas jag för GBS, men antar att det inte kommer att försvinna. Det kommer att testa för det under resterande tiden tror jag iallafall och har jag GBS koloniserat i både urin och vaginalt sätts AB dropp in.

    Jag kommer absolut insistera på det om de inte kommer på det själva.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Mamasnest

    Men jag pratade med dem på förlossningen här i K-d och de sa att de bara sätter dropp om man uppvisar tecken på feber eller vid långvarig vattenavgång. Jag har ju också GBS nu och de kommer inte att behandla den och jag föder ju vilken dag som helst. Verkar som om de ger olika information. Fundersam 
    När ska du föda?


    A new idea is like a child. It's easier to conceive than to deliver.
  • min signatur
    Mamasnest skrev 2007-06-19 17:53:29 följande:
    Kaiza: På förlossningen sa de att de bara behandlar med dropp om jag har feber under förlossningen eller vid långvarig vattenavgång. Ska jag kräva det ändå?
    Ja det tycker jag. Min Bm ville inte diskutera antibiotika vid förlossningen (hon kunde bara ge samma besked som din BM) utan sa att det var läkarens sak så jag fick träffa en läkare för samtal. Jag hade inte tänkt gå ifrån det samtalet utan att det stod i min journal att jag ska ha ab dropp under förlossningen.
    Jag behövde inte tjata eftersom de precis fått nya riktlinjer som säger att de alltid ska sätta dropp om man har gbs. Detta är ju redan praxis på många ställen.

    De menar ju att GBS oftast kommer tillbaka om man behandlar under graviditeten, därför får tex jag ingen behandling. Men då förutsätter jag också att den är kvar vid förlossningen. Ser då ingen anledning till att INTE ha dropp vid förlossningen, jag menar skulle jag trots allt blivit fri från GBS så skadar ju inte ab dropp vad jag vet. Så tänker jag.
  • Muminski

    Va?? Det har inte jag hört!! Jag är i v 30.

    Jag har pratat med både läkare och BM för att försäkra mig om dropp vid förlossningen och det lät som att det var självklart. De kanske bara säger så för att lugna mig och sen när det är dags så blir jag snuvad? *morr*


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Mamasnest

    min signatur: Hur får man veta riktlinjerna på sitt eget sjukhus då?

    Kaiza: Jag får väl meddela dig när jag väl klämt ut min envisa dotter.


    A new idea is like a child. It's easier to conceive than to deliver.
  • Muminski

    Min signatur, ett sådant samtal vill jag oxå ha.

    Anledningen till deras restriktivitet är ju att de inte vill att gbs ska bli AB resistent. Det förstår jag ju. Men om man bevisligen har gbs ska man absolut behandlas vid förlossningen!! Min väninnas son blev så oerhört sjuk till följd av gbs. Idag är han frisk men han var dålig 3-4 veckor. Det eller, värre, vill man ju absolut inte riskera när man VET att risken faktiskt finns!!


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • Muminski

    Mamasnest. Jaa du det måste du göra. Stå på dig och häng de i brallorna och var som en igel när det är dags så de sätter droppet på dig bara för att få gå på kafferast

    Det är min plan om de inte sätter dropp.


    Ditt liv är ett resultat av dina val.
  • min signatur

    Kaiza och mamasnest.

    Man får väl ringa sjukhuset och fråga antar jag om inte BM vet vilka riktlinjerna är, fast det borde hon veta. Jag tyckte bara att det var skönt att få det klart innan det är dags. Vet ju inte vilket skick man är i när det är förlossning på gång...antingen är man väldigt övertygandehttp://www.familjeliv.se/Forum/ikoner/icon8.gif eller kanske helt väck.

    Det måste ju iallafall vara bättre att behandla en gång dvs under förlossning än under hela graviditeten om man ser till risken att bakterierna ska bli resistenta...eller

Svar på tråden Tråd 2 - GBS - vad alla gravida borde veta! LÄS!