Dr Phil körde på skateboardåkare
Forum Begravning - änglarum
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Urnsättning

  Ons 27 jun 2007 19:10 Läst 10298 gånger Totalt 4 svar
  Ons 27 jun 2007 19:10

  På tisgad ska vi ha urnsättning för vår älskade son Wilhelm. Begravningsdamen som har varit helt underbar under vår svåra tid ska vara med oss och hon ska spela "sov du lilla videung" på trumpet.
  Har ont i magen av att bra tänka på att det slutgiltiga ska ske "vi ska lägga vår son i jorden för gott"!

  Hur har ni andra gjort vi begravningen eller urnsättning?
  Har ni varit själva när ni har sänkt ner urnan i marken?

  Såg att ngra hade haft en ballong som de hade släppt upp till himlen. Var får man tag i heliumballonger (vet ju att man brukar köpa på markanader...)?

 • Susann­e78
  Visa endast
  Ons 27 jun 2007 19:18 #1

  Det var bara jag och min sambo vid urnsättningen. Kände att det var så vi ville ha det. Det var bara en kyrkvärd som var med. Han kom med urnan och stannade tills den var nersänkt, sen gick han och vi fick vara kvar så länge vi ville.

  Jag sänkte själv ner urnan. Det var något av det jobbigaste jag varit med om. Kändes så definitivt. Men jag ångrar det inte, nu har jag ju verkligen följt honom hela vägen...

  Jag ska skänka er en extra tanke på tisdag.

  *Styrkekramar*

 • Pipalu­ck
  Visa endast
  Ons 27 jun 2007 19:41 #2

  Vi ska urnsätta vår son Gunnar i slutet av juli och planerar för fullt just nu hur vi vill ha det. Vi hade en jättefin begravning bara en vecka efter att han fötts död den 2 maj. Då kändes det viktigt att bädda ner honom skyddat och ?lämna tillbaka? honom. Eftersom det blev så snabbt på och och både jag och min man har syskon boende utomlands kunde inte alla i den närmaste familjen vara med.

  Därför har vi valt att göra urnsättningen till ett tillfälle för de som inte kunde vara med på begravningen att minnas och sörja Gunnar (och alla andra i familjen också förstås). Vi har dessutom själva hämtat hem Gunnar i hans urna (vi har gjort allt vi kunnat som gällt Gunnar själva) och nu står han på vårt minnesbord tillsammans med blommor, kort, böcker och teckningar från sina syskon från tiden efter hans död. Där ska han få stå kvar tills vi urnsätter honom. Vi funderar också på att ta med honom ner till vårt sommarhus i Halland och visa honom havet.

  Vi urnsättningen har vi också tänkt att släppa upp ljusblå heliumballonger. Jag och min man hade tänkt att hålla ett litet tal och vi tänkte läsa lite fina texter och lyssna på musik (Mauro Scocco, Eric Clapton, Py Bäckman, Shirley Clamp, Staffan Hellstrand). Vi har också tänkt ha med den präst som begravde Gunnar så att hon kan lysa frid över hans grav. Vi hade också tänkt att alla som ville skulle få hålla i Gunnar (urnan) innan vi lägger ner honom och sedan tänkte vi plantera en liten vit rosenbuske samtidigt.

  Vi har haft stort stöd av våra vänner och hade tänkt att de också skulle vara med vid urnsättningen men de flesta är bortresta så vi hade tänkt ha en minnesfest i slutet av augusti istället där vi besöker Gunnars grav, kanske säger några ord och sedan har picknick med lekar i gröngräset intill. Jag tänker att eftersom Gunnar födes död är det nu efteråt vi skapr minnen av honom. Och det behöver vi hjälp med. Genom att hjälpa familj och vänner att skapa minnen kan de hjälpa oss!!!

 • Ons 27 jun 2007 23:38 #3

  Vi kommer också att vara "själva" när urnan väl är ned sänk, så att vi får tid med honom.

  Ingen som vet var man får tag i heliumballonger?

  Fint med så mkt sång vid Gunnars urnsättning. Hade ni med er CD-spelare ut?
  Tycker att ni verkar ha skapat många fina minnen till/av Gunnar, verkligen!!

  Kram
  J

 • pajas0­1
  Visa endast
  Tor 28 jun 2007 02:08 #4

  kolla med fina godis affärer.. såg att dem hade de här i göteborg.. lite annorlunda att ha kanske.. men du kan ju köpa ballonger å fylla själv med helium

Svara i tråden: Urnsättning
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: änglarum
Svara i tråden...

Innehåll