• Trinity78

    Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?

    Fan, vad jag är trött på mina grannar! Jag vill soooova nu!


    Gravity always wins
  • Svar på tråden Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?
  • M C Catta

    Jag tycker att man kan säga till när man tycker att det går för långt... O gärna innan man snart exploderar av ilska

    Hos oss är det fest ganska ofta. Eller ja, fest o fest. Ofta så är det väl lite kompisar över som lyssnar på musik, kanske dricker några öl o spelar teve-spel.

    Vi har ganska nyss flyttat o där vi bodde tidigare var det aldrig någon annan som spelade musik, så där sänkte vi helt klart efter 22 på vardagar o runt 23-00 på fre-lördagar. Här i huset är det fler som uppenbarligen har fest ofta, så här sänker vi inte lika tydligt. Men vi tar gärna att nån kommer o plingar på o ber oss att sänka. Eller om man inte vill gå ner i morgonrock kan man ju enkelt slå oss en pling på telefonen. Om man nu inte ens vill det kan man ringa störningsjouren, o jag lovar. Vi skulle sänka på en gång om man sa till oss! Nemas problemas!

    Jag tycker att du ska gå till dina grannar o säga att du nu vill att de sänker för att du vill sova. Sänker dom inte då tycker jag att du kontaktar din hyresvärd!

  • Misfits

    22 tycker jag. Det finns folk som JOBBAR på lördagar också.

  • tahira

    Men gud . Om man väljer att bo i en lägenhet som är lyhörd så får man väl vänta sig lite ljud! Jag kryssade i senare än 02.00. Men om det är något speciellt som gör att man inte klarar av ljud så får man väl be dem sänka runt 00.00.

    Vi har fest 2 ggr om året. På min och sambons födelsedag. Vi förvarnar alltid och håller alltid på inpå 03.00-04.00. Våra grannar har alltid fest på helgen (studentområde) och brukar sänka vid 02.00. Helt okej tycker jag. Det är sånt man får räkna med när man bor i ett livligt område.


    If you can't be good, be careful
  • Supertesco

    Som tidigare talare har sagt: Det beror väl lite på om de har förvarnat och hur ofta de har fest! Men efter 00 tycker jag baske mig att det ska vara tyst så att ingen störs!

  • slangbella

    Där jag bodde tidigare så var det 23 som gällde oavsett om det var vardag eller helg. Nu bor vi privat och har bara en granne så vi brukar komma överens. Förra helgen flydde de till stugan när vi aviserade att vi skulle ha grillpartaj


    Det är otroligt vad lite man klarar av om man verkligen inte försöker
  • Drömmar och förhoppningar
    Trinity78 skrev 2007-07-20 23:05:27 följande:
    Nej, de har inte förvarnat. Det är superlyhört i vårt hus (gammalt trähus från sekelskiftet)
    Förra sekelskiftet, får man anta?

    Nä, skämt åsido, skitirriterande med grannar som _alltid_ ska spela hög volym, varje helg liksom. Har varit med om nåt liknande själv, personen i fråga knarkade rätt friskt, och hade väl inte riktigt begrepp om vad som var brukligt och inte. Men han var bra på det viset, att det räckte att jag bankade i väggen, så sänkte han volymen. Några gånger fick jag masa mig ut ur lägenheten och ringa på dörren, men då skämdes han som en hund varje gång... Nu hyr jag hus, och har inte de problemen längre!
  • Alcarinque

    00 tycker jag är ok. Men annars får du väl gå och knacka på. Det tycker jag är helt ok.

    Verkar vara olika det där hur man tänker... Vi hade fest en gång (på 2år) när vi bodde i vår förra lägenhet. Då ringde störningsjouren på dörren 20.30 och sa att en grannde hade ringt och klagat. De hade inte ens kommit upp och frågat om vi kunde tänka oss att sänka musiken lite (vilket vi absolut hade gjort i aånna fall och så högt var det inte...), dessutom hade vi satt upp en lapp ett par dagar innan om att vi tänkte ha lite kalas.

  • zazla

    Har de inte förvarnat så hade jag blivit vansinnig efter 22. Förvarnar det så finns det ingen gräns.

Svar på tråden Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?