• Trinity78

    Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?

    Fan, vad jag är trött på mina grannar! Jag vill soooova nu!


    Gravity always wins
  • Svar på tråden Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?
  • Tant Green

    Beror på hur ofta det är. I mitt hus är det fest högst 1-2 gånger om året (typ när någon fyller 30 eller 40 eller har inflyttningsfest eller så) och då tycker jag de kan få hålla på rätt länge. Om det är var och varannan vecka har jag inte alls så mycket tålamod.

  • JennieP
    Tant Green skrev 2007-07-21 20:33:36 följande:
    Beror på hur ofta det är. I mitt hus är det fest högst 1-2 gånger om året (typ när någon fyller 30 eller 40 eller har inflyttningsfest eller så) och då tycker jag de kan få hålla på rätt länge. Om det är var och varannan vecka har jag inte alls så mycket tålamod.
    Eller när Bajen tar SM-guld
    Forza Bajen - Min blogg - grafiskformgivare.blogg.se/ -
  • SweetStarAngel

    Jo..det är ju knappast min skydlighet att "jaga" grannar genom att ringa dem om de inte förstår själva att de spelar hög musik. Om man visar varandra hänsyn behöver man ju knappast aldrig få en securitaspåringning


    lokisse skrev 2007-07-21 20:27:52 följande:
    men sweet da kan man ju inte prata om man visar grannen den respekt som man själv kräver.
    Lycklig fru, mamma och hundägare
  • Trinity78
    Uppdatering:
    Grannarna började spela igen strax efter att jag loggade ur här (23.30). Jag gick och ringde på kl 23.50 och bad dem snällt att sänka lite. Ja självklart, inga problem, sa de. Inget hände. Fönsterrutorna och porslinet i köket skallrade. Det gick inte att visas i den delen av lägenheten alls.

    Kl 01.00 gick sambon och ringde på och bad dem igen att sänka. Ja självklart ska vi göra det, sa de igen.

    Kl 03.00 kommer grannen under upp och ringer på "festlägenheten". Hon ber dem mindre snällt att stänga av musiken.

    Kl 03.30 ringer sambon polisen.

    Kl 04.00 somnar vi båda fullkomligt utmattade, med öronproppar som vi lyckats rota fram. Jag vet inte om polisen kom nån gång.

    På måndag ringer jag värden.
    Gravity always wins
  • camas

    Jag kan inte svarat något alternativ... Men jag tycker att man ska höra med sina grannar om det är nån som ska jobba eller har nåt att invända mot...samt meddela i god tid att det ska vara fest och även säga att det är bara att knacka på om det blir för sent/för högt...

    Jag personligen bor längst upp och har bara en granne mot sovrumsväggen så jag störs inte alls av festande grannar... dock så festas det nästan aldrig i det här huset.

    Man kan ju festa med "hög" musik till 22 och därefter ta det lite lugnare....

    Tänk på grannsämjan... ler

  • Kimsan82

    Satte 00...(fre el lör) Det är iofs inte ofta jag har fest och då brukar jag gå runt till grannarna dan innan och säga till!!
    Då såklart oxå säga att dom får komma upp och be oss sänka om dom känner sig störda!!
    jag brukar oxå säga till att vi tex ska ta tåget till stan kl 00 så dom vet när det kommer bli tyst!!

    Mina grannar brukar bara säga - Hoppas ni får trevligt

    Beror klart vilka grannar man har, jag har nog tur Bara jag som har småbarn
    Då 'är det betydligt mer störande när grannen vägg i vägg tar på sig klackskor en tisdag vid 23 och dansar winervals *grr*

  • Kwackie

    22 tycker jag...

    finns ju de som jobbar o de som har barn som försöker sova

  • lokisse

    Det är inte alls ok av grannarna att gjöra sa!


    Trinity78 skrev 2007-07-22 10:57:44 följande:
    Uppdatering: Grannarna började spela igen strax efter att jag loggade ur här (23.30). Jag gick och ringde på kl 23.50 och bad dem snällt att sänka lite. Ja självklart, inga problem, sa de. Inget hände. Fönsterrutorna och porslinet i köket skallrade. Det gick inte att visas i den delen av lägenheten alls.Kl 01.00 gick sambon och ringde på och bad dem igen att sänka. Ja självklart ska vi göra det, sa de igen.Kl 03.00 kommer grannen under upp och ringer på "festlägenheten". Hon ber dem mindre snällt att stänga av musiken. Kl 03.30 ringer sambon polisen.Kl 04.00 somnar vi båda fullkomligt utmattade, med öronproppar som vi lyckats rota fram. Jag vet inte om polisen kom nån gång.På måndag ringer jag värden.
  • Juppepuppe

    Jag tycker att man ska kunna ha fest till efter 2 utan att grannar ska lägga sig i. Däremot kan man inte ha det varje fredag. Hos oss får man väsnas till 22 och sedan ska man visa hänsyn. Man får lov att ha fest som hörs en gång i månaden men man ska avisera om det i trappuppgången.
    Vi pratar med våra grannar när vi ska ha fest och de pratar med oss när de ska ha det, så det är inga problem alls. Ingen av oss har fest särkilt ofta, så när de har fest och har sagt till innan så tycker jag de kan få "dunka på" tills morgonen gryr.

Svar på tråden Hur länge är det okej att ha fest/hög musik i lägenhet en fredagskväll?