• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Shinna

    Om dunk är ett vanligt hjärtslag och .........är extraslaget så har jag när det är som värst......

    dunk............dunk.........dunk.........dunk........osv vartannat hjärtslag är alltså ett extraslag.:(

  • vadskajaghetadå

    ok, som jag.

    min mamma hade sååå otroliga förmaksflimmer, hjärtat hoppade altså helt vilt, det var inte klokt, hon åkte till akuten sååå många gånger.

    hon prövade alla möjliga mediciner, men inget gjorde det bättre, till slut fick hon en och sen dess har hon inte lidit av det

    men ho säger ofta"KAN DU ta upp den där jag får dubbelslag om jag böjer mig ner"

    TYP.


  • vadskajaghetadå
    Shinna skrev 2007-08-26 21:33:18 följande:
    Om dunk är ett vanligt hjärtslag och .........är extraslaget så har jag när det är som värst......dunk............dunk.........dunk.. .......dunk........osv vartannat hjärtslag är alltså ett extraslag.:(
    ja samma här.

    men när jag rör på mig känns det som att det kommer igång igen, men när jag sätter mig eller lägger mig blir det värst.
    fan vad jobbigt det var när det var som värst, bara tänkte på det hela tiden och tänkte att det aldrig kommer bli bättre
  • Shinna
    sannispannisen skrev 2007-08-26 21:37:47 följande:
    ja samma här.men när jag rör på mig känns det som att det kommer igång igen, men när jag sätter mig eller lägger mig blir det värst.fan vad jobbigt det var när det var som värst, bara tänkte på det hela tiden och tänkte att det aldrig kommer bli bättre
    för mig är det så olika...ibland blir det värre av att jag ligger ner och sitter...ibland blir det jättejobbigt med extraslagen när jag står upp....känns som att mitt hjärta ändrar mönster hela tiden...försöker se sambanden men har så svårt att förstå.
    Har jätteproblem precis som din mamma ofta när jag böjer mig fram....brukar säga till sambon..snälla kan du ta det där..jag kan inte böja mig ner för då slår hjärta dubbelslag...suck....jag kan få väldigt många extraslag om jag ätit mig allt för mätt, har gasig mage, stressar (inre stress), oroar mig över något, böjer mig fram, har sura uppstötningar , vilket jag har haft mer eller mindre hela min graviditet och som i sin tur gör att hjärtat slår fler extraslag....usch....önskar att det bara kunde försvinna av sig själv...är såååå trött på det.
  • Shinna
    sannispannisen skrev 2007-08-26 21:37:47 följande:
    ja samma här.men när jag rör på mig känns det som att det kommer igång igen, men när jag sätter mig eller lägger mig blir det värst.fan vad jobbigt det var när det var som värst, bara tänkte på det hela tiden och tänkte att det aldrig kommer bli bättre
    förresten..var det en pacemaker din mamma fick eller?
  • Tilt

    Alla vi här verkar ha snarlika besvär, vad det kan bero på är nog väldigt olika, men en sak verkar vi ha gemensamt och det är att vi är oroliga över våra hjärtan, annars skulle vi inte reflektera över dom överhuvudtaget. Bara det där att vi vet exakt hur våra hjärtan slår är bevis nog för att man är orolig tycker jag, i alla fall när jag granskar mig själv.
    Någonting annat som vi även verkar ha gemensamt är väl att vi inte är speciellt nedsatta rent fysiskt av det.

    Det var någon som nämnde reflux här.
    Reflux är ju en sjukdom i sig och det är långt ifrån alla som får upp magsaft som egentligen är reflux-sjuka.

    Oftast beror det på att stängningsfunktionen inte fungerar som den ska så magsyran kan tränga upp.
    Det finns vissa saker som hämnar stängningsfunktionen (förslappar den) och det är tex:

    * Tobak
    * kaffe
    * alkohol
    * choklad

    har man problem med stängningsfunktionen blir allt som rör upp magen eller trycker mot magmunnen mycket värre som tex:

    * stora måltider
    * fet mat
    * sura drycker

    Gaser i magen osv är som någon redan nämnde bidragande med.

    Jag har blivit undersökt för reflux då jag trodde jag hade det, men det var ingenting utan det var just bara att stängningsfunktionen inte var optimal.
    Hjärtläkaren sa att detta retar hjärtat också, jag tror på det.

    Långa inlägg, får lära mig korta ner

  • Anonym (HjärtSSK)

    Hej hopp allihop!!!

    Pacemaker får man ej får förmasflimmer om inte flimret går väldigt långsamt så man har för långt mellan slagen så risk för svimning finns.

    Stress är en STOR orsak till hjärtproblem i form av extraslag.

    Reflux orsakar oftast bröstsmärta mer än extraslag. man får en brännade känsla i bröstkorgen, kan förväxlas med kärlkramp av den anledningen.

    Extraslag kan bero på så många olika saker, men om man inte finner någon fysiologisk förklaring...nåt fel alltså så är det ingen fara.
    Om man te x har haft en hjärtinfarkt så blir en del av hjärtmuskeln skadad "död", där den läker sedan bildas omkopplingszoner för retledningssystemet som styr hjärtat. Där kan det te x utlösas en massa extraslag, ex massa VES efter varandra. Då kan det vara farligt för då har man en bakomliggande sjukdom (hjärtinfarkt) som håller på att läka ihop.
    Men några enstaka VES efter varandra några enstaka gånger är ingen fara.

    Jag skriver ur vår lärobok:
    " VES är vanliga företeelser både hos friska individer och hos patienter med hjärtsjukdom. Så gott som alla människor har VES. Hos många passerar de helt symtomfritt medan andra känner ett stort obehag. Bland provocerande faktorer märks te x emotionell stress, fysisk ansträngning, koffein, alkohol, nikotin och infektioner. Frekventa VES uppträder ofta i samband med coronar hjärtsjukdom framförallt hjärtinfarkt, samt vid överdoseringar av läkemedel.
    En grov regel är att enstaka VES hos yngre och medelålders människor utan påvisbar hjärtsjukdom betraktas som ofarliga och i sig inte indicerar nån behandling.
    Hos patienter med hjärtsjukdom (akut fas av hjärtinfarkt)och vid förgiftningar förekommer ofta mycket rikligt med VES, och kan kräva behandling.
    Sedan länge har man ansett att VES som försvinner vid arbete anses som benigna (goda) medan VES som uppkommer eller ökar i frekvens vid belastning (cykling,löpning mm) kan tala för hjärtsjukdom.
    Man har länge diskuterat om vissa arytmier förebådar ventrikelflimmer (dödligt tillstånd). Man har sett att många patienter med allvarliga VES inte får ventrikelflimmer och att ventrikelflimmer kommer ofta utan föregående VES.
    Undantag gör dock R på T VES (var på komplexet på EKG som VESET kommer) och VT attacker (massor med VES på varann, 4 och mer, i synnerhet längre attacker).....dessa kan man idag visa på ett samband att utveckla ventrikelflimmer."

    Och era VES räknas som enstaka. Inom hjärtvården får man ha MYCKET med för att det ska räknas som frekventa.
    Tänk också på att på nätet så står det att det kan vara tecken på bakomliggande sjukdom och DÅ är det farligt...INTE om man inte har en bakomliggande orsak som ex hjärtinfarkt.
    Det är ju bra att det står det på nätet för då får man kolla upp själv med UL och EKG hur ens eget hjärta ser ut och om just MINA VES är farliga och tecken på sjukdom eller inte.

    Hoppas det var till lite hjälp!

    Detta är taget ur vår lärobok, så alla fakta är sann!

    Mvh SSK

  • Tilt

    Ett litet tillägg
    Refluxsymtom kan dämpas med apotekets receptfria läkemedel mot halsbränna, man kan ju prova det och se om det blir bättre.

    Däremot kanske man inte ska "bota sig själv" utan det bästa är ju att kolla upp sig först och främst.

  • Anonym (HjärtSSK)

    Tackar

    Tänk på att om ni ska köpa refluxmedicin, köp inte bara ex novaluzid mot halsbränna...kan funka det med om man bara har för mcyket magsyra......men köp istället ex Gaviscon som även lägger sig som en hinna över maten i magsäcken och hindrar magsyran att tränga upp i matstrupen igen....

    Hoppas inte detta räknas som reklam

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!