• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Shinna

    TS....ja tiden har verkligen gått fort denna graviditet måste jag säga....och det har jag återigen extralslagen att skylla på *ler* dom har tagit så mkt av min tid som jag säkert annars lagt på förberedelsen att bli förälder och förlossningen Har inte haft så mkt tid över att tänka och förbereda mig inför denna resa som jag önskade att jag hade haft...extraslagen har tagit så mycket av min kraft, ork och energi samt alla utredningar jag gjort under hela graviditeten pga detta så nu är orken slut känns det som men men ....man får väl se hur det blir sen när allt lugnat ner sig....ja jag kan tänka mig att tiden går fort med småbarn...man får nästan lite panik när man tänker på det...vill att den lille skrutten ska vara liten längre än vad han kommer vara .....tiden kommer säkerligen rusa iväg hoppas du och alla andra här i tråden får en fortsatt trevlig helg och förhoppningsvis mindre av dom räliga extraslagen kram

  • madeleine82

    hej har inte läst hela tråden men lever med extra slag dygnet runt,ibland får jag döds ångest för de slår så oerhört fort.
    Har varit på utredning för det 2 gånger men inget verkar hjälpa
    men förstår hur du känner och mår

  • Anonym (orolig!!)

    Shinna, vill bara tala om en sak jag tänkte på i går kväll närjag gick och la mig, som jag skulle tala om för dig.
    Sista veckan för förlossningen så började mina extraslag öka mycket, jag funderade lite på om jag skulle klara förlossningen utan att dö *ler* (lite allvar var det också).
    Men eftersom jag haft extralsag tidigare då och då, så tänkte jag inte så mycket på det som nu.
    Men jag hade inga alls problem att klara förlossningen galant
    Det kommer du med göra, jag lovar dig, annars skulle någon ha sagt något om det till dig.
    Som vi sagt tidigare, det är hur många som helst som har problem med extraslag under graviditeten och då skulle bm:orna i landet veta om det fanns någon som helst fara att föda barn med extraslag.
    Men jag förstår hur du känner, är man orolig av sig så är man. det är jag med.

    Madeleine, usch, vad hemskt att behöva leva med det, det är det jag är rädd för att behöva göra.
    Hur länge har du haft det, vad säger läkarna till dig att det beror på?
    Hoppas det kan försvinna sen iallafall, verkar som många unga männinskor får ha det, och att det går över när man blir lite äldre.
    Men det kan man ju inte vänta på (att bli äldre), man måste ju leva livet medan man orkar!!!!

  • Tilt

    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-23 08:39:32 följande:


    verkar som många unga männinskor får ha det, och att det går över när man blir lite äldre.Men det kan man ju inte vänta på (att bli äldre), man måste ju leva livet medan man orkar!!!!
    word!! =)
    *gör vågen*
  • Anonym (orolig!!)

    Tilt, visst är jag klok och förståndig
    Ska förska vad det så mycket som möjligt, idag har jag lyckats ganska bra hittils, bara nån liten panikattack

  • Anonym (HjärtSSK)

    Hej på er igen!
    Lite svar:
    Förmaks flimmer är inget som man svimmar av eller får såna symtom av lätt......då ska det gå väldigt fort säg 170 och uppåt per minut eller vääääldigt långsamt kanske 35 per minut.....
    Naturligtvis finns det variationer även där med men det där är generellt svarat.
    De vanligaste symtomen är att det är oroligt i hjärtat...man känner av att pulsen slår ojämt.

    Din pappa har säkert blivit inställd på antingen Waran eller Trombyl. har han blivit elkonverterad nån gång? Är det det som han ska göra om ett par veckor?

    Tilt: Om man får kammarflimmer då har man hjärtstillestånd! Då dör man helt enkelt om inte man kan defibrillera rytmen inom ett par minuter. HLR som sätts igång på en gång kan göra att man kan defibrillera efter ganska lång tid också.....

    Att VES ska utlösa förmaksflimmer vet jag inget belägg för...ma har ju diskuterat om VES kan utlösa kammarflimmer men det har man inte heller sett belägg för somjag tidigare skrivit. Enbart R på T ves har man sett en liten statistik på men det är inget som ni har för det ser man på EKG och det tar läkarna allvarligt på.....så oroa er nu inte för det

    Angående hjärtat under förlossning! När jag fick min tjej så kände jag inte ett enda extraslag!!! Konstigt men man var så extremt fkuserad på själva förlossningen så man har absolut ingen tid till att tänka på hjärtat. Så det kommer att gå superbra!!! Tänk på alla gravida som har extraslag vilket är extremt vanligt....och det går bra frö alla dem!

    Hoppas jag inte missat nån fråga men då får ni fråga om igen!
    Kram på er!!!

  • Anonym (HjärtSSK)

    Ett tillägg: .Korta förmaksflimmer episoder blir man aldrig svimfärdig av....typ ett par slag bara. Som du skrev Tilt: Vissa har det hela livet och det är inget farligt!

  • Tilt

    SSK - Guld värt, tack för svar. Jag har ingen kunskap om sådant som man dör av, för jag har inte upplevt det. (no shit ;) )
    Visste faktiskt inte man dog av kammarflimmer, är det = VF då kanske, eller jag ute å cyklar igen?

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!