• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Tilt

    Ondella, ja dagen är bättre idag. Intressant är dock att man mår som mest dåligt efteråt eller som idag dagen efteråt när kroppen varvar ner igen. Cyklade imorse och lämnade dottern på dagis, men var så jäkla snurrig å dan så var tvungen att åka hem istället för till skola/jobb.

    Inatt vaknade jag vid 4a -tiden med eller av extraslag. väldigt otrevligt och tog en bra stund att somna om.

    Ändå så tänker jag "detta är intressant" och kollar av hur jag reagerar osv, jag är inte rädd eller frustrerad, det är bara konstigt hur kroppen reagerar.

    Hoppas ni har en bättre dag

  • ondella

    Precis!! Därför får vi sluta koppla av i fortsättningen!

  • Anonym (orolig!!)

    Hallå!

    Shinna, var är du, nu blir man ju så nervös när man inte "ser" dig här, man hoppas ju så mycket att du snusar bebis

    Tilt, stackare, vilken dag du hade igår, vem som helst skulle ju få hjärtslag av en sån dag!
    Hoppas det är bättre nu.

    Själv har halva dagen varit jättebra, nu på eftermiddagen har det varit rätt mycket extraslag.
    Tränade ett pass i morse och tog ut mig ordentligt, flåset verkar det inget fel på och efteråt kom en kompis och vi tog en rask promenad och fikade lite efteråt.
    Känns som om jag skulle behöva träna precis hela tiden dygnet runt för att inte känna av mina X-slag.
    KOnstigt, varför det är så.

    Om ett par veckor tänkte jag försöka mig på spinning, blir så nervös varje gång jag ska träna något nytt.

  • Shinna

    Tilt:

    fyyy din stackare...känner verkligen med dig* ...dessa dagar vill man bara dra ett gammalt lakan över skallen och försvinna*ler* har själv haft många sådana pest och pina dagar som jag kallar dom och visst blir extraslagen värre då. Verkligen jättejobbigt. Ska hålla mina tummar att du får en bättre dag imorgon....

    TS...ja jag skrämmer visst er mellan varven*ler* har sålt bilen idag så det är därför som jag inte varit inne här på FL...
    Har BF idag också så nu kan man börja räkna neråt för det ser ut som att jag kommer gå över tiden en del...eller känns så rättare sagt Vill verkligen inte gå över tiden...men men ...han kommer när han är redo....*ler*  Är jobbigt med en stor mage som trycker på alla organen, en bebbe som sparkar som en vildbatting och ett hjärta som hoppar i takt till bebben*skrattar* usch..önskar så att extraslagen försvann...är såå påfrestande för psyket.

    Mira26.....va glad att du bara har det ett par sekunder som värst när du har dina extraslag. Själv har jag flera extraslag på raken i ett par timmar när jag har som värst. Brukar då slå ett vanligt slag och ett extraslag hela tiden timme ut och timme in....har så nästan varje dag dessvärre och kan inte förstå att ett hjärta kan klydda på det viset om det inte är något allvarligt fel på det*suck* kanske vikten har något med det att göra som du sa. Jag vägde 67 kilo innan jag blev gravid och  nu väger jag 84 kilo och är 169-170 lång , kanske kan bidra till extraslagen.....ja man vänder och vrider på allt för att se vad som kan vara orsaken till detta helvete man lever i , men oavsett så verkar det kvitta vad man gör....extraslagen finns där iallafall.....vissa dagar hanterar man bättre än andra och vissa känns det som att man bara vill ge upp och sätta sig på golvet som en 4-åring och stortjuta Hoppas du haft en bra dag iallafall*

  • Shinna

    Hej alla små hoppande hjärtan. inatt hade jag inte ett enda extraslag vad jag kunde känna av....är sååå glad för det.....en sådan natt har jag inte haft på evigheters evigheter sedan detta problem började. Vaknar alltid på nätterna och blir störd i min sömn av extraslagen Tänk om man kunde ha det såhär varje natt...inga extralslag som väcker en och sätter skräck i huvudet hade varit såååå skönt....men men....nu på morgonen så kom det tillbaka igen precis som vanligt dessvärre men man får ju va glad för det lilla eller? kram på er alla och ha en bra dag

  • Tilt

    Skönt att höra att du fick dig en vettig natt!! sova bör man :) Bästa botet mot mycket. Trist dock det är tillbaka som vanligt på morgonen.

    Det är tillbaka på mig med... den kaotiska dagen jag hade satte sina spår, mycket varannat slag extraslag osv, men jag förblir possitiv och tror det släpper inom några dagar igen. Jävligt jobbigt dock eftersom det inte går å påverka omgående.
    Det räcker lixom inte med å slappna av en dag eller så utan det dröjer alltid en viss tid.

    jaja, tänker inte låta detta hindra mig på nått sätt i alla fall. Vet ju dom försvinner om jag bara sover väl, äter bra, rör mig osv men framförallt fungerar som normalt i vardagen.

  • Shinna
    Tilt skrev 2007-09-27 13:43:30 följande:
    Skönt att höra att du fick dig en vettig natt!! sova bör man :) Bästa botet mot mycket. Trist dock det är tillbaka som vanligt på morgonen.Det är tillbaka på mig med... den kaotiska dagen jag hade satte sina spår, mycket varannat slag extraslag osv, men jag förblir possitiv och tror det släpper inom några dagar igen. Jävligt jobbigt dock eftersom det inte går å påverka omgående. Det räcker lixom inte med å slappna av en dag eller så utan det dröjer alltid en viss tid.jaja, tänker inte låta detta hindra mig på nått sätt i alla fall. Vet ju dom försvinner om jag bara sover väl, äter bra, rör mig osv men framförallt fungerar som normalt i vardagen.
    Tråkigt att höra att dom kommit tillbaka men dom försvinner säkert snart igen ska du se. var glad att det blir bättre av sömn, motion, bra födointag med mera...på mig hjälper det inte vad jag än gör ska hålla tummarna att du mår bättre imorgon.
  • Tilt

    japp dom är faktiskt borta igen nu. Det känns helt otroligt, det måste verkligen vara så att jag är påväg ur skiten. Förr satt dom i konstant i stort sett i 2 år... men när dom ger sig såhär så måste det ju ha å göra med att dom faktiskt inte är så starka längre, väldigt glad för min skull, men väldigt lidande för eran skull.
    Jag vet vilket helvete det är att gå igenom.

    Mitt blev inte bättre av motion osv till å börja med heller. Jag vet inte, ibland känns det som om man inte kan göra någonting åt det utan det bara är en period som kroppen måste igenom. Fast självklart kan annat ha påverkan också, det är nog olika för alla, som vanligt :)

    Synd det inte finns ETT konkret tips "Aftonbladet Plus - bli av med extraslagen på 24 minuter, så här gör du" =)

  • Anonym (Anna)

    hej TS

    jag har levt med dubbelslag/extraslag på mitt hjärta sedan jag var 15 år.
    det är 12 år nu.
    har varit på ultaljud o allt, men de säger att man KAN leva med det, men även att det finns mediciner så det ska slå lugnare, kallas för "beta blockerare" (används till de med högt blodtryck)

    så lyssna på din läkare du, men för guds skull: STÅ PÅ DIG, det har jag fått göra. men du verkar ha en bra läkare som har tagit dej på allvar, det hade inte jag..inte förrens den dagen jag ringde o berättade att min far höll på att gå bort i ett ärftligt hjärtfel... då blev det fart på dem.

    lycka till!
    Anna

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!