• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Anonym (Anna)

    jag läste vad ssk (tilt) hade skrivit... mt stämmer på mej..

    menjag har aldrig läst på internet om min "åkomma", däremot har jag fått dödsångest pga att jag inte får hjälp.
    edn ena läkaren förklarade för mej att det berodde på att jag var fet.
    jag har gått ner 25 kg nu o ingenting har blivit bättre. varför ska man alltid bli påhoppas för att man är tjock!?
    detta problem började när jag var 15 o DÅ var jag som ett streck, för min övervikt kom inte förrens efter första graviditetn vid 20 års åldern.

    men när jag sökte för min "åkomma" o var 15 år så skrattade de rakt i ansiktet på mej, de tog ett EKG o bara skickade hem mej.
    bara det att det inte rusade i bröstet  just då och just där.
    sen har jag 2 närastående i familjen varav ena är död i hjärtfel o den andre var nära döden för ett par år sedan (bror och pappa). men ingen kollad u upp dessa "trådar" förren jag själv blev arg o sa att "det är inte bara de här närstående som har dött i ett hjärtfel i min släkt", DÅ först, kollade de upp saker o ting! det tog 8 (!) år för dem att ge mej ett så jäkla simpelt ultraljud, för att få mej lite lugnare, JAG har inte hjärfelet, men extremt många dubbelslag.

    tänk att det ska vara så svårt för vården att fatta att man bryter ihop om man tror att man är döende! ska det svårt att kolla upp saker, är det bättre att en människa dör av oro? jag menar... ALLT finns ju i min brors och pappas journaler.
    jag jobbar själv inom vården o kan för mitt liv inte förstå hur man kan bli så okänslig mot människor, vart är sveriges vård på väg.

    har sökt så många gånger o de säger att de ska kolla upp mej, men de gör det inte.

    såg att det var många här som mår mkt bättre vid träning!?

    det är DÄR jag har min skillnad...jag mår SÄMRE.. för har jag varit ute o gått, så är jag så trött så jag kan somna medans jag går, o när jag sätter mej ner so tror jag att hjärtat ska stanna...känns lite som om hjärtat inte fattar att det är dags satt lugn ner sej.

    ja, nu har jag nog skrivit av mej lite...inte för att det kanske hjälper min situation, men ändå. här fanns det ju många som vet vad jag "lider" av

  • Anonym (orolig!!)

    Anna, låter som du har haft otur med läkare, tror de flesta ändå gör en ordentlig utredning.
    Men du hade väl fått göra UL, tror det är bland det bästa du kan göra för att se om du har någon bakomliggande hjärtsjukdom.
    Men vill du göra en ny utredning, så får du väl gå till en ny läkare och berätta hur du känner , så tror jag säkert du får göra det.
    Att du är så trött att du håller på att somna när du är ut och går låter ju inte så bra, eller menar du att du blir trött i kroppen, isåfall kan det ju vara att du inte har så bra kondis, så var det för mig efter min graviditet, men efter många långa promenader så har jag kommit i bättre form.
    Det där att hjärtat inte förstår att det ska lugna ner sig efter motion och hoppar värre än vanligt, så har det varit precis för mig också och andra här på tråden.
    Nu är det mycket bättre med det för mig, efter att jag fortsatt motionera.

    Nu till något fantastiskt!
    I morse när jag vaknade kände jag bara lite x-slag och under dagen har jag inte haft det!!!!!
    Det har inte hänt sedan innan jag födde barn för 2 och en halv månad sedan, jag har gått som på moln och kan inte tro att det varit sant!
    Men nu precis efter middagen och några munnar rött vin (ja, jag ammar, men jag var bara tvungen att ta litelite i botten på glaset) så börjad det lika plötsligt som det försvann under dagen
    Men men, jag måste tänka positivt nu, att det KAN förvinna lite och nu hoppas jag att det händer mer och mer framöver.
    Men vad obehagligt det är, ännu obehagligare när det varit borta några timmar.
    Men som sagt, jag har aldrig sedan förlossningen varit utan extraslag så här länge. alltid något positivt, det måste jag tänka på!

    Hur har ni det?

    Shinna, har du fått sova inatt?

  • Anonym (Anna)

    TS

    njae, nån mer utredning vill jag inte göra, eftersom att jag blev lugnad av att få bekräftelse via ultraljud, att jag inte har något genetiskt fel på hjärtat. funderar bara på varför en läkare säger att han sak hjälpa mej med mediciner, när han inte gör det.

    jag har jättebra kondis, går 3 mil i veckan
    men den tröttheten jag menar, de sitter i huvvet...inte i kroppen...lite konstigt e det iaf.

    kul o höra att ni mår bättre vissa dagar

  • ondella

    Grattis till framsteget TS!!! Kul!

    Anna,beta-blockerare funkade inte på mig.Har iofs bara testat Inderal.
    Jag har också träffat arroganta läkare....de borde inte vara läkare ens.Nu ska jag som sagt få göra ultraljud den 8 okt,men det har tagit 4 år av tjatande från min sida.Och MASSA oro.

    Jag beklagar att du förlorat din bror?.

    Hoppas att du får prova betablock snart!

  • Anonym (orolig!!)

    Ingen av de alla läkare (tre av dom är hjärtspec.)har inte ens erbjudit eller pratat om att jag ska ta medicin, en av dom sa att han inte tyckte jag skulle ta det.
    Ändå så har dom verkligen sett hur mycket x-slag jag har, så jag tror att många läkare inte tycker man ska ta mediciner om man har ofarliga extraslag.

    Anna, oj vad du går mycket! Då är det ju inte för att du inte är van att gå.
    Nu har jag ju gått så mycket, så det var dags att öka lite kände jag, det var därför jag joggade några kilometeri går, så hjärtat fick jobba lite, det kändes så uppiggande och skönt att klara av det

    Men nu sitter jag här med massa extraslag igen, slår upp i halsen hela tiden, faktum är att jag inte känner mig lika deppig som jag brukar eftersom det gick så bra att springa igår (träningsvärk idag) och att det faktiskt har varit den bästa dagen på mannaminne
    Hoppas på fler såna dagar!

  • Anonym (orolig!!)

    Ondella, tack!
    Jag hoppas verkligen att detta är ett tecken på att det är på väg åt rätt håll.
    Iallafall så känner man sig mycket gladare när man har så bra dagar och att man faktiskt kan ha det, det tror man ju inte ibland.

  • Shinna
    Anonym (Anna) skrev 2007-09-28 15:26:03 följande:
    ja, det är några år för mkt. eftersom att det inte "bara" är extraslag, utan vaknar även på nätterna av att hjärtat rusar iväg, man tror man ska dö, tror att hjärtat ska stanna. ibland känner jag av ett "uppehåll" sen "smäller" det till utav bara den, när hjärtar "kommerr igång igen"någon mer av er som har känt det så?
    Så känner jag också det i princip hela tiden...extraslagen känns inte alltid likadant....ibland så kittlar det till i halsgropen  och ibland så slår det jättehårt och med längre uppehåll ......det är dessa extraslag som är obehagligast enligt mig....det känns som att hjärtat ska stanna. ......va bra att ultraljudet visade positivt resultat iallafall...det gjorde det för mig också, men ändå så mår man så dåligt över detta problem. Mina extraslag blir också många gånger förvärrade av motion, precis som du beskrev det....usch..kul är det inte.

    TS:

    Ja 6 dagar är lång tid, men det finns ju dom som går ännu längre över tiden..suck... Min vännina gick 3 veckor över tiden innan hennes tös behagade att titta ut.....jag bara hoppas att det inte ska ta så lång tid för mig*ler*
    Pacemaker är drastiskt verkligen, men det var vad min kardiolog sa till mig att man kunde göra som en sista utväg....jag har ju även AV-block II i Wenckebachperioder så beta-blockerare får jag inte äta enligt honom....han sa att jag kan ta en ytters svag dos, men det brukar inte hjälpa mot extraslagen med en sådan svag dos och därför menade han på att om jag lider jättemkt så kan man använda sig av en pacemaker som en allra sista utväg....själv vet jag inte..är mest ledsen att det inte finns en medicin man kan ta som bara tar bort elendet
    Hade jag inte haft det där AV-blocket också så hade jag kunnat äta beta-blockerare om inte min puls är för låg enligt läkaren....och pulsen är på 55-60 i vila så det är definitivt för låg för att äta beta-block i vilket fall som helst...trist nog Vad skönt att du slapp dina extraslag på morgonen, är kanske ett tecken på att dom håller på att minskas eller rent av försvinna*ler*...ska hålla mina tummar för dig ....många kramar
    Anonym (orolig!!) skrev 2007-09-28 14:08:28 följande:
    Shinna, förstår hur du känner, jag gick över tiden 6 dagar det här gången, men den som väntar på något gott.........Pacemaker, verkar drastiskt, det sätter man väl inte in bara för att man har extraslag, om de är ofarliga?Det behöver du nog inte orolig för att behöva, det sätter man väl bara in om man har något fel på hjärtat eller !?EKG-övervakning brukar man inte ha på en normal förlossning, det kommer säkert inte du heller behöva.Men det är typiskt att en hjärtläkare skriver så, han vet nog inte riktigt hur det går till under en förlossning, dom är så insnöade i sitt Kunde jag föda barn med mitt hjärta så kan du det också, det kan jag lova Typiskt att du inte fick sova i natt, men kanske natten som kommer, får vi hoppas!Men så fort jag hör något om hjärtat eller läser på den där sidan, Bristol, som är farligt så blir jag jätterädd och tror att jag också har det felet och inbillar jag mig att jag också får fler extraslag än vanligt, om det nu kan vara så.Ha en skön helg, kram!
    Ni får ha en trevlig lördagkväll allesammans kram på er
  • Shinna
    ondella skrev 2007-09-29 22:32:55 följande:
    Kram på er allihop! Tack för att ni finns!
    Detsamma verkligen
  • Tilt

    oj shinna, pacemaker lät enormt drastiskt att vidta en sådan åtgärd. Ganska klumpigt att ens prata om det i ett sådant tidigt skede.
    Kardiologen pratade ingenting om antidepressiva eller lugnande då? Det var konstigt eftersom dessa oftast kan lugna tankarna och oron omkring extraslagen. (även viss kognitiv terapi kan ge resultat)
    ... och detta även om man inte tror sig ha ångest/stress/oro.
    (men när jag läser här så är det ju en oro över era hjärtan och det blir en undermedveten stress över det hela)

    Men att börja prata peacemaker redan tycker jag mest var klumpigt av honom. För det första har du ju inte ens fött ditt barn, sen bör man väl vänta lite eftersom din kropp kommer utsättas för en rejäl kraftansträngning. Sen kanske man kan börja prata tabletter eller andra hjälpmedel. Peacemaker är väl som han sa ett absolut sista alternativ, men det hjälper dig knappast att prata om detta nu ju.

    Jag både hoppas och tror att dina bekymmer kommer vara rejält mycket mindre någon månad eller två efter förlossningen.

    -------------------

    TS!
    Vad roligt att höra att du känner extraslag MEN ingen oro! Det är första stegen det! Att kunna ha extraslagen, men inte känna oron, toppen =)
    När jag hade panikångest som värst fick jag gå hos en psykolog (kbt) och min psykolog sa såhär "tänk inte vad du vill göra och vad du kan göra om du inte har extraslagen utan tänk vad du vill göra nu och med ditt liv trots att du har extraslagen"
    Det ligger nog mycket i det... att man ska försöka leva på som vanligt och inte begränsa sig.

    Angående panikångest så tror jag det är så starkt förknippat med dina extraslag så skulle nog vilja kalla det "ångest" helt enkelt. Ångest är stress och nu om du klarar att ha extraslagen fler gånger utan att känna oro så minskar stressen och därav också ångesten... vilket resulterar antagligen i färre extraslag.

    jaja, skoj iaf, du kanske är på G nu !!! =)

    -----------

    F.Ö håller jag med Ondella i kramar och existens.
    Det känns otroligt bra att kunna läsa här så jag inte glömmer av mig själv hur man egentligen har mått samt så känns det härligt att se hur många vi är som kämpar! (det kanske är det som är felet, vi kämpar när vi ska acceptera :D )

    Vill tillägga att jag länkat denna tråden till fler hjärtnojjiga människor och dom har verkligen uppskattat den mycket! Vi är många där ute och många som bara läser och inte skriver också.

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!