• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • Shinna
    ondella skrev 2007-10-02 21:07:27 följande:
    Shinna,beskriv hur du upplever dem en dag som denna.Är de samma varje gång?
    Japp...samma i princip....men dom känns lite olika mina extraslag...har jag väldigt många på raken så kittlar det till och känns upp i halsen mest.....har jag lite mer sällan, på kanske vart 5-10 slag så dunkar det till mycket hårdare i bröstkorgen...känns mer liksom.....ibland känns det bara som att det fladdrar därinne och jag vet inte om det är extraslag det med...men antar det...obehagligt är det iallafall...hur upplever du dina då?
  • Shinna

    TS: Nej du är verkligen inte knäpp*ler* isåfall är vi alla knäppa i denna tråden

    skönt att du slapp elendet nu på morgonen och jag hoppas du slipper det under resten av dagen också
    Jo nu vet jag att hjärtat mitt kan vara lugnt men det är precis som du säger.....jag sitter nästan och väntar på att det ska sätta igång igen...antagligen för den rädsla och obehag som jag känner inför extraslagen.
    Jag kan inte heller förstå hur det ena dagen kan vara såååå lugnt i bröstkorgen under några timmar för att sen bara bryta ut med buller och bång igen....
    Man blir sååå besviken, ledsen och mer nervös när det håller på såhär.......samtidigt så är det sååå skönt att slippa elendet dom få timmar det behagar att försvinna*ler*

    Ja jag har hört att ni har den regeln i Stockholm. Tyvärr så har vi inte den regeln här nere i Skåne....enligt min BM så kommer jag gå till nästa Torsdag ( då har jag gått 2 veckor över tiden) och därefter så skickar hon mig på överburenhetskontroll på det sjukhus jag planerar att föda.....sen gör dom ultraljudskontroller och lyssnar på barnets hjärtljud varannan dag i en vecka ( alltså har jag då gått 3 veckor över tiden) men skulle han visa tecken på att  må dåligt därinne innan det gått 3 veckor så kommer dom sätta igång mig sa hon....usch.usch.och usch...jag hoppas bara att han vill komma av sig själv innan det går tre veckor...jag kommer nog bli väldigt deppig annars. ....känner mig redan deppig över att han inte velat komma .....är i vecka 41+0 idag och har inga känningar mer än dom vanliga sammandragningarna och lite småvärkar, men så har jag haft det i 3 - 4 veckor nu så det är inget nytt Det är verkligen jobbigt och varje dag känns som ett år..*skrattar* Har förklarat för lillemannen därinne att han faktiskt blev vräkt från sin lägenhet för en vecka sen, men han vägrar lyssna*ler*

    Hoppas du får en bra dag TS och alla ni andra med såklart

  • madeleine82

    ni påstår att era hjärtan är dumma.... vad menaR NI MED DET?....om jag vore er vore livet allt....hur ofta slår de hårt? hur ofta SlåR de fort????? ja känner mig ensammast i min situatioun....mitt hjärtja slår nog för fort minst 500 slag per dygn,...dör jag inte snart så vet js inte,,,,*dödsångest* o jag e 24

  • Esterella

    Hum, nu fattar jag inte ditt inlägg. Slår ditt hjärta fort 500 slag? *trög* Kollar du pulsen ofta? Mitt råd till dej är att förbjuda dej själv till det, det är bara mer ångestframkallande.


    Cogito, ergo sum
  • Shinna
    madeleine82 skrev 2007-10-03 19:22:52 följande:
    ni påstår att era hjärtan är dumma.... vad menaR NI MED DET?....om jag vore er vore livet allt....hur ofta slår de hårt? hur ofta SlåR de fort????? ja känner mig ensammast i min situatioun....mitt hjärtja slår nog för fort minst 500 slag per dygn,...dör jag inte snart så vet js inte,,,,*dödsångest* o jag e 24
    vad menar du med att ingen ser dig madeleine82?
    vad menar du med för fort? Har du hjärtklappning ofta eller ? du kommer inte dö..lovar dig....om inte jag dött än med mina oregelbundna hjärtslag sóm jag har minst tusen gånger om dagen så kommer inte du dö heller...om du inte har ett allvarligt hjärtfel som läkarna konstaterat eller nått
  • ondella

    Vem är det som inte ser dig? Ledsen,men jag förstår inte din beskrivning riktigt.Men försök gärna förklara igen.
    Jobbigt att du mår dåligt.Men vi har varandra här inne.
    Kram till er alla!

  • Anonym (orolig!!)

    medeleine, jag förstår inte riktigt heller vad du menar.
    Men jag kan bara säga, att 500 extraslag inte är så mycket för mig, jag räknade ut att när min extraslag var som värst så hade jag nåt på 23000 extraslag per dygn eller mer!

    Men jag förstår att det är jobbigt ändå, har du fått någon utredning?
    Jag har också haft och får fortfarande ångest när mina extraslag är jobbiga, vilket dom nästan alltid varit sedan jag fick barn för snart 3 mån sen.

    *viskar*har inte haft extraslag (iallafall inte som jag vet) på hela dagen, dom brukar komma tillbaka på kvällen (de få dagar jag varit utan nu).
    Hoppas dom glömmer att komma tillbaka *ler*

    Shinna, jag hade mycket sammandragningar under min graviditet, men den dagen jag fick barn kände jag knappt något allas innan det satte igång.
    Så det kan vara på gång ändå hoppas vi

  • Tilt

    Mycket mera gula glada smileys i dina inlägg nu ts!
    Väldigt glad för din skull!!

    madeleine82 -- Vi ser dig i alla fall!

  • ondella

    Shinna,jag har hela tiden trott att jag inte har samma som er för mina symptom är ju inte alltid sådär,men ibland.Jag lider mest av det när det känns som nån dunkar hårt med knytnäven inifrån orytmiskt.OCH de långa pauser som kommer i samband med detta.

    Ps.När jag gått över 15 dagar,då såg de på den där kollen på förlossningen att hon inte mådde så bra därinne,så de satte igång mig på direkten. Det var skönt.Men jag tror att du får vilken dag som helst!

Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!