• Anonym (orolig!!)

    Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!

    Hej!

    Jag har fött barn för 10 dagar sedan, jag har haft dubbelslag/extraslag på hjärtat förrut i perioder, men då bara några dubbelslag då och då, sen har dom försvunnit.

    Igår åkte jag till akuten för att hjärtat slår extraslag 20 ggr per minut, alltså var 5:e slag, ibland ännu oftare.
    Jag fick ta massa prover och EKG och träffade en hjärtläkare.
    Han tyckte att det var lite mång extraslag för att var normalt och jag ska få göra arbets EKG och ultrsljud.

    Själv undrar jag om det har med allt som händer i kroppen att göra så här 10 dagar efter förlossning och amningen och allt.

    Även fast han har sagt att jag inte ska vara orolig i dagsläget så kan jag inte tänka på nåt annat och går hela tiden och känner efter.
    Men hjärtat hoppar där inne precis hela tiden så det är inte så lätt.

    Undra om någon annan har upplevt att ha så mycket dubbelslag under så lång tid?

  • Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!
  • ondella

    Jag läste också massa på nätet...men slutade med det,för där verkade det som om det var livsfarligt.Varför säger läkarna något annat? Vågar de inte säga "sanningen"??

  • vadskajaghetadå

    inom vården tycker jag att alla säger att det nästan alltid är oarligt.

    min mamma har lidat av detta i kanske 30 år och jag ser att hon kolalr sin puls ibland, men hon är väääldigt orolig av sig som människa, tyvärr är jag också det men just detta med pulsen så är det skänt iallafall at det har kommit förr - och även gått.

    vilket tyder på att det säkert gör det flera gånger i olika perioder i livet, det behöver inte vara här för att stanna.


  • vadskajaghetadå

    när jag skulle ha mötet med min chef som jag ojjade mig över hade jag inga extraslag, hade inte lidit av det alls sen gravidteten för 2,5 år sen.

    det är ju rätt talande för att det verkligen har med stress att göra, för jag var så nervös på morgonen innan mötet och under mötet, men först när mötet var slut och allt gick bra började det,. och det var väl för 3 veckor sen....

    jag berättade detta tidigare men det kan verkligen bero på stress med.

    dom sa att det är först när man tar det lugnt, som när man har semester t. ex som det kan börja, när kroppen varvat ner,


  • Shinna
    sannispannisen skrev 2007-08-26 21:22:52 följande:
    mit hjärta slår såhär när det är värst:om 2 punkter är normalt.dunkt..dunk........dunkdunk..dunk.. dunk..dunk.dunk....dunk
    låter som mitt hoppiga hjärta...slår något normalt slag ...därefter ett extraslag....och för mig är det precis som du sa att det var för dig....jag känner av mina extraslag så tydligt så jag behöver definitivt inte känna på pulsen...dom känns i hela magtrakten och bröstkorgen...fruktansvärt obehagligt
  • ondella

    Har även haft:Dunk,dunk....dunk,dunk....dunk,dunk....
    Mycket obehagligt!

  • Shinna
    ondella skrev 2007-08-26 21:13:09 följande:
    Jag läste också massa på nätet...men slutade med det,för där verkade det som om det var livsfarligt.Varför säger läkarna något annat? Vågar de inte säga "sanningen"??
    ja det undrar jag också...har även jag läst väldigt mkt om extraslag på nätet både om VES och SVES...och fått uppfattningen att  det inte alls är bra att ha så mkt extraslag som jag har.
    Men när jag pratar med min kardiolog så säger han att det inte alls är farligt med sååå många extraslag som jag har även om det är VES jag har och att jag kan få beta-block för att lindra symtomen....suck...förstår inte varför det står så på internet för
Svar på tråden Dubbelslag på hjärtat hela tiden i över en vecka!!!