Forum Arbetslivet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Att va gravid är ingen sjukdom!

  Tis 24 jul 2007 20:32 Läst 12510 gånger Totalt 137 svar
  Tis 24 jul 2007 20:32

  tycker att man ständigt hör att "att vara gravid är ingen sjukdom". Och det håller jag med om. Men av någon anledning är det alltid män som slänger ur sig detta. Jag är i v 33 och nu har jag verkligen börjat känna av ont i rygg/ben/fötter/höfter/foglossning/sömnlösa nätter osv osv... Jag jobbar i butik vilket innebär 8timmar stående varje dag. Och varje gång man nämner att "får se hur länge jag kommer orka jobba" så får man höra att man inte börde ha rätt att sjukskriva sig när man är gravid eftersom det faktiskt inte är en sjukdom. Men om man har så ont i ryggen att man knappt kommer upp ur sängen. Vad ska man göra då? Ville bara gnälla av mig lite. Nån annan som känner igen detta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-24 20:43:11:
  Det konstiga är ju att om jag inte hade varit gravid och fått jätte ont i ryggen,ja då skulle jag ju kunna bli sjukskriven...
  Såg något på nyheterna om det här tidigare ikväll. Det var nån som hade typ stämt försäkringskassan för diskriminering eller nått för att hon inte fick sjukpenning pga att hon va gravid..

 • idiblo­n
  Visa endast
  Tis 24 jul 2007 20:33 #1

  Det är sorgligt att de förändringar en kvinnokropp genomgår inte kan respekteras mer.

 • felici­an
  Visa endast
  Tis 24 jul 2007 20:34 #2

  Absolut!
  Hade det varit män som var gravida hade vi säkert haft obligatorisk sjukskrivning alla 9 månaderna

 • Tis 24 jul 2007 20:34 #3

  Såna uttryck är ren idioti!

  Man ska klara av att vara på jobbet när man spyr varje timme om man är gravid, men inte om man är magsjuk. Har man brutit ett ben är det ok att klaga, men går man på kryckor pga graviditet ska man vara tyst. osv osv.


  Vad fan är en princessa?!
 • Tis 24 jul 2007 20:34 #4

  Lite OT kanske men jag kom och tänka på en killkompis (som inte alls vill ha barn ) som sa att man ska passa sig för att ha oskyddad sex. Då kan man få gonorré, klamydia, barn och andra överförbara sjukdomar =P Haha, fast det sa han bara på skoj såklart ! :)

  Men att vara gravid tycker jag kan medföra sjukdomar. Klart man borde ha rätt att sjukskriva sig. Annars vill kanske inte folk skaffa barn och vart ska de då sluta ?? :S

 • Tis 24 jul 2007 20:35 #5
  felician skrev 2007-07-24 20:34:00 följande:
  Absolut!Hade det varit män som var gravida hade vi säkert haft obligatorisk sjukskrivning alla 9 månaderna
  Håller heelt med ! Likaså om alla män hade mens ;P
 • Tis 24 jul 2007 20:39 #6

  Isåfall, kan alla idrottare som skadar sig, alla rökare, alkisar, tjockisar som får följdsjukdomar också jobba vidare, för dom kan ju också skylla sig själva!! Själva graviditeten är ju inte någon sjukdom, men man kan få en massa komplikationer, som gör det omöjligt att jobba ändå!! Men det är ju en trist attityd överhuvudtaget i samhället, när det gäller sjuka!!


  Jag är egentligen snygg och smal, men idag är jag ledig!
 • Fluffg­uf
  Visa endast
  Tis 24 jul 2007 20:41 #7

  Nej självklart är det inte en sjukdom att vara gravid, men symtomen kan vara sjukdomar för det. Är man så dålig att man inte kan jobba ska det inte spela någon roll varför!


  FUM är det nya BIM! Kolla in www.familjeliv.se/Forum-1-5/m22043160.html!
 • Kamika­zee
  Visa endast
  Tis 24 jul 2007 20:44 #8

  Om! Som gravid är man alltid frisk som en nötkärna.

  Visst graviditeten i sig är ingen sjukdom, men däremot kan graviditetskrämporna bli värre än vad man klarar av. Jag skulle vilja se den man som klarar av 10 veckors konstant illamående (som innebär att man typ kräks varje dag), så ont i rygg och höft att han varken kan ligga, gå eller sitta utan att hela kroppen låser sig av smärta och som inte kan få en hel natts oavbruten sömn under större delen av graviditeten. Lägg också till en viktökning på ca 15 kg på bara några få månader. Hade män varit gravida så hade de antagligen fått vara lediga från och med att stickan visade plus.
  Det finns tjejer som har turen att må bra under nästan hela graviditeten och har orken och energin att jobba in i det sista. Och så finns det de som verkligen åker på allt och som knappast  tar sig upp på morgonen för att de mår så dåligt. Att jämföra den andre utifrån den förstes utgångspunkt är absurt!
  Jag har inte mått bra under graviditeten, haft diverse krämpor som slagit ut mig fullständigt. Men ovanpå detta lider jag av svår migrän, vilket innebär att det är typ omöjligt att arbeta (isåfall skulle jag vara sjukskriven i minst 4 av veckans 7 dagar) och det är därför jag är sjukskriven. Men att bli sjukskriven för någon som går att härleda till graviditeten är nästan omöjligt (iså fall ska man ha sån grav havandeskapsförgifting att man nästan är död eller att det är riktig fara för bebisens liv).

 • Tis 24 jul 2007 20:45 #9

  Jag trodde ALDRIG att det skulle vara så jobbigt att vara gravid!! Jobbar oxå i butik, trodde jag skulle ramla ihop och dö varje dag de sista månaderna!!

  Nej, det är ingen sjukdom men en graviditet kan ge en massa jobbiga "biverkningar" som är minst lika jobbiga som vissa sjukdomar!!!

 • Cederg­ren
  Visa endast
  Tis 24 jul 2007 20:46 #10

  jag är bara i v 15 . stör mig när folk inte förstå att man är trött o ska ändån ha hjälp med allt på jobbet. så när jag ber om hjälp för att lasta av tunga kartonger o köra en handtuck vilket jag aldrig gjort (jobbar inom vården) så skulle jag ta hand om leveransen av blöjor men ska de va så svårt att få lite hjälp . som tur va fanns där en snäll sommarjobbare som hjälpte mig o sen när man kommer upp på avdelningen är de ändån gnäll över att man inte tagit upp alla bjöjor . sen när jag säger till att gå ner i källaren o dom själva ska hämta va dom behöver blir dom tysta o säger dom har så mycket anat att göra.
  nu har jag semester o vill verkligen inte tillbaka till jobbet för e så trött på att höra alla klaga o gnälla på en. ska till läkaren o få medecin mot deprition och de på jobbet vet att jag mår dåligt men ändån har sån jävla atityd. detta hade dom även när jag inte va gravid ... klart man inte är sjuk bara för man är gravid men mår man dåligt så va ska man göra lixom..? tvungen avreagera mig lite ..

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll