Inlägg från: Bonanza |Visa alla inlägg
  • Bonanza

    Att va gravid är ingen sjukdom!

    Såna uttryck är ren idioti!

    Man ska klara av att vara på jobbet när man spyr varje timme om man är gravid, men inte om man är magsjuk. Har man brutit ett ben är det ok att klaga, men går man på kryckor pga graviditet ska man vara tyst. osv osv.


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Jo men så är det ju säkert. Bara för att man vet att man har möjlighet till att få pengar så väljer man att kräkas dygnet runt eller att gå på kryckor och äta receptbelagd medicin för man har så ont av foglossning. Hade man inte kunnat sjukskriva sig, då hade man klarat sig galant. Bara slängt iväg kryckorna sådär lite käckt...


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Nej, det stämmer att det är vanligare i norden. Varför vet man inte, vad jag vet.


    JennieL skrev 2007-07-25 08:45:13 följande:
    Foglossning finns väl inte ens utomlands??Svenskar är ju bra på att klaga
    zigzig skrev 2007-07-25 08:45:17 följande:
    Jag har två kompisar här som spytt en massa i sina båda graviditeter och de har kunnat jobba utan problem ändå. SÅ väldigt mycket ligger i att svenskar är uppfostrade till att veta att staten tar hand om en....
     Ja som sagt, man kan ju skita i att hamna på sjukhus bara man vet att staten inte tar hand om en. Kryckorna slänger vi bort om man inte får pengar från Fk...

    Eller så är det BRA att vi har en möjlighet att faktiskt få pengar fastän vi är för dåliga för att kunna arbeta?
    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Gud vad jag hoppas att du får uppleva riktig foglossning, och allt som kommer med det. Då skulle du nog äta upp dina ord, fortare än kvickt! Herregud vilken attityd det finns i den här tråden. Bara för att man själv mått bra eller klarat av att jobba trots sina gravidbesvär, är det ju inte säkert att andra har samma tur! Självklart är det fel med människor som fejkar till sig sjukskrivning, men att påstå att man bara larvar sig för att vi har ett bra system är ju heldumt!


    Bubban81 skrev 2007-07-25 09:18:36 följande:
    Ja det ar ratt roligt hur ett engelskt ord for foglossning knappt gar att hitta. Det kanske ar nagot som bara svenskar rakar ut for, men kanske ska ordet andras till "lathet pga statliga bidrag"Arbetsgivaren ar ju faktiskt skyldig att omplacera en gravid om hon har ett tufft jobb - vilket ar helratt. Men att INTE jobba alls for illamaende och s.k. foglossning, det ar ju ren lathet.
    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    HaJoMi - ah, det låter som en spännande teori. Jag hade mycket värre när det var vinter än nu när det är sommar. Min son är född i juni - hade mycket värre då än med det här barnet som föds i augusti. Min mamma hade värre med mig som är född i april än med min syster som är född i september. OCh som sagt är foglossning vanligare i norden...

    AnniPanni - jag är också överrörlig, överraskade min sjukgymnast rejält när jag kunde böja och bända på mig så mycket trots mage och foglossning.


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Jaha, du vet alltså inte vad foglossning är. Det är ren okunskap det handlar om (eftersom du pratar om att man äter för mycket eller liknande). Då är du förlåten, okunskap är inte lika illa som ren okänslighet.


    Bubban81 skrev 2007-07-25 09:34:08 följande:
    Da ar vi svenskar riktigt daliga pa att vara gravida - aldrig har jag hort sa manga som klagar och blir sjukskrivna. Kanske ligger det i nagot annat - dalig traning under graviditet?? Da far man val skylla sig sjalv. Eller nar man ar gravid kan man ju ata hur mycket som helst - da FAR man ju bli tjock.....eller?? Riktig dalig gravid-mentalitet har tycker jag. Om man mar daligt far man val gora nagot at det.
    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Ja, man kan gå på sjukgymnastik under tiden (vattengympa t.ex.) och det finns övningar man kan göra innan man blir gravid för att stärka ryggmuskulaturen. Men har du otur och anlag för svår foglossning sitter du ändå i skiten och har ont sen. Och det har ingenting med lathet eller inställning att göra.


    Bubban81 skrev 2007-07-25 09:40:20 följande:
    Nej egentligen vet jag inte sa mycket om foglossning, eftersom jag aldrig hort talas om det i Australien. Men jag har last att det kan undvikas/underlattas med traning.
    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Bubban81 - men du har ju inte förstått någonting? Vem har pratat om fetma och ätande? Vi pratar om tillstånd som gör att man omöjligen kan utföra sitt jobb: kräkande dygnet runt eller jättesvår foglossning eller svimningar hela tiden eller något annat. Inte att man äter för mycket? Dina svar är som goddag yxskaft, du pratar om något helt annat än vad vi pratar om!


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Bubban81 - och som sagt: ja,man kan träna upp vissa ryggmuskler t.ex. Men foglossning i fogarna fram (framförallt) är helt hormonellt och det spelar ingen roll hur vältränad man är, man kan ändå sitta i rullstol några månader senare! Och om man går upp 2 eller 20 kg påverkar inte foglossningen, den är som sagt hormonell.


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Bubban81 - det är som att du inte läser? Det. Går. Inte. Att. Göra. Något. Åt. Foglossning! Man måste stanna hemma, man har inget val!

    Ja, foglossning är vanligare i norden. Varför vet man faktiskt inte. Men att hoppa till slutsatsen att det är för att vi i norden har bättre skyddsnät eller är vekare än andra är ju både cyniskt och helt uppåt väggarna fel.

    Tänk om du skulle läsa lite i länken jag la in tidigare? Och så kanske du borde vara tacksam över att din graviditet har varit så enkel, istället för att klaga på de som har det värre!


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Oj oj oj då. Nej, du har också foglossning. Men du har inte ont av det. Varför? Vet inte. Varför har jag inte kräkts en enda gång under graviditeten när andra gör det? Varför föds vissa barn för tidigt? Osv osv. För att alla är vi olika. Nej, det har inte med träning att göra - även ytterst vältränade människor drabbas av foglossning. Och nej, jag skulle verkligen inte välja att ligga hemma i soffan, utan hellre välja att fungera som vanligt. Och min foglossning sitter dessutom i fogarna fram, så det har inte ens med ryggen att göra. Och innan man kan bli sjukskriven går en läkare (och ofta även en sjukgymnast) igenom en med en mängd böjövningar osv. - det går inte att bara sgäa "jag har ont i ryggen" och så blir man sjukskriven. Du har verkligen inte en enda aning om vad du talar om, det blir mer och mer klart ju fler inlägg du skriver.


    Bubban81 skrev 2007-07-26 13:15:25 följande:
    Jag har last artikeln - och som jag skrev: man vet inte varfor folk far mer foglossningar an andra..... aven om hormonet ar orsaken, VARFOR har jag ej foglossning, men du? Jag har val samma hormoner som dig? Jag tror att det har mycket med traning att gora, och sen hur latt det skulle vara att stanna hemma och ligga i soffan istallet for att ga till jobbet.Sen tror jag som artikeln ocksa sager - ALLT som har med ont i ryggen att gora ar inte foglossning - utan beror pa att man inte tranar eller behandlar sin kropp val under graviditeten. Det verkar som sa fort en svensk far ont i ryggen, sa skriker hon foglossning.
    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Bubban81 - man kan försöka lindra smärtan ja, men man kan inte göra något åt foglossning.

    Tens-apparaten ligger här i mitt soffbord, hjälper inte alls eftersom jag inte har ont där bak utan där fram. Bältet hjälper inte heller. Kryckor hjälpte, men mest när man går. Förra graviditeten fick jag utskrivet citodon, den här gången dexofen -smärtstillande -för att ens kunna fungera! Så jo, jag vet vad man brukar göra för att försöka lindra smärtan. Men det gör inte att det går att göra något åt själva foglossningen.


    Vad fan är en princessa?!
  • Bonanza

    Bubban - varför jag tar det personligt? För att du påstår att foglossning och svåra kräkningar etc. dels är ett resultat av lathet, dels av fel tänkande, dels av vilja att vara hemma och dels av klenhet. Det är ett hån mot alla de som drabbas av dessa saker, och som inte har turen att ha en lika enkel graviditet som du. Idag är det för svårt att bli sjukskriven när man är gravid, inte för enkelt.


    Vad fan är en princessa?!
Svar på tråden Att va gravid är ingen sjukdom!