• Äldre 1 Aug 16:32
    13053 visningar
    39 svar
    39
    13053

    Vad kostar p-piller till katt??

    Jag tycker absolut att du ska strunta i p-piller och gå direkt på kastrering av din katt. Om du ändå inte vill att hon ska få fler kullar, vad är poängen med p-piller? Har också hört att det kan vara skadligt för katten att gå på pillret för länge. Sen kan du aldrig vara säker på att hon får i sig pillret ordentligt vid varje tillfälle. Jag stod inte ut med löpbeteendet så när katten plötsligt blev min (var kattvakt ett par månader) ringde jag genast veterinären och bokade tid.

  • Äldre 2 Aug 18:07
    #19

    Jag är nyfiken på om det är en raskatt den här tråden handlar om? Handlar det om stamtavla och att senare kunna producera kattungar till försäljning och utställningar m.m.? Annars finns det redan ett aldrig sinande förråd av fina kattungar som är i ständigt behov av ett gott hem. Jag är rädd för att det ofta handlar mer om det som min pappa alltid önskade min hund, att han skulle få "yngla av sig" en gång i livet innan han dog... Jisses! Vovven var lycklig ändå trots att pappas önskan aldrig uppfylldes. Vi människor tänker ofta egoistiska tankar som egentligen inte har nån mening för våra djur.

  • Äldre 2 Aug 18:11
    #20

    Ok, noterade just att trådstartaren och globetrotter2000 var olika personer. Frågan i mitt förra inlägg kanske är riktad mer till globetrotter2000 i så fall. Fast ni behöver egentligen inte svara... Jag bara ventilerar!

  • Äldre 3 Aug 11:24
    #23
    skorpionen80 skrev 2007-08-03 09:37:40 följande:
    Du vet om att p-piller bara tar bort löpet, men om hon blir parad ändå skyddar de inte?
    Va? Det här var nåt nytt. Kan det stämma att ett preventivmedels-piller (p-piller) inte skyddar mot dräktighet?
  • Äldre 3 Aug 11:54
    #28

    Vad p-pillret gör är att det förhindrar ägglossning precis som hos oss människor, och därmed kan inte kissen bli dräktig om den parar sig med en hankisse. :) Däremot har jag ett starkt minne av att min honkatt löpte trots p-pillrena, vilket gjorde det ännu mer obegripligt för mig varför hennes förra ägare hade satt henne på pillret från början.

    Läs egenskaperna för PERLUTEX nedan, också hämtade ur FASS:


    PERLUTEX VET. innehåller den svårlösliga acetatestern av medroxyprogesteron, ett progesteronderivat nära släkt med det naturliga progesteronet. Dess förmåga att motverka ovulationen hos djur är emellertid 20–30 gånger större än progesteronets. Progesteronderivatet har en gestagen effekt men saknar androgena och östrogena egenskaper.


    Via en hormonell "feedback"-mekanism hämmas primärt sekretionen av de gonadotropa hormonerna från hypofysen, så att utvecklingen av folliklar och corpora lutea i ovariet upphör.

  • Äldre 3 Aug 11:55
    #29

    ovulation = ägglossning

  • Äldre 3 Aug 11:58
    #30

    Jag har också hört att både han- och honkatter bör bli könsmogna innan man utför ingreppet, men jag har aldrig fått nån förklaring till varför...

Svar på tråden Vad kostar p-piller till katt??