• Irma78
    Äldre 3 Aug 12:31
    13052 visningar
    39 svar
    39
    13052

    Vad kostar p-piller till katt??

    Våran Kajsa föddes 000225 och gick på p-piller från andra löpet till vintern 2003/2004. Orsaken var att hon drev oss tokiga med sitt ylande och att vi inte ville ha kattungar då. Hon löpte aldrig och vi var inte noggranna alls med att hon skulle ha piller vid en särskild tidpunkt eller så. Det kunde gå upp mot två veckor mellan pillren. Dessutom blev hon påsatt av hankatter utanför vårat köksfönster flera gånger. Vi bestämde oss för att sluta med pillren och skaffa kattungar när vi köpte hus.
    Första "kullen" blev en dödfödd kattunge och en som dog en vecka senare. Andra kullen kom 041014, föddes mitt i natten ovanpå mig och mitt täcke och resulterade i fyra kattungar. Hon steriliserades strax efter och har inte löpt sedan dess och har aldrig visat tecken på några sjukdomar i hela sitt liv. Kattungarna är kanonfriska och jagar bra. Kajsas mamma var en vit perser, pappan okänd. Kattungarnas pappa är troligen en fd grannes bondkatt. Detta är min enda erfarenhet av honkatt och p-piller, våra grannar har flera honkatter som är steriliserade och alla springer ute i det fria.
    Summan av kardemumman blir nog att om du är orolig för din katts hälsa, sterilisera eller kastrera. Vill du ha möjlighet till fler kattungar i framtiden, chansa och kör med piller.
    Lycka till!

Svar på tråden Vad kostar p-piller till katt??