Inlägg från: globetrotter2000 |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Vad kostar p-piller till katt??

    Sluta, ni skrämmer livet ur mig, min lilla tös har ätit p-piller i några månader nu!! Vill inte hon ska ha kull nu, men i framtiden kanske.. Hur länge kan dem gå utan risken för cancer ökar !?

  • Anonym (Kaffedraken)

    Sofia t skrev 2007-08-02 13:14:47 följande:


    Veterinärer säger att dom kan gå på det regelbundet några år utan att det är någon fara. Men kommer inte ihåg exakt va dom rekommendera. Men ring en veterinär och fråga. det är nog säkrats.
    Okej, tack så mycket ska göra det!
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ninda skrev 2007-08-02 18:11:53 följande:
    Ok, noterade just att trådstartaren och globetrotter2000 var olika personer. Frågan i mitt förra inlägg kanske är riktad mer till globetrotter2000 i så fall. Fast ni behöver egentligen inte svara... Jag bara ventilerar!
    hon är inte renrasig men korsning mellan "bondkatt" och norskskogskatt.. Anledningen till att vi ger henne ppiller är för att vi har en hankatt också, och jag vill inte kastrera någon av mina katter.. Men nu blir jag lite rädd, för jag vill ju såklart inte att min kise ska få cancer heller.. Dessutom har vi inte råd att ta hand om en kull bebisar just nu heller men jag kan definitivt tänka mig att ta kullar på henne i framtiden.. Får tänka igenom hur jag vill ha det först så jag inte gör något drastiskt som jag kanske ångrar senare, hon har bara ätit ppiller i någon månad så än borde hon väl inte vara i riskzonen !?

    Vill bara klargöra att det inte handlar om stamtavlor mm i mitt fall, kattens matte dog och hade ingenstans att ta vägen så jag öppnade mitt hem för henne, hade hanen sen innan och ppiller blev utvägen liksom ..
  • Anonym (Kaffedraken)
    skorpionen80 skrev 2007-08-03 09:37:40 följande:
    Du vet om att p-piller bara tar bort löpet, men om hon blir parad ändå skyddar de inte?
    låter väldigt skumt, varför ha en preventivmedel som inte fungerar !? nej du, jag litar på veterinären som trots allt borde veta bäst!!
  • Anonym (Kaffedraken)
    gedansk skrev 2007-08-03 20:35:48 följande:
    Jag tycker utan tveckan att du ska kastrera din hankatt och sedan de andra. En hona behöver INTE ha en kull med ungar innan hon blir kastrerad. P-piller kan funka ett tag men kan ge biverkningar och så är det superviktigt att se att de verkligen går ner, på rätt dag mm. Vad är problemet med att kastrera dina katter?
    om det är riktigt till mig som jag tror då TS inte någonstans skrivit att hon vill kastrera sina katter, jag vill helt enkelt inte kastrera mina kisar, tycker inte att det behövs när det finns p-piller och dessutom vill jag inte att min hankatt ska behöva gå igenom det, han är min bebis och så är det bara... Förstår inte vad du har med saken att göra..
  • Anonym (Kaffedraken)
    Rheannon skrev 2007-08-03 22:13:08 följande:
    Att kastrera är det absolut bästa för katterna. En kastrerad katt blir lugnare, mer tillgiven, mer lekfull osvNär det gäller honkatter så minskar risken för juvertumör och livmoderinflammation.Om du fortsätter att ge din honkatt p-piller får du nästa räkna med att hon kommer att få något av juvertumör eller livmoderinflammation när hon blir äldre.Dessutom är inte p-piller hundraprocentigt. Honkatten kan bli med kull iaf.
    båda är precis det du skriver om kastrerade katter men självklart tar jag riskerna på allvar, men som sagt så har hon bara ätit ppillerna 3 månader ungefär så jag tror inte att hon är i någon fara _just nu_ .. Får se hur det blir senare, har några som vill ha henne för parning och så.. men ja, mitt beslut även om jag uppskattar er omtanke för katten!
Svar på tråden Vad kostar p-piller till katt??