Film om elefantvänskap hoppas på Oscar
Forum Smärta/Obehag - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Rodnad, klåda & svullnad i underlivet - vad kan det vara?

  Lör 11 aug 2007 20:55 Läst 40278 gånger Totalt 25 svar
  Anonym (klåda­n)
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 20:55

  Jag mår verkligen åt helvete nu!

  Jag och min sambo har inte haft sex mer än två gånger på fyra månader, detta pga depression från hans sida och totalt avsaknad av sexlust.
  Ingen av oss har heller varit otrogen. Han har ju inte haft lust överhuvudtaget, och jag har inte tittat åt en annan karls håll - jag älskar ju min sambo!
  Jag vet att en dag kommer lusten tillbaka, och efter lite medicinförändringar så kom åtminstone potensen tillbaka

  Senast vi hade sex var för tre dagar sen. Efter det har det blivit väldigt konstigt.
  Min klitoris är svullen och lite hård.
  I stort sett hela området runt öppning, blygdläppar och klitoris är rött och irriterat.
  Det kliar nåt så fruktansvärt. Men samtidigt gör det ont. jag torkar mig gärna med strävt toalettpapper, för att det känns bra, samtidigt som det gör ont. Förstår ni?

  Kan tillägga att jag efter sista sexet vi hade (för tre dagar sen), fick en mindre blödning. Detta var ca 8-9 dagar efter sista mens. Så det var ingen antydan till kommande ägglossning eller mens. Men jag tror nog att det kan ha att göra med att det var längesen (!) vi hade sex sist, tror ni inte det?

  Jag försökte titta i spegeln förut, och när jag försiktigt "öppnar" hela altet, så är slemhinnorna vita och bleka inuti. Fast väldigt mjuka.

  Var hos en gynekolog för fert.utredning för ett tag sen. Då såg han att jag hade haft klamydia men att det var utläkt (jag fick dock medicin ändå), och min sambo hade inte ett spår av det (fick dock samtidigt medicinering som mig)! Han testade dock positivt för hepatit C!
  Han frågade om jag gjort nåt cellprov då han tittade in där nere. (Jag är 23). Det har jag inte, så han tog prover. Men då jag visade pos. på klamydia så skulle han ta om proverna. Han hävdade starkt att han inte såg nåt konstigt men att det var bäst att ta proverna ändå. Han skulle ta om dom vid vårt återbesök, men när vi kom tillbaka efter nån månad så var det inte ett ord om cellprovstagning. Det var i maj månad som vårt återbesök var.

  Jag ska nog ringa sjukhuset i veckan o beställa tid.
  Men jag är otroligt rädd och nervös.
  Vad kan det vara?
  Är det nån som har en aning?

  Tacksam för svar!!

 • Lör 11 aug 2007 20:56 #1

  kan det vara svamp?


  Världens vackraste Amanda!
 • stroje­s
  Guide Visa endast
  Lör 11 aug 2007 20:59 #2

  låter som att du ska bli undersökt av en gynekolog antingen på sjukhuset eller på ett mvc.

 • Flinga­n86
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:02 #3

  klamydia?

 • Luddva­r
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:06 #4

  Låter som svamp. Det finns receptfri medicin på apoteket men då ska man ju helst veta att det är det. Du får nog gå till gynekolog och kolla dig.

 • Anonym (klåda­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:08 #5

  Disela: Jo det är möjligt, men hur uppstår svamp egentligen? Och vad har det för direkta symptom?

  skydiver: Jag ska ringa till sjukhuset (STD mottagning eller vad det heter - om sjukdomar) och beställa tid i veckan. Kan väl inte göra det under helgen - eller kan man det? Det jag är rädd för är resultatet...

  Flingan86: Men, som jag skrev i mitt första inlägg, klamydia har jag haft. Dock helt utan symptom då jag inte hade en aning om att jag hade haft detta. Fick medicin mot det EFTER att jag vart frisk från det, då det läkte ut av sig själv, eller av den penicillinkur jag fick mot en kraftig influensainfektion i fjol. Klamydia kan väl inte uppstå utan att man haft sex med en smittad? I så fall har jag missat något mycket allvarligt... =/

 • Anonym (klåda­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:11 #6

  Luddvar: Jag vet inte vad svamp har för direkta symptom. Men jag har behandlat med vagitorier förut, vet ej om det var mot svamp. Men det hette lactal eller nåt liknande, en typ kräm som man för upp o sen "sprutar in". Har nåt med PH värdet att göra. Känns som om jag inte vet ett jota om sånt här, men men...
  Det var för några år sen, faktiskt innan jag blev med barn (fick barn januari 2004). O det hjälpte då. Men jag vet inte ens vad jag hade för symptom då, förutom att jag hade mycket flytningar. Då rådde min mamma mig att behandla med detta.
  Men jag tänkte ringa o beställa tid på sjukhusets STD mottagning i veckan, men är rädd för provsvaret.. =/

 • Luddva­r
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:18 #7

  Svamp är ungefär som du beskriver. Hemsk klåda och rodnad. Pevaryl är bra. Finns som vagitorier och funkar bra. Svamp är jättevanligt och är ingen könssjukdom. Men det är otroligt jobbigt...

 • Anonym (klåda­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:28 #8

  Luddvar:
  Jag vet ju inte säkert om jag haft svamp förut, men jag vet att några av de äldre jag går hos (jag jobbar inom äldreomsorg) behandlas med pevaryl mot svampinf. så det borde ju funka =)
  Men hur kan svamp uppstå? Hur lång tid tar det innan det blir bra?
  Kan klitoris svullna upp så som den gjort nu? Det svider och kliar nåt så grymt. Och det känns som en hård knöl INUTI klitoris.
  Sambon har alltid kallat mig hypokondriker (fast kanske mest skämtsamt), men nu känner jag mig nästan som en. Är livrädd för en cancerdiagnos...

 • Luddva­r
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 21:41 #9

  Svamp kan man få om man tex gått lite för tight klädd nertill eller ätit pencillin eller något annat som rubbat balansen nertill så att säga. . Man kan säkert svullna en del eftersom det blir riktigt irriterat. Om du provar pevaryl så kan du säkert känna lite lindring efter ett dygn men innan det är borta så kan det ta några dagar.

 • Anonym (klåda­n) Trådstartaren
  Visa endast
  Lör 11 aug 2007 23:35 #10

  ej men om jag nu kan köpa pevaryl på måndag, och jag känner lindring redan på tisdag. Kan jag då anta att det är svamp, och lugna ner mig. Eller ska jag ändå ringa gyn/STD?
  Jag åt ju penicillin i april/maj nån gång, mot klamydian (som redan va självutläkt). Efter det har jag ätit alvedon och inflammationshämmande, samt Reductil mot övervikten. Men har inte hört att nåt av de kan ge svamp i underlivet =/
  För tight nertill har jag heller inte gått, tror jag. Har oftast bomullstrosor på mig. Och inomhus/hemma har jag alltid mjukbyxor, på jobbet är det jobbbyxorna (av mjuk kvalite då jag arbetar inom äldreomsorgen). Det är bara när jag är ute korta svängar som jag har jeans på mig...

Svara i tråden: Rodnad, klåda & svullnad i underlivet - vad kan det vara?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Sex & samlevnad
Svara i tråden...

Innehåll