• NyfikenRosa

    Vita hem del 5

    Välkommen till tråd nummer 5, gamla som nya medlemmar!
    Vi fortsätter här att diskutera vitt, romantiskt, klassiskt, skärgårdstil, manhattan/upper east och så vidare.. Alla stilar är välkomna!

    ♥Vi älskar saker som ♥
    Linne, hjärtan, vitt, naturligt, betonghjärtan, hissgardiner, Lexington, Gantkuddar, loppisfynd, klassiska gummistövlar, att pyssla, Yankee candles "clean cotton", trämöbler, lapptäcken, äppelkaka, porslin, fågelkvitter, öppna spisar, olika vita nyanser, att måla om möbler, förvaring, att behålla bara det viktiga framme, tidningen Lantliv, att julpyssla, att påta i trädgården, Ralph Lauren-tapeter mm.
    ♥ ♥ ♥
    Tråden "vita hem" är skapad för att vi som älskar vitt, vitt och vitt ska ha ett ställe att prata om allt det vita. Självklart gillar vi också att ha detaljer i naturliga färger som beige, brunt och olika nyanser av dessa. Men basen är alltid vit och vi älskar att inreda med linne, ull, trä och bli blandar gärna nytt och gammalt för en personlig look. Vi fegar lite med färgerna men kan någon gång vara modiga att slänga i en ljusblå kudde hihi... Du är kanske är mindre förtjust i skrikiga färger och vill ha ett rogivande hem!
    I denna tråd ska inga måsten finnas. Du är välkommen in när du vill, du ska kunna missa 20 sidor och ändå vara en i gänget, kunna slänga in en kommentar när du känner för det (och inte för att du måste) och själv göra ett inlägg när du så önskar. I tråden finns har vi alla ett gott hjärta, vill varandra väl, ingen är utstött. Får du inget/få inlägg så beror det inte på att du inte är omtyckt, helt enkel så hinns alla inlägg inte att svaras på.
  • Svar på tråden Vita hem del 5
  • Camilla R
    lillafruluva skrev 2007-11-06 10:31:46 följande:
    Tänkte tipsa om en butik som heter Ting & Tangel på Österlånggatan 37 i gamla stan, Sthlm. I nya Allt i Hemmet visar de mycket vackra och prisvärda saker därifrån!
    Den butiken är jättemysig -ganska liten, men med mycket fint!! Där har jag köpt min Monica Johansson lykta och mitt emot den butiken ligger 'Bortom bergen' där jag köpte min fina hjärtljusstake.
  • Ewis

    Tydligen skrämmer jag iväg er här i tråden så jag fortsätter med det och skriver ännu mera

    Sitter faktiskt och läser tillbaka i tråden då jag undrar vad som hänt sista dagarna.
    Jag vill INTE börja gröta i detta igen men känner att jag har ett behov av att dela med mig av hur jag upplever det här i tråden som ny gammal anhängare.

    Först och främst känns det tråkigt att efter att ha frågat (ibland fler än 1 gång)om man får tillträde till någons gallerie så får man inte det.
    Den man frågar har oftast varit inloggad och skrivit både före och efter min fråga.
    Förstår faktiskt inte varför man är i en sån här tråd som mycket handlar om att visa upp hur man har det hemma, saker man gjort och köpte om man väljer att vara anonym, hm eller vad ska man kalla det för? Man vill inte få in objudna gäster i sitt krypin.

    Som nygammal anhängare av denna tråden så bad jag om hjälp med min hall och jag kan säga att responsen var ganska dålig (Tackar dom som tog sig tid och kom med tips och förslag), trodde att det berodde på att jag var ny i tråden och det kändes som att dom som var gammla i gamet var dom som fick svar och hejar rop.

    Ang. min hall förstår jag i och för sig att det inte var/är lätt att komma med ideer då den är hemskt tråkig och svår möblerad MEN känslan fanns ändå där att man ignorerade min fråga.
    Jag hoppades och trodde att jag hade fel men efter att ha läst tillbaka lite så är det tydligen många fler än jag som kännt så tyvärr.

    Problemet i en sån här tråd är ju att vi är jätte många som läser, skriver och vill få tips och råd så det blir näst intill omöjligt att svara alla och säga att dom har det fint hemma eller gjort och köpt fina saker.

    Jag gillar denna tråden jätte mycket men hua ibland blir jag mörkrädd när jag ser hur mycket som skrivits sedan jag var in sist, blir alltid så nyfiken och orolig på att jag missat något fint ni gjort så jag försöker att läsa tillbaka och älskar när det finns bilder i tråden MEN när man läser tillbaka så glömmer man så lätt allt man vill skriva till Er andra som är fint mm.

    Jag förstår att man INTE hinner svara alla och att man kanske tom väljer vilka man svarar MEN när man är mitt i något som jag med min hemska hall så vil man att alla ska ta sig tid, släppa vad dom håller på med och hjälpa bara mig och visst fattar vi alla att så funkar det inte men man blir så mycket mitt uppe i sitt eget när man ska göra något eller har gjort och köpt något man tycker är jätte fint.

    Oj långt blev det och min mening är inte att någon ska känna sig som en tjuv utan jag har försökt att vinkla detta från två håll men ändå kanske visat på att det finns brister här som i alla andra trådar men att man förhoppningsvis försöker att göra sitt bästa och att tiden är knapp för oss alla.

    Jag har stor glädje av alla Era tips, pyssel mm som ni tillför denna tråden och hoppas att jag en dag ska kunna bidraga med något men får lite mindrevärdeskomplex när alla är så super duktiga på att pyssla för att inte tala om hur fint alla har det hemma.
    Ibland undrar jag om Ni är miljonärer som har råd att shoppa så mycket till hemmet?!

  • Mufflon

    Anton2005; jättefina kransar du oxå! E så sugen på att göra en oxå men hinner inte idag, får se om det blir en stund över imorgon.

  • Fröken Vit

    Hej tjejer!

    Läser allt som oftast men hinner ju aldrig kommentera.
    Trots allt är ni min inspiration.

    Julia, du är favorit med din blogg får jag fortsätta kika in hemma hos dig? Please.
    Väntar med spänning på bilder på tvättstugan i bloggen!

    Tänkte höra om någon av er har någon erfarenhet av att måla ett klinkergolv. Har hört att det ska funka om man kör häftgrund först.

    Vi har ett teracotta färgat golv i köket som jag vill bli av med. I övrigt är allt vitt. Vad tycker ni man ska ta för färg?
    Jag funderar på svart, inte blankt för då kommer all skit synas så mycket men mattsvart. Och sen måste man ju måla fogarna ljusa för det ser nog konstigt ut om de också är svarta.

    Vad ska jag ta för färg? Vitt, svart, beige? Ljusgrått?

    Tacksam för hjälp

  • Ewis

    Anton:
    Vilket fin pojkrum ni har.
    Gillade tallrikshyllan som ni hade till böcker mm, har själv tänkt göra så till tösen men vi har så små rumm och dåligt med väggyta.

    Jätte fint med kransarna på grindarna!

    Jag är lite orolig att man gör mossbollar, kransar och sånt förtidigt så dom inte kommer att hålla sig fina till jul.
    Va tror ni andra?

  • lillafruluva

    Jag har också läst om gårdagens debatt men jag personligen tycker att man får ta tråden som den är.
     Jag får inte heller alltid svar på någon fråga eller respons på något jag skrivit eller så men det kan man väl inte räkna med heller???

    Tyvärr tror jag att jag själv inte heller är världens bästa på att ge respons och ofta blir det säkert till samma personer jag skriver, men som sagt så är det ett forum där det är valfritt att svara eller inte och ingen är skyldig att skriva något!

    Nu tycker jag vi fortsätter i den gamla goda andan med tips idéer och bilder med vita hem-med eller utan svar!


  • Anton2005
    Mufflon skrev 2007-11-06 10:41:44 följande:
    Anton2005; jättefina kransar du oxå! E så sugen på att göra en oxå men hinner inte idag, får se om det blir en stund över imorgon.
    Tack. Hoppas att du får tid att göra kransar
    Ewis skrev 2007-11-06 10:45:11 följande:
    Anton:Vilket fin pojkrum ni har.Gillade tallrikshyllan som ni hade till böcker mm, har själv tänkt göra så till tösen men vi har så små rumm och dåligt med väggyta.Jätte fint med kransarna på grindarna!Jag är lite orolig att man gör mossbollar, kransar och sånt förtidigt så dom inte kommer att hålla sig fina till jul.Va tror ni andra?
    Tack. Gud jag har inte ens tänkt på att de kanske inte håller tills dess...hmm ja det återstår väl att se
  • Himmelbit
    Ewis skrev 2007-11-06 09:59:04 följande:
    Har glömt att jag oxå varit och shoppat zinkskyltarna på Jysk, minns inte vem som tipsade om dom. Tror det var Värsta super mamman, Tack i alla fall dom är jätte fina.Ser att Himmelbit har köpt sånna oxå, undrar varför du tagit bort hjärtana eller sitter dom löst på skyltarna?
    Ja, hjärtanen sitter löst på själva tråden. Jag tycker att de blev finare utan hjärtan men själva hjärtanen i sig är så fina - tips på annat användningsområde för dem?
  • Anton2005
    lillafruluva skrev 2007-11-06 10:45:38 följande:
    Jag har också läst om gårdagens debatt men jag personligen tycker att man får ta tråden som den är. Jag får inte heller alltid svar på någon fråga eller respons på något jag skrivit eller så men det kan man väl inte räkna med heller??? Tyvärr tror jag att jag själv inte heller är världens bästa på att ge respons och ofta blir det säkert till samma personer jag skriver, men som sagt så är det ett forum där det är valfritt att svara eller inte och ingen är skyldig att skriva något!Nu tycker jag vi fortsätter i den gamla goda andan med tips idéer och bilder med vita hem-med eller utan svar!
    Håller helt med dig!

    Helt ärligt så vill jag kommentera mer än jag gör men vet för det första inte hur man lägger in kommentarer från flera sidor i samma inlägg och när jag läst ifatt ja då har jag glömt och blandat ihop vem som skrev vad.
    Jag är lite virrig med andra ord Glad
  • lillafruluva
    Anton2005 skrev 2007-11-06 10:55:09 följande:
    Håller helt med dig!Helt ärligt så vill jag kommentera mer än jag gör men vet för det första inte hur man lägger in kommentarer från flera sidor i samma inlägg och när jag läst ifatt ja då har jag glömt och blandat ihop vem som skrev vad.Jag är lite virrig med andra ord
    Precis, ibland är det så mycket man vill kommentera att det slutar med att man inte kommenterar alls!