• Rabies

    Modifast!?!?

    En nedgång genom modifast yttrar sig oftast genom förlust av vatten och muskelmassa, tyvärr. Komplettera modifasten med små mängder olja och proteintillskott.

  • Rabies

    Du måste tillföra fett för att kunna förbränna fett. Tillför du inget fett kommer kroppen märka av det och spara in på fettreserverna eftersom den tror att du svälter (vilket du iofs gör), och istället bryta ner muskler. Rapsolja är vad jag brukar använda. Och vi talar alltså inte om några jättemängder.

  • Rabies

    Jag kan tillägga att en matsked olja innehåller ca 170kcal, det är alltså små mängder energi du tillför. 4 påsar modifast ger 880kcal vilket är OTROLIGT lite energi. Att lägga till 2 matskedar olja gör absolut ingen skada, och du kommer troligtvis gå ner ca 1kg/v ändå.

  • Rabies

    Modifast innehåller allt kroppen BEHÖVER, men inte vad kroppen behöver för en optimal viktnedgång. Man ska inte äta mat under Modifast-dieten, det är korrekt. Däremot beror det ökade suget och hungerkänslorna på att mat tillför kolhydrater, något vare sig proteintillskott eller olja gör.

    En ren Modifast-diet skulle för mig innebära en viktnedgång på ca 1.5kg/v, vilket vem som helst inser att det inte är hälsosamt, och att det som försvinner inte i första hand är fett.

    Jag är väldigt väl påläst vad gäller näringslära, har varit med om otaliga dietperioder samt metoder, och vet väldigt väl vad jag talar om. Jag säger inte att dietisten som tidigare nämndes är okunnig, men det den talade om var mat, eller vad som helst innehållande kolhydrater.

  • Rabies

    Vira84: Alltså, under en så kort period som en modifast-diet pågår gör du ingen skada på kroppen, men man går upp igen väldigt fort om man inte vet precis vad man håller på med, och man förlorar dessutom mest muskelmassa och inte fett. Lägger du till ett par matskedar olja och 60g protein eller så under dagen kommer du gå ner i vikt NÄSTAN lika fort (2msk olja + 60g protein om dagen är ca 0.5kg fett/v), ungefär 1kg i veckan beroende på nuvarande vikt, men du kommer spara musklerna och göra av med mer fett.

  • Rabies

    Jadu... Du kan beställa från www.farmacia.cc eller gå till valfri sportaffär i din stad :) Köp den minsta burken dom har dock, det är lätt hänt att man köper en jätteburk och tänker "Det här kan jag ju ha nytta av länge", men protein pajar efter ett tag vid kontakt med luft :)

    Jag kom för övrigt på att jag baserade oljeintaget på mig själv, och jag antar att du är lite mindre/tränar lite mindre. Du klarar dig nog med en matsked om dagen.

  • Rabies

    Lobos: Det där tar jag rätt illa upp över. Jag har tränat aktivt i många år, och under hela tiden läst kost och näringslära. Jag har även använt de kunskaper jag skaffat mig i praktiken, och sett att dom stämmer.

    Att säga att folk reagerar olika och att man ska hitta det som fungerar bäst för en själv, det är rejält missledande. Ämnesomsättningen med allt vad den innebär fungerar likadant på alla friska människor, och att få för sig något annat ger bara sämre resultat.

Svar på tråden Modifast!?!?