• bizzy

    Hörde att 80% av kvinnorna spricker vid förlossning!

    Kan det verkligen stämma? Later ju otroligt mycket! (även fast det stod att de flesta bara spricker lite men ändo). Non som vet? Moste inte det göra jätteont?

  • Svar på tråden Hörde att 80% av kvinnorna spricker vid förlossning!
  • Lorelei

    Kan inte säga hur många som spricker för det har jag ingen aning om. När det gäller om det gör ont eller inte, så kommer du nog få lika många uppfattningar om det som du får svar Min erfarenhet är att det gör ont så in i h****te men man klarar det också.

  • newatthis

    Enligt socialstyrelsen så spricker 93& av alla förstföderskor, så det är tom värre än 80% :)

    Ca 4% får så svåra skador att de riskerar analinkontinens

  • Valkyriah

    har faktiskt ingen aning om hur statistiken ser ut men tror nog många spricker iallafall liiiite som kanske inte ens behövs sys.


    Innerst inne är vi alla hårdrockare
  • Valkyriah

    själv sprack jag tyvärr mycket och blev sydd i 1 ½ timme både invändigt och utvändigt,tiden efter är rent ut sagt förjävlig men det går över,jag lovar


    Innerst inne är vi alla hårdrockare
  • Missalibabagirl

    Vet ingen statistik men det kan säkert stämma Glad Själv sprack jag nog lite men det är inget man märker då Flört


    Mamma till Moa
  • Nie

    Japp det stämmer. Det är jättevanligt att man spricker.

  • mayamimaya

    Någon som vet om man brukar spricka lika mycket andra gången?

    Antagligen....

    SPrack inte mycket, sydde väl sex stygn, men det är jobbigt andra gången när man vet vad som kan hända.

  • Alvarin

    Det är ju skillnad på spricka och spricka... En del får mer skrapsår och pyttesprickor i yttersta hudlagret som läker på nolltid och inte behöver sys. Men det räknas väl också in i statistiken...
    Man brukar säga att man spricker mindre andra gången, men det beror på hur vävnaden är, hur det läkt tidigare osv.
    Jag sydde ett stygn efter första förlossningen, tre efter andra. Men mina bristningar har varit av "skrapsårstypen" och bara sytts för att det inte skulle svida när man kissar.

  • Lyckoprinsessan

    Jag var också rädd för att spricka innan jag fått barn men det är ju inte det som gör ont utan själva värkarna innan utdrivningsskedet. När barnet väl kommit så långt att barnet ska ut så brukar man vara så bedövad och trött att man bara vill ha ut bebisen - oavsett om man spricker eller ej. Dessutom är det bättre att spricka själv än att de klipper som de gör på vissa. Föd gärna stående på knä eller på sidan så att inte tyngden kommer bakåt mot ändtarmen, där är det värst att spricka...

  • kamartina

    Jag sprack lite men kände absolut inte att jag sprack. Gjorde skitont att bli sydd (sved så in i..)och sen kände man det ju såklart när allt var över.. (svidande känsla).
    Jag kan inte tänka mig att någon känner precis när de spricker för det gör redan så ont när barnet är på väg ut.. Eller vad säger ni andra?

Svar på tråden Hörde att 80% av kvinnorna spricker vid förlossning!