• trollb­ottom
    Äldre 14 Sep 12:19
    25080 visningar
    193 svar
    193
    25080

    ** Pimp My Hyresrätt ** Del 4

    sonria skrev 2007-09-14 12:14:55 följande:


    Lägger till den här i favoriter på en gång nu också då! Är det förresten någon som har tips på någon snygg stor svartvit tavla från ikea?eller någon som har något sånt hemma.. i vardagsrummet eller så?
    Om du vill ha något mer unikt så kan du fota en själv eller om du har någon vän som fotat en fin bild. Sen antingen kan du förstora den på duk eller bara förstora (så länge den är tagen med en bra kamera så att det inte blir för grynigt). För om man gör det via crimson (och nä, jag vinner inget på detta. Utnyttjar dom själv bara), de finns på nätet så blir det inte dyrt alls. De är superbilliga. Framför allt om man jämför med vanliga fotoaffärer.

    Det är iaf mitt tips :)
  • trollb­ottom
    Äldre 14 Sep 22:14
    #8

    sonria
    Jo, det brukar vara rätt så dyrt. Vet inte vad crimson tar för duk men att förstora bilder är jättebilligt. Jag och min man har råd fast vi är fattiga som kyrkråttor. Vilket ju är roligt eftersom vi båda fotar och nu kan förstora våra egna bilder.

    Dessutom har dom en funktion som säger till om bilden kommer bli bra eller inte beroende på hur stor man vill ha. Säger den att den kommer bli halvkass går det utmärkt iaf. Men säger den att den kommer bli dålig så bör man lyssna.
    Det handlar ju om pixeltäthet. Är det en bild tagen med en för dålig kamera kommer det se superkasst ut när man förstorar. Så det är något man bör ha i åtanke bara.

  • trollb­ottom
    Äldre 14 Sep 22:18
    #10
  • trollb­ottom
    Äldre 14 Sep 23:21
    #12

    afficher, tavlor kanske och lägga till fotoförstoringar i rubriken

  • trollb­ottom
    Äldre 15 Sep 14:30
    #14
    sonria skrev 2007-09-15 11:36:30 följande:
    Tack för tipset.. ska som sagt kolla upp det där! Just nu har vi en halvdann digitalkamera och kanske ska vänta med att förstora upp tills vi köpt en ny.. inom en vecka lär det väl bli som tur är.
    Lycka till. Kan säga att det är grymt mycket roligare att få sätta upp sina egna bilder. Iof kostar det ju med ram och så men även det går att få tag på rätt billigt. Och ramar finns det bra till bra pris på ikea iaf.
  • trollb­ottom
    Äldre 27 Sep 21:17
    #29

    Wilda04 skrev 2007-09-23 22:37:35 följande:


    Ingen som kan visa sitt lilla badrum? Behöver inspiration!
    Har inga bilder på vårat badrum men vi har fyllt det med badankor. Det var väl inget medvetet från början utan bara en rolig grej. Så det hänger ankor lite varstans och står på hyllor och skåp.

    Sen har vi en toalett som jag tyckte var grymt tråkig. Helt vit med ett superfult brunt golv. Så för att inte golvet skulle kännas så framträdande har jag på väggen längst in (bakom toaletten fast på sidan om toalettstolen) hängt upp en brun tunn gardin. I sånt där nylonmaterial. Sen har vi köpt några bruna hyllor på indiska och satt upp i olika höjder som tandborstshyllor. Hittade även glas med en fin brun dekor på som tandborstarna får stå i.
    Sen har jag ställt in mitt gamla nattduksbord (ett superfynd på en second hand affär. De tyckte det var ett renoveringsobjekt så jag fick den för en tia. Men den var så fin och stadig så jag har låtit den vara. Den går i lite 60-tals stil). Mormors gamla spegel med guldram har även hängts upp istället för den vanliga fula spegeln som brukar finnas.
    Så nu ser man inte det fula bruna golvet längre.
  • trollb­ottom
    Äldre 28 Sep 11:39
    #32

    Kan försöka, måste ladda batterierna till kameran först bara. Men ska försöka göra det under dagen iaf.

    02 05 skrev 2007-09-28 08:21:43 följande:


    Kan du inte ta ett foto o lägga upp?
  • trollb­ottom
    Äldre 8 Oct 23:18
    #48

    Ah, bilder på badrummet och toaletten kommer. Var på väg att fixa det men så fick jag åka in och föda barn istället. Nu ska bara orken komma och kaoset på badrummet bort sen kommer det upp bilder

  • trollb­ottom
    Äldre 10 Oct 23:20
    #54

    Tingelina skrev 2007-10-10 22:58:45 följande:


    Haha, oj, låter på din fråga som att jag ska flytta till en nyrenoverad 3:a på Södermalm.. Inte riktigt. Till Tullinge. Visserligen jättefina hus, bra område och jag räknar det som Stockholmsområdet.. Pendeltåget tar 30 min in till stan. 02 05 skrev 2007-10-10 08:37:17 följande:
    Tullinge är bra. Har själv bott i Tumba. Går ändå fort in till stan om man vill dit.
  • trollb­ottom
    Äldre 12 Nov 23:01

    Nu har jag bestämt mig. Sovrummet ska göras om så fort som det bara går. När karln har fått börja jobba så ska det läggas lite slantar på tapeter till sovrummet, jag ska övertala honom om den där sängramen jag sett på Ikea och vill ha istället för den vi har nu.
    Avskyr sovrummet som det är nu. Det samlas bara en massa damm där inne och det är vrår överallt som är svåra att dammsuga och hyllorna samlar damm. Det är för rörigt då det samlas en massa saker och usch och blä. Jag vill ha ett sovrum där man känner lugnet.

  • trollb­ottom
    Äldre 18 Nov 20:44

    Åh, så irriterande. Kvinnan som bodde här innan har gått bärsärkagång på väggarna. Det är små små hål hur många som helst på ett litet område lite varstans i lägenheten. Men det går att leva med. Så igår tog vi ner hyllorna hon lämnade kvar i sovrummet. Hon har målat sovrummet och en av hyllorna hade hon inte tagit ner innan hon målade. Så nu har vi där en otroligt snygg rand på tapeten bakom *grr* Hyllan nedanför hade hon gjort X antal hål innan hon hitta rätt och hyllan under fönstret hade hon limmat fast skruven i pluggen så nu har vi ett hål i väggen. Förbannade kvinna.
    Nu hoppas jag att kvartersvärden inte skyller på oss utan kan ta vårat ord på att det är hon som ställt till med det här eländet och att vi kan få det omtapetserat. Det vore toppenbra. Just nu ser det för sunkigt ut

  • trollb­ottom
    Äldre 18 Nov 21:45

    Men herregud, ni måste ju få samma golv överallt. Har ni klagat hos hyresvärden?


    therre skrev 2007-11-18 21:43:54 följande:
    I vår lgh har mattläggarna inte brytt sig om att flytta en garderob innan de bytte golv så vi har ett annat golv där garderoben står, vilket innebär att vi inte kan flytta den!
  • trollb­ottom
    Äldre 19 Nov 22:48

    Det kan vara olika från företag till företag. Jag vet att vi inte får måla på tapeterna. Eller vi får men då måste vi tapetsera om innan vi flyttar eller så får vi betala för omtapetseringen. Så det kan vara säkrast att kolla om man får först.

    Lilla Frögurkan skrev 2007-11-19 21:06:40 följande:


    Jaha, det finns en sådan här tråd också! *addar i favoriter*Perfekt då jag faktiskt undrar en sak.Får man måla på tapeterna i en hyresrätt? Vi tänkte anställa en målare som kan sin sak.
  • trollb­ottom
    Äldre 27 Nov 17:50

    tjoho vi får vårat sovrum omtapetserat. en ganska mörk gråfärg blir det. den passar bra till våra möbler och sen hoppas jag att gardinerna jag hittat kommer på mellandagsrean.

  • trollb­ottom
    Äldre 2 Dec 22:56

    Mattejp är nog inte helt smart ändå eftersom det sitter som berg. Sätter ni fast det på golvet så kommer ni få byta golv iaf. Har då aldrig varit med om att man fått upp mattejp utan att förstöra underlaget.

    Prata med dom som säljer golven, mattorna. Dom kanske har något som går att få bort sen utan att skada golvet under

Svar på tråden ** Pimp My Hyresrätt ** Del 4