• Lällas
    Äldre 25 Sep 12:03
    157240 visningar
    2366 svar
    2366
    157240

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
    För oss med Ulcerös Colit & Crohns.

    Här kan man fråga om besvär o sjukdomar o läbbiga undersökningar som har med mag o tarmsystemet att göra, den samlade erfarenheten är stor.
    Välkommen!

    Här följer en lista på oss som brukar hänga i V.V.S trådarna. Saknas ditt namn skicka mig ett mail eller lägg ett inlägg i min Gästbok.

    CROHNS
    grådis
    LillTrulsa
    kahlua
    Dalkulla
    Tölander
    Calylite
    Itmorsan
    MaryJo
    Fru U (med hud,muskel och ledvärk) och stomi
    Nio
    Skytten64
    MaddeK (och stomi opererad)
    Maggis

    ULCERÖS COLIT
    Nallatalla (opererat bort tjocktarm och har tillfällig stomi)
    mumlin (med följdsjukdom primär skleroserande cholangit)
    Kusin Knase
    Linnann
    LoneStarState
    wonderwoman
    Tessi81
    MrsDream
    68:an (med följdsjukdom ledproblem)
    AnnaKennyLea
    Mallansprallan
    Sandervig
    Storken78
    nea00
    willow82
    havsbris
    Prommis
    Lällas (IRA opererad)
    vinterland
    Twentyfourhours
    Dist
    Nebulosa
    Blåbärspappa
    2äggmamma
    JajjaB
    Lilla Mimsan
    MissDisa
    Disa9 (med följdsjukdomen skleroserande colangit)
    Sassa84 (med bäckenbenbensresevoir)

    IBS
    Nebulosa
    68:an
    Vem är jag
    mysis nr1 (samt gallsaltsmalabsobtion)

    VÄNTAR PÅ DIAGNOS?
    Bcsvensk

    ANHÖRIGA
    gmt för Lucas med Ulcerös Kolit
    Molle72 för Rebecca med Ulcerös Kolit
    Slj för Lucas med Ulcerös Kolit
    Malvas Mam, mamma till Linnea med Ulcerös Kolit

    Länk till förra tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m22148483.html

    Länk till gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m18868356.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m15622597.html www.familjeliv.se/Forum-5-95/m12884634.html
    www.familjeliv.se/Forum-5-95/m10404966.html

    Länkar till lite annat tarmrelaterat:
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
    netdoktor.passagen.se/default.ns
    www.magotarm.se/attleva.html
    www.ilco.nu

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:56:54:
    UC: Julitös

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-09-26 18:57:44:
    Väntar på Diagnos: Jenny F

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-22 21:28:57:
    Crohns och IBS: Smulfröken
    Crohns: Tussan06

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 17:31:13:
    Crohns: flipfloppan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-09 22:02:21:
    Under utredning: Mammasknodd

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-13 23:19:20:
    UC: joannakba

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-11 20:19:53:
    IBS och under utredning för Crohns: fixarmamma

    IBS och Crohns: TrasigMage

  • Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!
  • Lällas
    Äldre 25 Sep 13:09
    #2

    Hej Mumlin, kul att du hittat hit hur är det med dig nu?

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 13:42
    #6

    Mumlin: Trist med provsvaren men skönt att se att du har kvar din goda humor. Åh, nu hoppas jag innerligt att det är din tur snart att få din lever.. Klämmer tummen hårt i handen

    Dalkulla: Kul att även du hittat hit: Grattis till nya jobbet. Hur går det med Imurelen? Någon skillnad? Bieffekter?

    Fru U: stackare! Huvva. Hoppas du kryar på dig snart. Skön att din man är bättre så att han kan ta hand om dig lite.. Kram

    Jag mår kanoners.. Ska ut och promenera en stund nu för att få lite frisk luft och att få röra på mig.. Kanske kikar förbi gallerian en sväng Lönedag idag I like..

    KRam kram

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 13:58
    #8

    Hej GMT. Kul att du hittat hit.. Kram på dig

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 16:45
    #13

    Hej alla och välkomna hit..
    Tycker så mycket om er alla och så glad att vi fortsätter i nya tråden tillsammans.

    Min dotter Julia och Bcsvensk:
    Önskar er lycka till, jag rekomenderar att ni samma dag som laxeringen och samma dag som undersökningen tar det lugnt. Försök att få hjälp med barnen om det går. Bara för att det blir en hel del toaspring innan och man är ganska slut (mentalt också) efter undersökningen. Ofta har man varit så spänd innan en koloskopi så man behöver nästan få sova lite och ta igen sig. Be om lugnande intravenöst är mitt starkaste råd och ta lustgasen. Då slappnar man av och tänker inte så mycket på vad som sker. Tag KALLT vatten till laxabonet för då är det lite lättare att dricka, sen kan man med fördel ha ett glas äpple-juice eller saft brevid att varva med.. Det måste vara klara drycker. Önskar er lycka till.. Det kommer att gå bra.. menar inte att skrämmas på något vis, vi har nog alla gjort koloskopi både en och flera gånger och så hemskt är det inte men vill gärna komma med dessa tips för att underlätta för er..

    Kram

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 21:39
    #22

    Triniti.. Grattis och lycka till. Dessvärre har jag inga svar åt dig men min doktor sa att om jag skulle göra en bäckenbens reservoir så skulle det definivt bli kejsarsnitt.. Nu gjorde jag en IRA istället så nu vet jag inte.. Är inte gravid än heller..
    Hur länge sen är det du opererade dig? Jag gjorde min operation för 12 dagar sen och tänkte vänta 6 mån eller så innan vi försöker med bebis, även om jag jättegärna vill nu.

    Vinterland; Grattis vännen! Gu va kul! Nu kommer de närmsta 3 månaderna springa iväg, det hoppas jag! Hoppas att du inte har något emot att jag frågar, för jag är nyfiken på det här med IVF eftersom jag själv gjort 2 bukoperationer och dessvärre minskar chanserna att bli gravid så jag undrar hur länge man måste ha provat för att komma i en IVF kö och hur går man till väga?

    Molle: Stackars Rebecka, jag har också klämt fingret i bildörren en gång när jag var liten och det gjorde jätte jätte ont.. Hälsa och ge henne kram..

    Jajja: Låter som du haft en riktigt glammig dag.. Jag gillar Martina Haag skarpt och alla hennes böcker. Tycker också att själv-biografierna är roligast... OCh jag skrattade ihjäl mig åt dig med.. "Undvik feta salvor och anabola steroider" kommer nog att bli en utmaning! Älskar din humor, har en lika rolig humor själv... ha haha .. hahha

    Tessi: Kul att du hittat hit.. Jo, har glömt fråga, men hur går det för din kille och hans polisansökan? Håller fortfarande en tumme för han..

    68:an. Gulligt av dig att ta fram all info om acnen.. synd bara att du inte kunde sova.

    Kram till allihopa

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 21:44
    #24

    Jenny F: Självklart är du välkommen hit.. Låter otroligt jobbigt att ha det som du beskriver det. Får en tår i ögat när jag läser om att du inte kan äta utan får leva på näringsdrycker.. Tycker så synd om dig. Hade tarmvila en vecka på sjukhus förut och levde på näringsdrycker och jag pallade nästan inte med det.. Hur länge har du haft det så här? JAg har opererat bort hela tjocktarmen och det är det bästa jag gjort. Efter ett halvår med tillfällig stomi har dom nu kopplat ihop tunntarm och ändtarm och nu funkar allt som det ska igen.. Hoppas att det skulle lösa dina problem för det låter ju inget vidare.. Har du ont hela tiden? Stor kram

  • Lällas
    Äldre 25 Sep 21:48
    #25

    Triniti: Ahaaa, läste nog lite fort förr.. Då förstår jag.. Är man inte opererad så finns väl ingen anledning att göra kejsarsnitt? Vill du det eller vill du hellre ha en vaginal födsel? Jag vill så gärna skaffa barn men eftersom jag måste låta kroppen läka lite först så är jag tvungen att vänta.. Men sen ska vi sätta igång.. Är din mage lugn nu? Tar du någon/några mediciner nu också..

  • Lällas
    Äldre 26 Sep 11:38
    #38

    Hej alla..
    Min Dotter Julia: Åh, vad jag känner med dig. Vet att det är jobbigt som bara den. Jag miss också att jag kräktes.. och en hel del toaspring.. Du kan med fördel ta idominsalva i rumpan för det blir lätt irriterat när man springer så mycket på toa..
    Sen är det mer att försöka härda ut.. Ush, önskar jag hade nåt bra tips att komma med men det har jag inte.. Önskar dig lycka till.. Keep us posted

  • Lällas
    Äldre 26 Sep 11:42
    #39

    Tjenna.. Hörrö, tycker stackars dig. Du som haft promlem med magen så länge och med få avbrott.. Jag skulle verkligen råda till tillfällig stomi för efter dessa 6-7 månader med stomin så mår man prima prinsessan igen Jag sa faktist till min sambo häromdagen att jag är tacksam att jag fick en elak UC så att jag fick stomi efter bara 1,5 år med sjukdomen för nu, 2 år senare så mår jag jättebra. Har ett ärr på magen som påminner om allt men annars mår jag bra, äter vad jag vill, och har en fungerade mage. Gu va skönt.. Hoppas bara att det håller i sig.. Nu sov jag en hel natt utan att gå upp på toa inatt så det var ett framsteg i sig. Nu ska jag gå och shoppa lite, sen åka till min kompis café och njuta av dagen. Stor kram.


    68an skrev 2007-09-25 23:16:45 följande:
    Nu är jag trött! Igen! på magen!Den ger ju sig alldrig!!!! Ett evigt blödande var och varannan vecka år ut år in. Att springa i panik på toa på jobbet är inte ett dugg kul! Men tur att man har en toa iaf.Föreställ er en arbetsplats med en massa killar som i regel är i närheten av toadörren och så får du panik och försöker se lagomt road med inte alltför snabba steg då du passerar dom då du måste på toa NU och sen är det svårt att vara lite tystlåten, speciellt då du blöder mycket så det är rena fyrverkerierna på dasset. Skitjobbigt!Lällas! Kasta hit din gammelpåse så är mina besvär lösta!
Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!