• Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 13:08
    157242 visningar
    2366 svar
    2366
    157242

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    OJ vad ni skriver, som vanligt..

    I går funkade min mage ganska bra... Var bara på toa ca 3-4 ggr mellan kl 10 och 17! Men jag blödde en del.. men i natt så hann jag inte ens till toaletten... Men mest för att hunden jag sitter hundvakt åt låg framför toadörren och om jag varit naken hade han inte varit vit längre *fnissar*.

    Besvärligt.. frukost fick jag äta på toa också.. mumsigt.. :P

    Men nu tror jag det börjar blir lite bättre. för stunden.

    Jag ska träffa min reumatulog i morgon.. Hon är såå snäll. Men det är ändå jobbigt att gå innanför dörrarna på sjukhuset.

    Jag ska försöka få BLOD! är så trött på att vara trött.. Och ska höra om artox.. hette det så? Och förmodligen börja med metotraxate i sprutform.. HJÄLP.. jag är livrädd för sånt.. men måste man så...

    Ska även få henne att tjata lite extra på mina tarmläkare så jag kan få hjälp nångång.. Och kanske få dem att förstå min rädsla..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 16:56
    #46
    Starkast skrev 2007-09-26 14:50:26 följande:
    Lone Star State:Vad har du för blodvärde på det blod du förlorar?Jag har haft mellan 107-115 sen våren-05. Ingen dr. tycker det är något att bry sig om. Men tröttheten är ju stor och orken tryter.Och även ni andra?
    Jag hade 90-91 i våras.. jag tror det är lite sämre nu.. känner mig tröttare och är lite yr ibland.. svartnar lite för ögonen när jag reser mig osv.. Men jag vet inte vad jag har NU... Hade 79 förra sommaren och fick då blod.. skulle få blod om det kom under 90 sa de.. men jag vet ju inte om det är under det nu... Nästan så jag hoppas det.. Men eftersom att jag blöder varje dag så borde det ju sjunka.

    Dalkulla: Oj, 5 ggr är väll ändå ganska mycket om man har tjocktarm?! Jobbigt för dig!!
    Grattis till jobbet!! När börjar du?
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 17:21
    #49
    dalkulla26 skrev 2007-09-26 17:02:25 följande:
    lone star state: skriver mer om jobbet sen :)Jag tycker inte att max 5ggr dag är mycket.. med tanke på att vissa gånger har jag bara lite diarre. det har ju varit betydlgt värre.. hur har du det? hur går det med flyttplanerna?
    Okej.. Nä, det är ju bra om det är sällan i jämförelse..

    Jo, det funkar för mig.. så länge jag äter en massa kortison!! Men börjar tröttna på det..

    Flyttplanerna går bra.. allt är klart.. förutom jobb åt stefan.. Men han får pendla till Borlänge i början..

    I dag köpte jag en HALTI till min hund... Och det verkar funka.. hon tycker inte om det och skakar på huvudet osv.. Men hon drar inte.. Det inger en massa hopp... För då klarar jag ju att gå med henne
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 18:42
    #51

    Väntar med spänning Hehe


    skrutteluttan74 skrev 2007-09-26 18:31:31 följande:
    68an : Nope,är ju ikväll jag dricker..Och för tillfället så är jag så förstoppad att jag var tvungen att ringa sjukvårds rådgivningen och hon sa att om det inte kommit något till kl 19.00 så skulle jag ringa in igen...hon "trodde" att jag är som en tickande bomb...
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 18:52
    #57
    julitös skrev 2007-09-26 18:47:30 följande:
    Hej, hej allaHär e en nykomling i denna tråden.Även om jag haft min UC nu i över 5 år, med ständiga skov o medicin byte hit o dit.Men skam den som ger sig!
    Vad har du provat för medeciner? Välkommen förresten
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 19:07
    #62
    Lällas skrev 2007-09-26 19:05:47 följande:
    ser att jag blivit dyslektisk också. ...
    ja se dessa följdsjukdomar..
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 19:15
    #66
    julitös skrev 2007-09-26 19:11:01 följande:
    Just nu har jag kommit ur ett skov så jag känner mig som ett "utsketet äpple", ursäkta språketKänns jätte skönt att ha hittat denna tråden, där man kan prata om allt.Det var missdisa som rekomenderade den
    Jomen man behöver verkligen få prata med nån ibland.. Känner jag iaf.. När jag precis fått min diagnos så kände jag mig jätt ensam.. ingen som förstod.. Sen letade jag runt lite på nätet och hittade detta gäng.. Nu känns allt bättre och klarare.. skulle aldrig veta så mycket om min sjukdom om det inte vore för alla här..

    I början var jag to.m lite chockad över att folk såg ut som vanligt.. haha.. Vet inte vad jag förväntat mig.. Men ingen här se ju SJUK ut..
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 19:15
    #67

    Förresten, i dag köpte jag ordentliga rejäla skor!! Så ikväll ska jag gå ut och gå in dem! Stor skillnad på skor när man har ont i fötterna..


    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 20:12
    #75
    skrutteluttan74 skrev 2007-09-26 19:33:08 följande:
    Veeeeet ni vaaaa...?? Känner mej som ett barn på julafton...Jag har fått tömma magen,inte bara EN gång utan TRE gånger....Jag sa det till gubben,sjukt att man kan bli sååååå glad över att få skita..Skål på dej med Lällas,hoppas saften är gooo
    Känns sjukt att gratulera över nått liknande, men varför inte, GRATTIS!! Hehe..
    julitös skrev 2007-09-26 19:33:11 följande:
    Tycker det låter underbart med alla ni som inte förlorat humorn o glädjen i livetVad vore livet utan att man kan skratta ibland åt eländet?!Till Lällas: du har stomi nu då? fungerar det bra?Själv har jag en massa polyper i hela tarmen.Sen måste jag fråga alla ni andra: va tyckte ni om koloskopi undersökningarna?Jag mådde skit varenda gång, dels för att jag blev dösjuk av laxeringen men oxå för att jag kände mig som ett djur under själva undersökningarna (den känslan kommer varenda gång). Är helt psykiskt knäckt efter dom undersökningarna.
    Mmm.. vet vad du menar... Sist jag gjorde en undersökning var för över 1 år sedan.. Det tog ca 9 månader innan jag klarade av att vara nära någon efter det.. Kände panikkänslor och äckelkänslor över mig själv... Våldtagen.. Utan de undersökningarna skulle min sjukdom vara enklare att leva med.. Men men.. som vanligt så lyssnar ingen på sjukhuset.. :P
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
  • Billy och Jag
    Äldre 26 Sep 20:22
    #80
    min dotter Julia skrev 2007-09-26 20:19:17 följande:
    Du ger mig skräck känsor nu......:S
    Oj förlåt!! Tänkte inte på att ni ska göra det i morgon.. Men huvudsaken till min panik är att mina ådror är helt förstörda.. Så jag kunde inte få lugnande och när kärlen sprack så tvingades jag göra det med klart huvud och jag hade redan panik innan.. Plus att min sjukdom var extremt kritisk redan från början.. Fick stomi två veckor efter min diagnos..
    alis volat propriis - Hon flyger med egna vingar.
Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!