• 68an

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Tack Lällas för orden i förra tråden!

    Grattis Dalkulla!

    Nu är min arbetsdag slut så det är bara att schvissa iväg til dagis.

    Kram kram

  • 68an

    Nu är jag trött! Igen! på magen!

    Den ger ju sig alldrig!!!! Ett evigt blödande var och varannan vecka år ut år in. Att springa i panik på toa på jobbet är inte ett dugg kul! Men tur att man har en toa iaf.

    Föreställ er en arbetsplats med en massa killar som i regel är i närheten av toadörren och så får du panik och försöker se lagomt road med inte alltför snabba steg då du passerar dom då du måste på toa NU och sen är det svårt att vara lite tystlåten, speciellt då du blöder mycket så det är rena fyrverkerierna på dasset. Skitjobbigt!

    Lällas! Kasta hit din gammelpåse så är mina besvär lösta!

  • 68an

    min dotter Julia.se Hoppas du slipper ev. ångest för så illa är det inte men visst, roligare saker kan man göra.
    När jag laxerar inför en sån undersökning så blir jag lite svag, matt så visst är det skönt om man bara behöver tänka på sig själv då men har man inte turen att få göra det så funkar det att vara mamma samtidigt så länge dom är så pass stora så man får sitta på toa i fred och det blir många ggr att vara där.
    Efter undersökningen kan du också vara lite matt och kanske väldigt trött beroende på förberedelserna, spänningarna och ev. av lugnande som du fått.

    Om det går så försök ordna för dig själv så du inet har några måsten från du ska börja dricka medlet och dagen då undersökningen görs.
    Du kommer fixa det galant!

    Lycka till!
    Kram

    Jajja.se Suck för toaspring!  Här är det mest toaspring för min katapult som skjuter ut blod- och varklumpar 
    Ang. att bryta mönstret så visst går säkert det, jag har kämpat med det i några år och jag är mycket bättre på det idag men antingen tar det tid att nå i mål eller så når jag bara til en vis nivå.

    Msm. Har läst om det men minns inte nu så berätta gärna!

    Visst är de som kul att stöta på kändisar Jag älskar det! Känner mig som en riktig bonnläpp haha

    Hoppas de ger med sig snart!
    Kram

    Ps. SÅ Grafen var bra. Jag ska börja läsa min nån dag då jag känner mig inspirerad OCH efter jag varit hos hjärtspecialisten för jag anar att jag kommer bli rejält upprörd av boken och sånt undviker jag att bli på inrådan av en sköterska, så länge vi inte vet orsaken.

    Mumlin.se Tråkigt att höra att du gulnar  Hoppas innerligt att du får den hjälp du e snart, mycket snart!
    Kram

    Molle.se Stackars liten. De gör ont då det är ens barn!
    Jag föstår att du kan tycka att det är lite pinsamt då det känns som att det aldrig finns nåt stopp, jag minns att jag kände så själv då jag var i skolåldern, iaf from högstadiet och lite så är jag än idag. Endel är ju så friska så skulle dom höra hela min historia så tror dom kanske att jag är inbillningssjuk ist. för att tro på läget så då blir det pinsamt och många ggr försöker jag tiga om min hälsa men det kan vara svårt att värja sig från frågor.

    Triniti.se Härligt! *L* Lycka till!
    Jag har uc och är ej opererad och min tarmläkare avrådde från snitt, det skulle vara sista utvägen. Jag åkte iaf på ett akut snitt och det gick bra förutom ett svårläkt ärr på magen.
    Förstår att du blir kluven! Jag har hört många olika bud här i tråden också och en sak var väl att vara rädd om var analöppningen då man kan spricka?.kan vara viktigt vid en framtida stomioperation om jag förstått allt rätt. Förhoppningsvis får du bättre svar av ngn annan.

    Vinterland.se Massor av lyckönskningar på vägen!

    Jenny F.se Klart du får! Välkommen!
    Det finns ju iaf. 3 olika varianter på IBS, kan det vara förstoppningsvarianten du har?!
    Det finns en ibs tråd här om du vill höra med dom där också?
    www.familjeliv.se/Forum-4-46/m23512055.html

    OM det är någon tröst för dig så åt, eller drack jag droppar av laxermedlet ?nu for namnet från skallen min, typiskt! Iaf var det en liten flaska med laxermedel som jag fick ta maxdos av i ca 2 år för annars kom inget ut mer än ca 1g/2 veckor och jag kräktes även ibland.
    Min tarmläkare hävdade att min tarms funktion lagt av så jag kunde inte skada den med missbruk av laxermedel så jag tog dessa droppar men en dag eft. 2 år med dessa bestämde jag mig för att testa att vara utan dom, utan läkarens inblandning, jag trappa ner under några veckor tills jag la dom på hyllan helt och jag kunde skita igen! SÅ lycklig man kan bli *L*
    Ville berätta för dig så du vet att det kan ske en helomvändning vilket jag hoppas det gör för dig!

    Ha rdu mycket gaser i magen så kan du testa Dimetikon, finns även receptfritt och det är billigt och ofarligt.

    För mig tog det lång tid att få diagnos. Jag hade problem med magen redan som nyfödd och det gick upp o ner dom första 15 åren. Sen börja problemen öka och då jag var 20 fick jag diagnos ulcerös colit och ibs. Så nu har jag haft diagnos i snart 20 år.
    Det avr tröttsamt då det tog tid så 6 mån innan jag fick diagnos va rjag på biblioteket kväll eft. kväll och plugga på bland läkarböckerna. Lite svårt då det var många svåra ord men tillslut hittade jag Ulcerös colit, Colon irritable (idag heter det ibs) och laktosintolerans så jag presentera det för 3 av mina läkare på medicin och kirurgen, det verkad einte populärt att en 19-åring försökte klura ut det dom inte lyckades med. Strax efter detta medgav alla 3 att jag hade dessa 3 saker. Otroligt skönt att veta vad man har för nåt så jag hoppas du får diagnos snart!

    Lycka till! 

    Grådis.se Idag var det rätt ok då jag var på jobbet men tungt innan jag kom dit. Sen har jag haft rätt fullt upp, inte så mycket tid för funderingar så det känns bättre idag, skönt *L*
    Fick ont i hjärtat för drygt 1 tim sen så då är det svårare att förtränga för det känns ju så man tänker på det hela tiden men jag är på väg i säng nu så då glömmer man ju allt
    Kram kram

    Bcsvensk.se Ser nu att det är i morn. Brudne med huvudet på skaft
    Lycka till i morn!
    Kramar

    Ps. Att ha nåt annat som avbräck från saltsmaken är bra! Jag var aldrig sugen på buljong och sånt då det är salt utan mer söta saker då laxermedlet är salt.

  • 68an

    Kom på en sak nu då tjejerna ska laxera i morn!

    Förr då jag bodde i norra norrbotten så fira jag alltid efter alla större skopier med att äta smörgåstårta efteråt.

    Jag fick åka 16 mil enkel till sjukhuset, Gällivare, efter besöket blev jag körd till Domus där jag gick in och köpte en halv smörgåstårta och en tesked. Jag köpte alltid samma sorts tesked, samla till ett dussin haha ...men jag fick bara ihop ett halvt dussin.
    Sen åkte vi ut till landsvägen, ställde oss intill vägen på en p-plats och sen svulla jag i mig och bara njöt *L*
    Att magen pallade!

    När jag flyttade till södra norrbotten och bara hade 6 mil enkel till las så hade jag blivit förnuftigare och nöjde mig med en macka och en kopp te innan hemfärd.

    God natt på er alla!

  • 68an

    Jesus vad ni skriver! Kul! Rätt trist för mig själv då jag tapetserar en del sidor ensam

    Tack Lällas.se Men min läkare som jag har nu i Huddik har aldrig berört ämnet operation ens. Undra om jag själv kan påverka det och få igenom en =/
    Visste jag att det skulle gå så bra som det har gjort för dig så skulle jag nog försöka kräva det omgående för inte är det kul att ha det så här år ut år in.
    Jag ska förhoppningsvis få en tid snart till en ny tarmläkare i mitt eget landsting så kanske jag nämns ta upp det med henne. Undra om mina perfekta blodvärden påverkar detta med op. Dom är ju alltid så bra hur än mycket och länge jag blöder?.var glad säger bara läkaren?.men resten då, den sämre livskvalitén?!

    Bcsvensk.se Jobbigt! Toaletten lever farligt då det briserar Nämen jobbigt! Hoppas det löst sig nu! Massor av lycka till i morn!

    Oj nu är det forts. p Idol?..kram på er

  • 68an

    Läser vidare nu innan sängen?.

    BcSvensk.se Jag lider med dig. Att ta laxermedel men ändå inte få ut något gör ju en spyfärdig och visst, det smakar medelhavet, en kallsup går ju bra men 4 liter blir man matt av.
    Förmodligen var det på g då det börja bubbla för dig!

    Ser nu att du fick bajja?förlösande?underbart! 

    Underbar vy i skitandet!
    Jag är imponerad av dig!!!! Duktigt tjejen! *L* Bara 2,5 dl kvar *wow* Jag har ALLTID haft kvar 1 liter och tom en skvätt till vissa ggr. Det har bara tagit tvärstopp och skulle jag tvinga i mig mer så hade jag kräckts.

    Tänker på dig i morn!
    Kramar

    Mindotterjulia.se Hoppas det gått bra för dig med drickandet. Lycka till i morn!
    Oj såg nu att du hade kräkts, usch, stackarn. Att må illa, frysa, bli matt osv har varit vanligt för mig men kräkts har jag aldrig gjort även om jag fått kräkkänningar men jag har svårt att spy, annars hade man kanske kräkts?!
    Vad det heter det jag fått alla ggr då jag legat på bordet vet jag inte men det är nåt lugnande och smärtlindrande iaf. Lustgas kan jag inte minnas att jag fått.

    Självklart får du ta plats! Det gör jag för det mesta då det blir för tungt.
    Oj ser att endel personliga åsikter skrivits om coloskopi nu, inte bra för er som ska göra det i morn. Försök släpp det, slappna av så gott det går och kom ihåg att det är olika upplevelser för alla. För dig är det kanske rena baggisen!

    Tänker på dig i morn!
    Kramar

    Julitös.se Väkommen! Du behöver inte va pryd då du uttrycker dig här
    Koloskopi är inte något nöje men det går. Vill inte orda dess mer om det då det är högaktuellt här.

    Lss.se Alltid kul med nya skor så länge dom sitter skönt! Jag har ju också lite svårt med att ta vilka skor som helst, förmodligen pga ledproblemen.
    Jag ville så gärna ha ett par snygga stävletter för 3 år sen men alla gjorde så fruktansvärt ont av att bara prova och sen är det ju än värre då det är lite mer klack. Tillslut såg jag en separat skohylla på en skoaffär där alla var av märket Oscaria och dom hade stövletter dock dubbelt så dyra än dom andra fabrikaten i butiken.
    Dom var gudomliga! Dom är så underbart sköna och av bra kvalité så jag går runt i dom än idag.

    Likaså var det då jag köpte ett par finare sommarsandaler. Alla billigare gjorde så ont men då jag hitta ett par som passa tog jag dom men snål som jag kan vara med mig själv ibland så sved det i börsen.
    Där har jag en bra sambo för han är alltid possitiv om jag hittar nåt som passar och som jag vill ha 

    Min mamma med samma sjukdom kan absolut inte gå i klackskor med höjd med då jag fick henne att prova samma stövlett från Oscaria som jag har så föll hon för dem också och köpte ett par. Tänk mamma på 59 år som inte kunnat gå i klackskor sen hon var 30?tjusigt värre *L*

    Joannakba.se Skönt att du fått koma hem och all lycka på vägen till påsen!

    FruU.se Uscha! Hoppas bihålorna är fria i morn så du får må bättre! Krya på dig!

    Nattkramar till alla goa tjejer här inne?.inga kramar till killarna för dom verka rju vara utflugna.

    /B

    Ps. Tror det märks att jag är lite gladare igen. När jag mått som sämst med dom senaste diagnoserna så har jag ju inte orkat skriva så pass mycket som nu. Roligare att vara glad 

  • 68an

    LSS.se Jag har köpt Oscaria på Din Sko i Sundsvall och minns jag rätt så var det Din Sko där jag och mamma var då hon köpte sina i Piteå.

    Haha En mus! Det hade syrran i huset i våras oxå, 5 st *uäck*
    Sambon mmsá mig idag från sitt jobb med en bild på en död råtta. Dom hade 4 flytandes döda råttor och han är livrädd för dom djuren. Inet konstigt att jag ahde svårt för att tyda bilden i meddelandet, han våga inte gå tillräckligt nära

    Flåt men f-n vad jag skrattar nu
    Skrattar åt din campningtoa inlåst i sovrummet. Vilken syn!

    Tror iaf att du vågar låsa upp dörren

    Hoppas doggsen tar den så du får ro att sova *L*

  • 68an

    Men du...se till att inet ha nån katt- eler hundmat nära dig likaså godis och annat ätbart för då får du säkert sova i fred.

    Hundarna är ju oxå avskräckande om dom sover nära dig...katten är ju ett kapitel för sig själv, för lat för en mus

    Imorn kan du gillra en råttfälla med nougat, smält fast lite på "ankringstappen" på fällan oh låt det stelna så kommer musen sitta där som gjutet då den får lukt på nougaten

    Hoppas du får sova gott!
    Nattkram

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!