Inlägg från: fairyfloss |Visa alla inlägg
  • fairyfloss

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    Hej! Gud jag blev så glad av att hitta den här tråden att jag nästan började gråta!

    Jag har Crohn's i sex år och har precis gått in i ett nytt skov pga. graviditet (jag är en av de olyckliga 30%en som tydligen blir värre vid graviditet...). Så nu har jag precis börjat med colifoam och det hjälper, just nu, men jag väntar bara på biverkningarna... Acne har jag redan börjat få. Fan att de inte kan hitta en medicin jag INTE får biverkningar av!! Jo Imurel funkade ju ett tag, men sen avtog effekten av den (efter två år) så jag vet inte om den skulle funka om jag började igen?

    Men nu har jag kunnat äta nästan normal mat i några dagar istället för bara mosad potatis och morotspure och det känns jättebra, fast ändå skit! Men jag hoppas att bebisen får lite näring i alla fall. Fast jag undrar vad för biverkningar han kommer få.

    Jag bor i Australien långt i från min förstående familj, och varken min makes familj eller maken har förståelse för vad sjukdommen innebär och att det inte hjälper att bara utesluta mat (tills man inte äter alls) när man redan är i ett skov. Med tiden kommer väl maken lära sig men just nu känns det som om jag simmar i ett stort hav fullt av människor som verkligen inte fattar vad jag dillar om.

    Så en sån här tråd är precis vad jag behöver!

    Om det är någon som har varit gravid med skov så vill jag hemskt gärna höra om era erfarenheter!

    Kram på er alla!!!

  • fairyfloss

    Croft: Hej

    Jag är i vecka 16. Jag har bara blivit sämre och sämre tills jag blev sämre än någonsin förut, och jag blir lite skraj när jag inte vet vad som komma skall, nu när jag är gravid. Colifoam är ett kortisonskum, jag får färre biverkningar än med prednisolon men man ska inte ta det mer än ett par tre veckor hellst. Så jag kommer nog sluta sen. Jag ser det som en liten paus över jul så att jag ska orka med allting. Alla 5-asa medicinerna gör mig sämre så det är tyvärr inget alternativ . Jag har hittat en jättebra läkare som faktiskt är expert på gravida kvinnor med hälsoproblem, bland annat crohn's, vilket känns skönt! Dock ska vi flytta, men han har lovat att fixa kontakter på ett sjukhus där han jobbat förut, dit vi ska flytta. Vilket är bra för tyvärr har vårt lilla sjukhus inte möjligheten att göra undersökningar och sånt som kan behövas ibland. Jag hoppas också att jag ska bli bättre. Jag brukar klara mig egenom skov okej med lite medicin och strikt diet. Det är svårt dock när man ju ska äta så näringsrikt som möjligt! Nu vill de skicka mig till en dietist, men jag vet inte vad för bra det ska göra, så tillvidare det inte är en dietist specialiserad på crohn's, och det är det inte. Men än så lever både jag och bebisen .

    Fru U: Tack! Jag tar gärna emot tips från alla med erfarenhet. Det jag är mest rädd för är att jag inte får i mig tillräckligt med näring (speciellt protein) för mig och bebisen eftersom jag inte kan äta mjölkprodukter eller så mycket kött.... eller så mycket bönor. Jag börjar få slut på ideer!

  • fairyfloss

    Tindras äiti skrev 2007-12-18 09:32:30 följande:


    fairyfloss: hej här har du en gravid stor skovare....är grav i v16 å e hemma sjukskriven pga skov...va hos läkaren nu på morgonen fortsatt sjukskriven till 29/2 ( tydligen skott år nästa år) har fortfarande inte gått upp i vikt men fick titta på knodden i magen , den låg å klia sig i huvudet..så sötjag bara hoppas att allt ska vända å bli som min förra grav då mådde jag som en prinsessa, nu känner jag mig mer som en trött toa tokig padda!!!
    Går du på någon medicin nu eller "klarar" du dig utan?
  • fairyfloss
    Evve81 skrev 2007-12-18 11:08:21 följande:
    Jag tror att bebisen ser till att ta ifrån dig det den behöver det är du som blir lidande. Hoppas det ordnar sig för dig!
    Ja de är ju de alla säger, men om man inte ens får i sig tillräckligt för bebisen då?!
  • fairyfloss

    Tindras äiti:
    Usch vad jobbigt . Jag har precis börjat med colifoam (sa jag det?) och den funkar så otroligt bra, fast nästan FÖR bra. Nu blir magen istället uppblåst som en ballong eftersom jag inte går på toa mer än en normal människa, men väl ändå har en massa gaser där inne som vill komma ut! Känns lite konstigt, men ändå ett välkommet avbrott bland smärtorna! Kan du inte få en kortisonkur på ett par veckor bara så du får vila lite? Jag gillar inte kortison när det gäller lång tid men det är jäkligt effektivt!

    Mammasknodd:
    Grattis till bebis!! Men usch så jobbigt det låter. Jag hoppas jag klarar mig lite bättre. Har hittils inte blivit inlaggd på sjukhus och jag börjar hellst inte heller! Jag har läst att prematura födslar är vanligt när man har en aktiv sjukdom, så det är något jag oroar mig för också. Men för er gick det ju bra i alla fall! Min make föddes 10 veckor för tidigt, och förutom hörselproblem som liten (det har han inte längre) så har han inga skador! Tur att det finns så duktiga läkare nuförtiden! Men skönt att höra att din lille son är helt normal trots svårt skov . Jag kanske kikar in i din blogg!

  • fairyfloss

    God Jul i stugan! Ja nu var det den 24 igår men här firas det ju den 25, idag alltså. Åt så mycket att jag trodde jag skulle spricka.

    Jag måste bara fråga om det är nån här inne som provat colifoam? Jag blev nämligen grymt förstoppad av den och vart tvungen att sluta. Kunde inte prata med min doktor eftersom det är jul så jag hoppas det var rätt sak att göra i alla fall! Men nu känns ju magen bra i alla fall. Så ja, jag undrar bara om det är nån med erfarenhet av det som vet hur man tar sig till! Det är läskigt att hålla på att självmedicinera när man är gravid också.

    Nu ska jag njuta av det som är kvar i chokladasken .

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!