Inlägg från: jajjaB |Visa alla inlägg
  • jajjaB

    V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!

    hej hej!
    här har man sprungit på toan 6 ggr idag, och det är ju inte direkt normalt... blir lite nojig nu... inget blod el slem dock!
    finnproblemet kvarstår, har kanske 3-4 nya varje morgon som måste klämmas, urrrrk!

    68:an tack för kramen iallafall och tack för förklaringen,
    nu förstår jag varför du har svårt att visa känslorna! vad konstigt det är igentligen... tror du att du kan försöka bryta det mönstret? jag kanske är ute på djupt vatten nu, men jag älskar psykologi
    jag blir oxå smidig och har ingen ledvärk under kortisonbehandling! men som jag nämnde så har jag slutat med den och då kommer ledvärken.... har börjat med MSM som jag hade hemma, men jag tycker magen har blivit kass bara sen igår...
    tack för tipset om finnarna, speciellt "Undvik feta salvor och anabola steroider" kommer nog att bli en utmaning!

    bcsvensk & min dotter julia, lycka till och det kommer att gå jättebra ska ni se! kram

    Mumlin, kul att se dig här

    Dalkulla, vad kul, GRATTIS till nytt jobb!!

    Dagens boktips: (ninaninanananinanina)
    Magdalena Graaf "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" har jag läst och den rekommenderas starkt!! man får lixsom en helt annan bild av tjejen...
    Även Martina Haags böcker har jag läst och den bästa är "hemma hos martina" tycker jag! Lättlästa böcker.
    Rekommenderar oxå Annika Lantz bok Nio och en halv månad, om tiden under grav, förlossning och efter bebin kommit, på ett kul berättarsätt, typ annikas bisarra humor!
    Sen älskar jag verkligen kriminalromaner och rekommenderar Camilla Läckbergs böcker, om nu ngn har RÅKAT missa dem!!

    kramar/jajja

  • jajjaB

    måste bara berätta om min glammiga dag igår *fniss*
    jag såg rickard wolf som var ute och traskade och sen såg jag matina haag på t-banan, och sen fick jag åka porche med en kollega!!

  • jajjaB

    hellooo
    tittar in en snabbis, som vanligt numera!! ni skriver så flitigt välkomna alla nya tarmisar!
    julitös (tror jag) undrade hur man upplevde koloskopin, och jag kan meddela att första gången så var det inga problem, då drogade de ner mig, men övriga ggr så har jag mått riktigt dåligt, psykiskt! har lipat som ett litet barn och kännt mig nästintill våldtagen... vet ej hur det är men kan tänka mig att känslorna är desamma...

    Lällas, vem hejjar du på då? i idol alltså

    johanna, välkommen tillbaka! vilken otur du har haft. hoppas nu att påsen ska funka för dig.

    själv mår jag inge vidare tyvärr... fryser, illmående, springer på toan ofta nu, lite blod vissa dar bara, men inge slem. slutade med kortison för ngra v sedan och nu verkar eländet vara här igen är så ledsen, åkte hem tidigare från jobbet, vill bara lipa och gör det oxå... pratade med läkaren och han tyckte jag skulle börja med kortisonet igen innan jag blir sämre, samt att vi ska testa IMUREL på mig! alla här som äter eller ätit det, hur fungerar det för er??? jag känner mig i grunden positiv till läkemedelet, för jag vill må bra, samtidigt så är det ju lite läskigt med cellgifter och dess biverkningar!!
    ont i kroppen och lederna har jag nu ännu mer, det har blivit värre bara på senaste dagarna! inatt kunde jag knappt sova för ryggen värkte så.... aaaaaaahhh, orkar inte med detta!!!!!!!
    tack för att jag får reagera ut här hos er...
    nu ska jag hämta min lilla trollunge på dagis
    kram jajja

  • jajjaB

    min dotter julia, stackars dig! vad jobbigt du måste ha haft det!
    om du känner som du gör så måste du anmäla det!! men det gäller ju samtidigt att du har varit tydlig i dina önskemål... inte ens läkare kan läsa tankar KRAM

    bcsvensk, grattis till en lyckad undersökning!! skönt att det gick bra, men samtidigt trist att det verkar vara ngt oidentifierbart... på mig såg de direkt att det var uc eftersom jag blev inkallad på samtal direkt efter min första koloskopi... helt säkert var det ju inte förrän proverna kom, men de var nästa säkra på att det inte var crohns jag hade. Hoppas nu att det blir snabba o bra besked till dig och att du slipper åka till Umeå för undersökning!
    lätt nersövd??? har aldrig hört talas om! menar du inte bara att du fick lugnande???

    pojkmammax3, tack för ditt svar! vad skönt att höra att din man mår bättre nu! det ger en annan hopp! jag har ju som han haft flera skov efter vartannat och varje gång jag trappar ner och slutar med kortisonet blir jag dålig... jag har gjort testet och det visar att jag kan bryta ner det, yiiipiii

    68;an
    känner inte igen att sköterska ska vara med inne på kontoret för det var det du menade va? sköterskan är med under undersökningen endast, på KS iaf där jag går. Ang önskan om op:
    PRATA med din läkare tjejen som jag tidigare sagt, de kan inte läsa tankar, inte ens dom!! jag vet att läkare (de flesta) vill att man är delaktig i planerna, kommer med ideer och förslag! det är ju ändå din kropp det handlar om... YOU GO GIRL!!

    TACK alla för att ni finns! ni är mitt stora stöd

  • jajjaB

    hej kompisar!
    har ni saknat mig? *ler lite osäkert* jag har iaf saknat er!!

    har inte varit inne på över en vecka! har liksom inte haft tid eller ork... jobbar ju 80%, med nya uppgifter fr.o.m. i måndags och så pluggar jag två kvällar i veckan, och så har jag ju tova, den lilla vildingen som far fram i 190 här hemma!! kul så klart men ortoligt energikrävande att jaga, jaga, jaga! så ni förstår säkert att jag stupar i säng kl åtta på kvällarna, hihi.
    magen har lugnat sig lite och jag klarar åtminstone jobba, nu är det ju så att jag har börjat knapra Imurel vid sidan av kortisonet, och det känns bra! jag ska gå och ta blodprov för första ggn i morgon. för er som inte vet så måste man kolla blodet en gång i veckan de första fyra veckorna, sen blir det mer sällan, men det är mycket koll med denna medicin.
    håll tummarna nu för att det funkar på mig!!!

    ska försöka läsa ikapp ikväll innan det är dags att stupa
    kanske återkommer jag med några personliga inlägg, kram jajja

  • jajjaB

    nu... två timmar senare har jag läst/skummat igenom vad ni skrivit senaste veckan! är helt slut och ska krypa till kojs...

    vill bara säga att jag tänker på dig 68:an!! *stooor kram*

    och angående änglar så visst har vi dem omkring oss jag vet att jag har mina, men är dålig på att be dem om stöd när det är tufft... ska bli bättre på det redan ikväll

    KRAM
    alla som har det dåligt och krya på oss, som grådis brukar säga!

  • jajjaB

    mammasknodd
    var inte orolig! de flesta läkare har koll och om de är osäkra får de väl ta reda på medicinering m.m! lite ska man väl kunna kräva av dem tycker jag du undrar om det gör ont att göra undersökningen, och ja det kan göra det, mer på vissa, mindre på andra, jag tror iofs att det kan ha och göra med om man har ett svårt skov vid undersökningstillfället el inte... men du kommer ju att få den sortens smärtstillande som passar en gravid, förmodligen blir det lokalbedövande, inte intravenöst, kan jag inte tänka mig!

    angående kejsarsnitt, är det bara en rekommendation vad jag vet... du tar själv beslutet om du vill genomgå en vaginal förlossning trots risken att få problem med tarmarna efteråt... det är ju trots allt din kropp! men alla de frågorna kan du ställa till läkaren sen, och glöm inte att skriva ner dem LYCKA TILL!

  • jajjaB

    jag ska rätta mig själv lite
    de rekommenderar EJ att göra kejsarsnitt annat än om det är illa med tarmarna redan under graviditet och oftast handlar det om crohnspatienter. men man får inte glömma att även ett kejsarsnitt kan ställa till det för tarmarna, det är ju trots allt en buk-op!

  • jajjaB

    hej hej
    hoppas ni mår bra alla
    jag hankar mig fram med kortison och imurel, och det fungerar okej tycker jag, men jag är så trött! inte nog med ny medicin, utan man har ju börjat nytt jobb och pluggar också!! allt på en gång!
    men det börjar kännas bättre och stabilare i min tillvaro, som faktiskt har varit upp och nervänd på sistone...
    jag skriver inte så mycket nu, orkar dessvärre inte... men jag önskar Joanna lycka till! LSS, ful-söta hundar
    Och Lällas, lycka till på jobbet, och NYA jobbet!

    kram kram

  • jajjaB

    Lällas
    vad tråkigt tjejen, men det kan ju var maten (?!)
    jag vet precis hur känslan är och hjärtat stannar verkligen och man bara står där och glor rakt ner i toaletten... hoppas, hoppas det inte är blod eller bara tillfälligt isf!! men vad skulle det innebära om det var det? har du ngn aning?

    kram till dig vännen

Svar på tråden V.V.S.-tråden -Våga Vägra Skov! Tråd nummer 9!