• Gekko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • Gekko

    Charleston: det låter konstigt. Jag behöver knappt trycka hårt alls utan jag trycker bara till lite och så sitter de som berget. I tryckknappsförpackningen är det med två olika sorters verktyg. Det ena kan du strunta i (den vita som man viker), det andra är två vita plastpluppar som man sätter i tången. Sen lägger man i knapparna i de. Jag brukar ha knappar i färdiga plagg framför mig för att veta att jag tänker rätt så att de sitter åt rätt håll. Hoppas du har lyckats redan!

  • Gekko

    Oj, jag såg inte att du Yoko redan hade svarat Vi säger väl i stort sett samma sak

  • Gekko

    Charleston: vad skönt att det funkade! Det är ju ofta så tycker jag, man sitter och svär och fattar inte och sen dagen efter med ett vaket huvud så har allt löst sig

    Tyras: Jag tror det går att skicka in beställning per post också, om det är ett alternativ?

  • Gekko

    Kerstin: jag tror att du kan få hur många svar på den frågan som helst!
    Jag har en fårskinnsåkpåse till tjejen. Hon sov ute i vagnen nästan hela vintern i en fleeceoverall och så nedbäddad i fårskinnspåsen med en yllefilt som förstärkning vissa dagar. Vi bor i Örebrotrakten. Jag tror det beror mycket på användningsområde. Det svåra är om man ska in och ut mycket (typ gå i affärer), då kan det vara bra om både åkpåse och overall är av en sort som går att öppna och stänga lätt utan att väcka ett ev sovande barn.

    Lilla trollets mamma: jag har bara beställt en gång (men varit i butiken hur många gånger som helst ) det tog en dryg vecka om jag inte minns fel. Jag var rätt så otålig då minns jag!

    Gullhjärtats mamma: jag vet andra som haft jättelånga leverans tider från E-slöjd. Har själv bara köpt på mässor.

    Happy Hippo: visst var det det jag sa?? En riktig trendskapare

  • Gekko

    Kerstin: jag tänkte på en sak idag när jag lade ner tjejen att sova i åkpåsen. Nu när hon blivit "stor" måste vi använda sele så att hon inte klättrar ut. Det är ju färdiga hål till det i åkpåsen men de sitter för högt uppe i påsen så att den inte täcker bröstkorgen tillräckligt. Om jag skulle sy en själv skulle det vara en sak jag skulle ändra på. Bara som ett tips!

    Lilla krusbäret: jag missade din fråga igår! Tack, kul att du gillar de! Saken är att de fodrade vantarna nog inte är helt vändbara. Jag tänkte inte på det när jag skrev i bloggen och sen har jag glömt att ändra.. Jag syr en innervante och en yttervante, lägger de aviga mot aviga. Sen overlockar jag detta mot mudden. Då blir det ju en söm mot handleden. Så helt sömsfri är den ju inte. Det går nog att vända men det blev för pilligt om jag skulle använda overlocken. Har du någon bild av nåt färdigt alster?

  • Gekko

    Vad tråkigt lilla krusbäret!

    Pocahontas: jag har nougat babymanchester från stoff och stil (köpt från vårkatalogen). Det är precis som GOBLIgobli säger, den är rätt så ljus. Vet inte helt vad jag ska jämföra med. Typ som nougatkärnan i Noggerglassen (Som iofs är min favvoglass ) Den är snygg i sig men jag kan hålla med dig om att den inte är perfekt till din snygga outfit där ovan.

  • Gekko

    Snälla ni. Kan jag få tips på prissättning? Jag har en beställare som vill ha ett par av mina muddjeans. Bild finns här: gekko-attsyengecko.blogspot.com/2007/09/jeans.html

    Hur mycket är det rimligt att ta? Jag känner inte beställaren men hon har tidigare köpt en hoodie av mig. Det är ju endel pill med jeansen tycker jag. Hjälp! Alla förslag tas emot med glädje!

  • Gekko

    Yrväder och Charmmiss: storlek 80 vill hon ha. Jag lutar också åt 250 eller kanske 260. Min sambo tycker 400!! Men så mycket kan jag ju inte ta. Då skulle ingen köpa ju!

  • Gekko

    Yrväder: jag har bara kört med de vanliga nålarna (80 tror jag) som finns i overlocken. Inga hoppstygn och inga hål. Kanske du kan testa det som en kompromiss mellan de två?

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!