• Yoko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Hej
    här kanske man kan fråga? jag har sytt rätt mycket genom åren och nu börjar sy till min unge också. Nu skulel jag vilja få kläm på hur man syr kantband på tex hängselbyxor i trikå/velour. När jag testat så blir det väldigt krokigt och böljande. Har ni tips på hur jag ska göra?

  • Yoko

    Jag har klippt eget kantband av finribbad trikå. Sträckte inte så mycket, menar ni att jag ska sträcka kantbandet eller även undertyget? Ska jag klippa på diagonalen på tyget eller bara raka remsor? Får nog laborera lite på provbitar.

  • Yoko

    charleston, jag har en sån och har satt fast i olika tjocka tyger. jag tar i och trycker väldigt hårt bara. du har satt på de två delarna i plast först? konstigt att det inte funkar... säter du knappdelarna åt rätt håll?

  • Yoko

    Kerstin en vän till mig har en skötväska som man sätter fast med tryckknappar. Väldigt praktiskt när den var ny men knapparna blev fort "slöa" och går nu upp om man packar lite för tungt i väskan. Inte så bra. Kardborre håller nog bättre.

  • Yoko

    Pocahontas
    jag fick tipset att ändra på trådspänningen när jag syr med dubbelnål för att slippa att den drar ihop sig. Min maskin ska vanligtvis alltd stå på 4 i trådspänning men när man syr med dubbelnål på 3. har en janome och det funkar bra.

  • Yoko

    Gekko, det är nån plyscvariant som jag hittat på loppis för ett par år sedan, så det blir nog svårt att få ta på tyvärr. det är väldigt mjukt och skönt

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!