• Gekko
    Äldre 4 Oct 20:18
    168208 visningar
    4122 svar
    4122
    168208

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • Bibabb­a
    Äldre 7 Oct 22:30

    Trollet: Det står 10 dagar i katalogen. Längre vid högsäsng, när det nu är Så som vi handlar borde det vara nu!


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • MammaM­ie
    Äldre 7 Oct 23:15

    Hoppar in i den här tråden då jag syr alldeles för lite nu för tiden... Märkte det idag och tänkte att ifall jag "måste" rapporttera det någonstans så får jag antagligen mer gjort. Har flera projekt pågång, flera UFO:n också tyvärr :-/..

    Men idag har jag iallafall lyckats slänga ihop ett par plysch byxor till sonen efter eget ihopslängt mönster (de blev förstora då men..) en yogamatta (i ren panik, har yogaträning imorrn..) och en sittkudde till barnkorgfåtölj ifrån IKEA, som ska spraymålas så fort jag får tag på knallgul färg..

    Spännande att se vad mycket fint ni andra har sytt här i tråden!

  • Kersti­n
    Äldre 8 Oct 08:47

    Tack för alla svar! Och Gekko: Jag blir bara glad för många svar, även olika, då vet jag iallafall att det inte finns ETT rätt svar. Det får nog bli ett tunnt lager vadd. Lager på lager verkar ju definitivt smartare än att ha en absolut vintersäker åkpåse som man bara kan använda vid minus 20 grader, speciellt om man bor i Skåne.
    Är det förresten någon som har sytt åkpåsen ur Meedoms bok? De använder den i sittvagn, men jag hade tänkt ha den i liggvagnen (iallafall först) och jag börjar undra lite om man kan sy den som den är eller behöver modifiera den lite i öppningen så att man verkligen ska kunna få bort tyget ovanför ansiktet...

    Sydde för övrigt nästan klart min skötväska igår. Får hoppas att jag har ork efter jobbet ikväll så att den ska bli klar, så kanske det kommer en bild snart. Är sååå nöjd med den!

  • Äldre 8 Oct 09:57

    "Ettårskalasklännningen" färdig Jag klippte helt enkelt bort överflödigt tyg vid sömmen mitt bak. Hur det var tänkt blev jag aldrig klok på Fundersam.

  • Stratu­s
    Äldre 8 Oct 10:17

    Åh, vilken söt klänning, Corax!

    I helgen köpte jag tyg till ny klädsel till barnvagnen. Köpte Åhlens djungeltyg att ha på insidan. Hade tänkt brunt på utsida, men hittade inget bra tyg. Visserligen är orginaltyget bara vanligt bommulstyg, med härlig uppsugningsförmåga, men nu tittade jag på något lite bättre. Till slut spårade jag ur och det blev GULT tyg! Kycklinggult. Kommer att passa jättbra ihop med djungeltyget och den gröna vagnstommen, men jag undrar om jag törs gå ut med den vagnen? Vad tror ni? Ja, ja, jag tänkte att ska jag nu göra det så kan jag väl få spåra ur lite . Har planer på att inte använda vagnen lika mycket denna gång, ska satsa på bärsjal i stället. Men nu är jag så taggad att sätta igång. Vi har plockat fram vagnen och hjälptes åt att skruva i sär alla delar som gick. Skulle ha börjat igår, men så blev det svampplockartur i stället...

  • Äldre 8 Oct 10:26
    Stratus skrev 2007-10-08 10:17:30 följande:
    Åh, vilken söt klänning, Corax!I helgen köpte jag tyg till ny klädsel till barnvagnen. Köpte Åhlens djungeltyg att ha på insidan. Hade tänkt brunt på utsida, men hittade inget bra tyg. Visserligen är orginaltyget bara vanligt bommulstyg, med härlig uppsugningsförmåga, men nu tittade jag på något lite bättre. Till slut spårade jag ur och det blev GULT tyg! Kycklinggult. Kommer att passa jättbra ihop med djungeltyget och den gröna vagnstommen, men jag undrar om jag törs gå ut med den vagnen? Vad tror ni? Ja, ja, jag tänkte att ska jag nu göra det så kan jag väl få spåra ur lite . Har planer på att inte använda vagnen lika mycket denna gång, ska satsa på bärsjal i stället. Men nu är jag så taggad att sätta igång. Vi har plockat fram vagnen och hjälptes åt att skruva i sär alla delar som gick. Skulle ha börjat igår, men så blev det svampplockartur i stället...
    vad häftigt det låter, såg i senaste mama tidningen hade de det tyget på insidan, kanske där du fick insp. ifrån
  • Villev­alle
    Äldre 8 Oct 10:29

    Stratus
    Låter jättehäftigt

    Kerstin
    Jag bor i Skåne och har en vanlig åkpåse, riktigt kalla dagar när sonen sov ute stoppade jag varmvattenflaskor vid fötterna och la på en extra fleecefilt. Det har funkat suveränt.

  • Kersti­n
    Äldre 8 Oct 10:35
    Villevalle skrev 2007-10-08 10:29:58 följande:
    KerstinJag bor i Skåne och har en vanlig åkpåse, riktigt kalla dagar när sonen sov ute stoppade jag varmvattenflaskor vid fötterna och la på en extra fleecefilt. Det har funkat suveränt.
    Med "vanlig åkpåse" menar du sånt tyg man har på barnvagnen (typ tjockt jacktyg eller nåt), tunn vadd och bomullsfoder, eller?
  • Stratu­s
    Äldre 8 Oct 10:37

    Charmiss, ja, det var i Mama som jag fick iden. Smärtade mig lite att jag inte kommit på det själv . Tyckte att det var en lite missvisande artikel i tidningen dock. Där lät det väldigt enkelt att klä om sin vagn, i 7 enkla steg eller vad det var. Många här i tråden har ju gjort det, och vad jag förstått har det inte varit särskilt enkelt. I alla fall inte om man klär om en hel liggvagn med suflett och allt. (Sulky är väl lite lättare.) Men jag tvekar inte.

  • Stratu­s
    Äldre 8 Oct 10:38

    Oooo, jag är verkligen dödssugen att sätta igång!!

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!