• Gekko

    Sytråden spinns vidare - vit tråd!

    Här samlas alla sömnadsintresserade, proffs eller totala nybörjare, oavsett vad vi syr. Av någon anledning blir det en hel del barnkläder.
    Alla är välkomna in med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Objects, alltså saker som vi av någon anledning inte blir klara med och inte små flygande tefat som man kanske skulle tro

    Tygbutiker:
    www.stoffochstil.se
    www.gittes.se
    www.textilonnet.se
    www.jonic-textil.se (klicka i Med moms)
    www.sykompaniet.se/
    www.e-slojd.se
    www.jofotex.se
    www.tygvaruhuset.se/
    www.mg-tyger.se
    www.michas-stoffecke.de
    www.lapplisa.se/index.html Lapptäcken och färdiga paket med tyg och mönster
    www.textilboden.se Gardiner, handdukar och barntyger
    www.hantverksbodenvenditor.se Tyger för lapptäcken eller annat
    www.medsols.se/index.html Ekologiska tyger
    www.fabricshack.com/
    www.reprodepot.com/
    www.fairmonkey.se/
    www.tygpyssling.se/ säljer Hilcos tyger
    www.neanobelle.se/ säljer Hilcos tyger

    Mönsterlänkar:
    www.sleepingbaby.net/jan/Baby/index.html
    www.ottobredesign.com
    www.trollunge.com

    Övrigt:
    www.minanamnband.se Beställ egna namnlappar

    Våra syskontrådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m23410465.html Här finns tips om bra syaffärer att besöka om du har vägarna förbi! Berätta gärna om dina egna smultronställen här!
    www.familjeliv.se/Forum-5-179/m24606619.html Samlad blogglista!
    familjeliv.se/Forum-11-240/m22566330.html Förra tråden
    familjeliv.se/Forum-11-240/m25435662.html Bildtråd. Tyvärr kan bara plusmedlemmar lägga in bilder på sina alster här men alla kan kika och låta sig inspireras!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-10-26 22:16:46:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m26246379.html Här kan man skriva vilken/vilka symaskiner man har och lätt hitta någon att fråga om man har funderingar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-11-05 20:56:31:
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m26585666.html Den nya syaffärstråden. Lägg gärna till ditt favoritställe om det inte redan finns med!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-13 19:01:45:
    Ny blogglistetråd, kul att det är så många www.familjeliv.se/Forum-5-155/m27745254.html

    Typ etsy fast på svenska:
    www.hemmagjort.se/
    www.niperus.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-27 13:44:33:
    Adressen niperus.se ovan kommer att bytas ut mot hantverksmarknad.se/

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-02 12:25:28:
    Nya tråden - orange färg:
    familjeliv.se/Forum-11-240/m28383863.html

  • Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!
  • Yoko

    charleston, jag har en sån och har satt fast i olika tjocka tyger. jag tar i och trycker väldigt hårt bara. du har satt på de två delarna i plast först? konstigt att det inte funkar... säter du knappdelarna åt rätt håll?

  • Gekko

    Charleston: det låter konstigt. Jag behöver knappt trycka hårt alls utan jag trycker bara till lite och så sitter de som berget. I tryckknappsförpackningen är det med två olika sorters verktyg. Det ena kan du strunta i (den vita som man viker), det andra är två vita plastpluppar som man sätter i tången. Sen lägger man i knapparna i de. Jag brukar ha knappar i färdiga plagg framför mig för att veta att jag tänker rätt så att de sitter åt rätt håll. Hoppas du har lyckats redan!

  • Charleston

    yoko: ja det tror jag. plastdelar och andra delar enligt bild... men jag ska någ prova lite när jag inte är så trött = alltså inte ikväll.. ska bara klippa ut tyger till thsirts och sy en infodring....

    men vill gärna höra mera tips o trix i frågan

  • Gekko

    Oj, jag såg inte att du Yoko redan hade svarat Vi säger väl i stort sett samma sak

  • GOBLIgobli
    Lallan skrev 2007-10-06 16:11:16 följande:
    Naturvit: Du har inte varit till Åhlens?
    Sorry, not yet!
    aka Naturvit
  • Jica

    Är lite nyfiken på hur ni har tänkt när ni valt era "arbetsnamn" som ni sätter på det som ni syr....jag funderar och funderar på vad jag ska ha, ska även öppna en hemsida där jag ska sälja barnkläder, som jag inte sytt själv, och skulle hellst vilja ha samma där men jag vill ändå ha något speciellt på mina namnlappar och något enkelt på hemsidan....hmmm någon med tips???

  • Bibabba

    Jica: Jag valde Happy Hippo för att det "ligger bra i munnen" o kändes med barnrelatreat än Made by Clara som jag hade först. Många väljer något "nästan-ord" som de eller deras barn sagt innan de kan prata t ex gobliGOBLI och KokaLal. Andra tar nåt namn på någ gossedjur som de haft som små. Ett tips är att inte göra som jag o ta för vanliga ord. Kunde inte starta blogg varesig på Blogspot eller blogg.se för Happy Hippo var upptaget. Har du planer på att varumärkesregistrera tycker ja du ska göra det innan du köper banden o startar hemsidan.


    Blekingetösen har bytt namn till Happy Hippo
  • Jalapeno
    Happy Hippo skrev 2007-10-06 11:43:00 följande:
    Morvern: Bi-stretchen från s&s är inget bra. 100% polyester o inte särslikt stretchig. Det är ett vävt tyg, int4e4 en trikå o inget jag skulle rekomendera att sy av. Jag har gjort ett par byxor av den en gång, inget bra alls Ang s%s stretchmellanlägg så är det inte stretcigt, trots namnet, utan mer till för att ha i knäppkanter/linningar/kragar på stretchtyger för att de ska hålla formen där. Hifix är jättebra till applikationer.
    vad den här tråden är bra! tack för dom tipsen!
  • morvern
    Happy Hippo skrev 2007-10-06 11:43:00 följande:
    Morvern: Bi-stretchen från s&s är inget bra. 100% polyester o inte särslikt stretchig. Det är ett vävt tyg, int4e4 en trikå o inget jag skulle rekomendera att sy av. Jag har gjort ett par byxor av den en gång, inget bra alls Ang s%s stretchmellanlägg så är det inte stretcigt, trots namnet, utan mer till för att ha i knäppkanter/linningar/kragar på stretchtyger för att de ska hålla formen där. Hifix är jättebra till applikationer.
    Tack så mycket Happy Hippo, hade tänkt ta hem tygprover men nu slipper jag slösa en av fem lappar på ett tyg som inte funkar som jag vill. Sitter o bläddrar i Stoff&Stil o drömmer ;)  
    En tryckknappstång för 75:- är rätt bra pris va? Köpte på lokala järnaffären, men de hade inte fler tryckknappar till den. Men det måste väl funka med S&S tryckknappar? det är samma dimension på dom o jag tycker de ser likadana ut....
  • Charleston

    Gekko: meddelandena gick om varandra.
    Jag har ännu inte provat, eftersom jag har sytt på en jeans-snickar-kjol (det blev lite mer än en infodring och inget klíppt). Den blev faktiskt färdig, förutom fållen, som jag ska vänta med till i morgon.

    Men det låter lustigt att det bara ska vara att trycka till. Måste man inte passa in taggarna i ringen? Får som sagt prova vidare i morgon.

    Jica: Jag kom på Filurkläder, då jag kallade magen för Filuren och så var det någon som sa "eller Filuran", och så blev det smeknamnet Fiffiluren på Filuren/Filuran. Filurkläder till Fiffiluren helt enkelt

Svar på tråden Sytråden spinns vidare - vit tråd!