Mariam imponerar hela vägen
Forum Förberedelser/kost - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips på ursäkter att inte dricka alkohol

  Mån 15 okt 2007 07:23 Läst 15802 gånger Totalt 72 svar
  Mån 15 okt 2007 07:23

  Finns säkert trådar om detta. Men jag behöver tips på ursäkter för att inte dricka alkohol. Blir irriterad över att folk höjer ögonbrynen när man tackar nej till alkohol. Senast i lördags var vi på födelsedagskalas hos svärmor. Direkt efter vi hade varit där (mitt på dagen), så hade hon ringt till min man och frågat varför jag inte ville dricka vin. Jag var dessutom inte den enda som inte drack alkohol. Det var bara tre som drack av 8 pers. Andra exempel har varit när vi har haft gäster och de har påpekat att min drink ser annorlunda ut än deras.

  Om två veckor kommer ngra goda vänner på besök. Jag vet att de förväntar sig att vi ska festa. Men jag vill inte dricka alkohol eftersom vi håller på att försöka bli gravida.
  Hittills har jag sagt att jag ska övningsköra dagen efter, kännt mig hängig, mer törstig än sugen på alkohol. Hemma har jag fixat alkoholfria drinkar till mig och drinkar med alkohol till gäster samt köpt hem alkoholfri öl.

  Fler tips, snälla. Jag orkar/vill inte förklara för folk som stampar på min integritet.

 • Mån 15 okt 2007 07:49 #1

  Nej, tyvärr har jag inga bra tips. Men visst är det jobbigt när alla hela tiden ska tjata och i fråga sätta varför man inte dricker. Så typiskt att folk alltid ska spekulera. Hoppas nån kommer på nåt bra! Lycka till!

 • MajaLi­nnéa
  Visa endast
  Mån 15 okt 2007 08:31 #2

  Man KAN ju skylla på t ex en urinvägsinfektion, och att man äter penicillin... Det verkar vara den klassiska ursäkten dock, kanske lätt att genomskåda.
  Dessutom finns det inte bevisat någonstans att det skulle vara farligt att dricka samtidigt som man äter penicillin, det är bara en myt
  Som dock de flesta tror på.

 • Lisfad­et
  Visa endast
  Mån 15 okt 2007 08:46 #3

  Åh vad jag känner igen mig. Nu försöker inte jag bli gravid men jag gillar inte att dricka alkohol ändå. Jag drack förr, men vill inte längre och jag får ALLTID förklara varför jag inte dricker. Ibland kan jag tycka det är gott med ett glas så det är ju inte så att jag är nykterist, men för att slippa dricka och slippa höra tjatet så har jag också börjat med ursäkter, som att jag inte mår bra eller drack dagen innan så att jag har lite baksmälla osv. Tråkigt att det ska behöva vara så!

 • Mån 15 okt 2007 08:59 #4

  Men du kan ju ta ett glas vin och smutt på den under hela kvällen.
  Bara för att ni försöker bli gravida behöver inte innebära att du måste avstå från alkohol helt innan ni plussat, om det är anledningen alltså.

  Sen kan du göra som så att du häller vin i allas glas så att gästerna ser det. Mingla iväg sen och ta ett annat glas med alkoholfri vin exempelvis =), då märker ingen att du bytt.
  Har hört ngn göra så och det har fungerat =)

 • Mån 15 okt 2007 09:03 #5

  Säg att du inte tål alkohol. Räcker med ett halvt glas så blir du liggandes hela dagen efter! Å det är inte så kul..
  Vet nämligen en vän som blir så sjuk bara hon dricker några klunkar.. Hon kan helt enkelt inte dricka alkohol. Spelar ingen roll vad det är hon dricker. Vi har förståelse för henne.


  Lia 040726 & Melwin 070507
 • Mån 15 okt 2007 09:06 #6

  Hmm.... jag har också problem med detta. Jätte svårt.
  jag har till och med funderat på att öppna upp en flaska cider och hälla i alkoholfri. men häll i det framför deras ögon i ett glas och allt i ett glas. De e ju inte i ditt glas och smakar. Eller?

  Huvudvärk!

  Jag kommer köra med
  Jag drack föra helgen och blev så bakis så jag mår fortfarande inte bra.

 • Mån 15 okt 2007 12:12 #7

  Moi Mokulat skrev 2007-10-15 09:06:11 följande:


  Hmm.... jag har också problem med detta. Jätte svårt. jag har till och med funderat på att öppna upp en flaska cider och hälla i alkoholfri. men häll i det framför deras ögon i ett glas och allt i ett glas. De e ju inte i ditt glas och smakar. Eller?
  Så har jag haft flera kompisar som gjort när de nyss plussat. Den ena tjejen köpte en flaska alkoholfritt rött och hällde över det i en gammal rödvinsflaska med skruvkork. Den hade hon med sig på nyårsfesten som vi var på och ingen misstänkte nåt.
 • Real Wild Child
  Visa endast
  Mån 15 okt 2007 12:16 #8

  VARFÖR ska man ursäkta sej.. e ju bara att säga Nej tack.. Jag tycker inte om alkohol..

 • Mån 15 okt 2007 14:39 #9

  Jag är en sån som oftast tackar ja till ett glas vid middag eller liknande. Och nu när man säger nej så blir folk otroligt provocerade och nyfikna.

  Det där med att hälla alkoholfritt i gammal vinflaska var ju smart. Bara ingen annan dricker ur den så..........

  Har inte plussat än men har ingen lust att dricka fram till jag plussar. Har tagit ett halvt glas och läppjat lite men då har jag fått kommentarer också. Usch, inte trodde jag att det skulle vara så här jobbigt.

  Är det bara här i Sverige man noterar när folk inte dricker alkohol? Lite tragiskt tycker jag.

 • Mephal­a the ranger
  Visa endast
  Mån 15 okt 2007 14:41 #10

  Jag undrar varför det är så provocerande att säga nej till alkohol???
  Säg bara: "nej tack, jag gillar mina hjärnceller och vill gärna ha kvar dem i gott skick. Kan du vara så snäll och skicka mjölken?"

Svara i tråden: Tips på ursäkter att inte dricka alkohol
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Planerar barn
Svara i tråden...

Innehåll