• LCW

    Tips på ursäkter att inte dricka alkohol

    Finns säkert trådar om detta. Men jag behöver tips på ursäkter för att inte dricka alkohol. Blir irriterad över att folk höjer ögonbrynen när man tackar nej till alkohol. Senast i lördags var vi på födelsedagskalas hos svärmor. Direkt efter vi hade varit där (mitt på dagen), så hade hon ringt till min man och frågat varför jag inte ville dricka vin. Jag var dessutom inte den enda som inte drack alkohol. Det var bara tre som drack av 8 pers. Andra exempel har varit när vi har haft gäster och de har påpekat att min drink ser annorlunda ut än deras.

    Om två veckor kommer ngra goda vänner på besök. Jag vet att de förväntar sig att vi ska festa. Men jag vill inte dricka alkohol eftersom vi håller på att försöka bli gravida.
    Hittills har jag sagt att jag ska övningsköra dagen efter, kännt mig hängig, mer törstig än sugen på alkohol. Hemma har jag fixat alkoholfria drinkar till mig och drinkar med alkohol till gäster samt köpt hem alkoholfri öl.

    Fler tips, snälla. Jag orkar/vill inte förklara för folk som stampar på min integritet.

  • Svar på tråden Tips på ursäkter att inte dricka alkohol
  • Bliglin

    Jag avskyr också detta ifrågasättande om man väljer att avstå från alkoholen

    Jag är inte gravid (men hoppas på att bli) och dricker ganska ofta alkohol, dvs nästan varje helg, dock väldigt LITE vid varje tillfälle. Dvs 1-2 glas vin. Mitt problem är att jag redan nu, innan jag ens (om någonsin?) är gravid känner att jag inte kan tacka nej för då VET jag att frågan kommer omedelbart: "Är du gravid?"

    Och jag vill INTE ha den frågan. För oavsett vad man svarar så kommer följdfrågor
    Och vi har nu försökt i över 4 år och jag vill öht inte diskutera vår fertilitet med kreti och pleti på diverse fester och middagar. Usch, vad less jag blir!

    Ex: får frågan: "är du gravid?"
    Jag svarar: "nej"
    får frågan: "nähä, men ni tänker väl ha barn?"
    eller påståendet: "joho, det är du visst"
    eller påståendet/frågan: "men ni bör väl ändå skaffa snart, ni är ju så pass gamla"
    eller absolut värst frågan: "kan ni inte få barn?"

    Jag vill inte alls att frågan om barn ska komma upp... så därför dricker jag mitt vinglas vare sig jag vill eller ej och om jag någonsin blir gravid kommer jag att smussla och låtsas och ljuga och fixa och dona som många andra... tyvärr
    För helst skulle jag bara ryta till: "Det angår väl inte dig för-ini-helvete!"
    Eller vara riktigt spydig med den bekant som frågar: "nej, jag är inte gravid. Men om jag vore det så lovar jag dig att du är den första jag skulle välja att berätta det för... NOT!"

    Men men, som den mes jag är så blir det nog bara i fantastin

  • Zandrita73

    Nej tack är väl det enklaste än att hitta på en massa dynga....det blir ju bara jobbigare för dej då!

  • molekyl

    Jättemånga bra tips redan. Jag har ett också: Säg att du har haft dunderhuvudvärk hela dagen och tagit smärtstillande. Ingen som brukar ifrågasätta att man hoppar över alkoholen då. Det funkar för mig.

  • Real Wild Child

    Mephala the ranger skrev 2007-10-15 14:41:58 följande:


    Jag undrar varför det är så provocerande att säga nej till alkohol???Säg bara: "nej tack, jag gillar mina hjärnceller och vill gärna ha kvar dem i gott skick. Kan du vara så snäll och skicka mjölken?"
    sant.. varför inte bara säga.. nej ingen alkohol för mej eftersom vi försöker skaffa barn..????
  • Tezz81

    En kompis lurade oss alla på en återträff genom att dricka alkoholfritt vin.  (i vanlig vinflaska)

  • Real Wild Child
    Tezz81 skrev 2007-10-15 21:01:03 följande:
    En kompis lurade oss alla på en återträff genom att dricka alkoholfritt vin.  (i vanlig vinflaska)
    haha den var bra.. synd bara om dem andra oxå vill ha!!
  • Real Wild Child

    för mej kommer detta intve bli ett problem eftersom jag itne dricker alkohol i vilketfall som hellst

  • Annanym

    Migrän
    Mediciner
    Magkatarr
    Måste vara skärpt imorgon
    Magsjuk igår

    (Alla bra ursäkter börjar visst på M.)

  • Lakrits84
    Annanym skrev 2007-10-15 21:12:18 följande:
    MigränMedicinerMagkatarrMåste vara skärpt imorgonMagsjuk igår(Alla bra ursäkter börjar visst på M.)
    Låt gubben dricka, du kör bilen! chaufför är det ingen som gnäller över.. erbjud de andra också att få åka med vid kvällens slut! De uppskattar det mera då...

    Vid fest i hemmet, ställ fram en gammal förpackning med stark medecin (om du har) eller låna från någon. TOM gärna. Sen om någon frågar tar du fram den och visar och hittar på en gammal åkomma som du har haft... ta en vitamin tablett och svälj framför dem...funkar!
  • iamjessie

    ni frågar varför det är så provocerande att säga nej till alkohol, "säg istället att du inte tycker om det o skulle gärna vilja behålla dina hjärnceller.." men om de andra vet att du tycker om det? för de flesta har ibland lite svårt att förstå att man plötsligt inte gillar alkohol. då skulle det enklaste svaret vara "jag har ingen lust idag" :)

    nån (jag minns inte vem) skrev att det där med alkoholfritt vin i en vanlig vinflaska var smart, "hoppas ej att någon dricker av den" men, inbillar du dig att det finns alkohol i vattnet du dricker så kan du bli full. så, varför skulle det inte hända denne som dricker det alkoholfria vinet du har? :) så ingen kommer nog misstänka något.

Svar på tråden Tips på ursäkter att inte dricka alkohol