• Milliemolly

    Stureplansprofilerna............

    Jag har följt följetongen i kvällstidningnarna om våldtäkten - och jag bara önskar att de två idioterna kan stå för vad de faktiskt har gjort.

    Ska det vara så svårt - de har gått över gränsen - och tnk om de kunde stå upp och be om ursäkt till tjejen. Det hade varit STORT!!!!!!

    Nu sitter de bara där och skyller på henne.......

    Jag tykcer det hela är hemskt och synd om tjejer som låter sig behandlas så som hon tidigare har gjort med dem!

    Vad tycker ni andra om fallet?

  • Svar på tråden Stureplansprofilerna............
  • k girl

    FlamingRed skrev 2007-10-19 10:52:50 följande:


    Den tekniska bevisningen består ju "bara" av hennes skador. Det fanns inga tecken på våld/slagsmål i lägenheten, inga spår på den utpekade fjärrkontrollen. Inga spår på de åtalade?Jag vill inte antyda ngt om vad som hänt i lägenheten eller ngt om skyldiga. Men man måste se på bevisläget vad det faktiskt är.
    Jag blev våldtagen en gång, under liknande omständigheter. Jag var asfull och kunde knappt stå på benen. Jag sade nej och försökte kämpa emot så gott jag kunde men det är inte det lättaste när man är så full. För mig slutade med en mängd bulor på huvudet, på honom syntes ingenting alls. Eller i min lägenhet (där vi var).
  • FlamingRed
    annbom skrev 2007-10-19 10:55:58 följande:
    Varför skulle det finnas bevis på slagsmål i lägenheten? Varför ska inte hennes skador räcka? Kanske inte så konstigt att det inte fanns några skador på de åtalade, de var två och den ene kunde hålla fast henne. Det är ju också så att män är fysiskt starkare än kvinnor.Tycker du domen är felaktig?
    Skador bevisar ju just att hon blivit skadad, inte att hon slagits som hon säger att hon gjort.

    Jag tror nog domen är korrekt, men mycket i detta fall är mycket tveksamt, och det är på gränsan anser jag att man borde fria för att det är så mycket som inte riktigt stämmer.

    Sen har själva undersökningarna misskötts också, hur kunde tex polisen missa att lyssna på det samtal hon gjorde till SOS under förundersökningen och tingsrätten?
  • el skåpet

    Anonym (bdsmare) skrev 2007-10-19 10:50:53 följande:


    Ja, elskåpet, det är vanligt att en tjej blir öm i musen efter sex. Jag blir det om jag har väldigt frivilligt sex med min fästman och det är ett tag sedan vi hade sex. Men det är INTE att jämföra med att få blödande skador i slidan!
    Hur vet du det? tittar du med förstorningsglas/mikroskop eller liknande så kan du säkert se blödande "sprickor".

    Tänk på att detta är läkare nu, de har ett annat språk än en vanlig och de ser väldigt mycket som vi "vanliga" aldrig ser.

    det är ju inte direkt så att det runnit blod från fittan, något som du uppfattar som en rodnad kan säkert se mycket värre ut när läkaren får gå igenom och sätta ord på det.

    Dessutom så vin mer vanliga våldäkter, alltså det man normalt uppfattar vara våldtäkt där tjejen inte vill från början. Så är det ovanligt att det blir samlag, det går nästan aldrig för killen heller (man hittar sällan sperma)
  • jennypennypannkaka
    annbom skrev 2007-10-19 10:53:03 följande:
    Det här var en riktig våldtäckt. båda instanserna var eniga. Sedan är det väldigt svårt att "sätta dit" en kille för våldtäckt om det inte finns någon bevisning, utan bara ord mot ord.Du väljer att ignorera min fråga om du är kompis med killarna, varför?el skåpet skrev 2007-10-19 10:47:46 följande:

    Varför är det så viktigt att svara på det?


    Bara undrar, eftersom de tre inblandades tidigare sexuella erfarenheter TILLSAMMANS ska vara skitsamma?


    Jag har fått höra en del av folk som känner någon som känner dessa killar och de ska inte vara några änglar, utan regelrätta svin. Och visst kan det kännas bra att dessa två sitter innanför lås och bom.


    MEN...


    Det jag reagerar på, är att det ska vara så lätt att skrika "våldtäkt" och sedan få någon dömd för det.


    Ska det verkligen vara så lätt? Vart finns rättssäkerheten då?

    Om man nu så gärna vill se dessa två svin i finkan så kunde man gått på andra saker istället.


  • el skåpet

    Anonym (sara) skrev 2007-10-19 10:58:48 följande:


    VARFÖR räcker inte hennes skador som bevisning??
    för att det är skador du kan få vid vilket samlag som helst
  • annbom

    Fast om hon är lika stark som mig så skulle det knappast ha blivit några skador på killarna om jag slog dem.

    Visst kan en del vara tveksamt, men man måste se till helheten och då tycker jag att domen är rättvis och bra.


    FlamingRed skrev 2007-10-19 10:59:56 följande:
    Skador bevisar ju just att hon blivit skadad, inte att hon slagits som hon säger att hon gjort.Jag tror nog domen är korrekt, men mycket i detta fall är mycket tveksamt, och det är på gränsan anser jag att man borde fria för att det är så mycket som inte riktigt stämmer.Sen har själva undersökningarna misskötts också, hur kunde tex polisen missa att lyssna på det samtal hon gjorde till SOS under förundersökningen och tingsrätten?
  • Im Fabulous

    el skåpet skrev 2007-10-19 10:43:25 följande:


    Anonym (bdsmare) skrev 2007-10-19 10:39:44 följande:men är det inte vanligt att en tjej blir öm i fittan vid sex? är hon inte ordentligt blöt så är det vad jag vet i princip omöjligt och ha sex om man inte är superförsiktig om hon inte skall få lite känningar efteråt.denna tjej hade 1,49 i promille fem timmar efter, vid sexet har det förmodligen varit en bra bit över 2 promille vilket är väldigt högt. Jag tror inte hon känt speciellt mycket alls för när man är så full så kan man trilla och slå sig rejält, man känner det inte.Jag tror aldrig jag själv varit över 1,5, redan vid 1 promille så slöddrar jag rejält
    Tror du seriöst att en kvinna väljer att genomgå en rad smärtsamma och kränkande undersökningar i både vagina och anus, få varenda cm på kroppen fotograferad NAKEN och sedan genomgå en rad utfrågningar rörande hennes privatliv, person och även våldtäkten, för att få uppmärksamhet?

    Det har absolut ingen betydelse hur påverkad tjejen var. Hon blev grovt våldtagen, och det behöver man inte vara nykter för att bli. Fy fan!
  • annbom

    Nu är det ju inte för att de är riktiga svin de är dömda för, utan för att de faktiskt har utfört en våldtäckt. Sedan så tycker nog jag att det inte är så lätt att få någon dömd för våldtäckt, tvärt om.


    jennypennypannkaka skrev 2007-10-19 11:01:27 följande:
    Varför är det så viktigt att svara på det?
    Bara undrar, eftersom de tre inblandades tidigare sexuella erfarenheter TILLSAMMANS ska vara skitsamma?
    Jag har fått höra en del av folk som känner någon som känner dessa killar och de ska inte vara några änglar, utan regelrätta svin. Och visst kan det kännas bra att dessa två sitter innanför lås och bom.
    MEN...
    Det jag reagerar på, är att det ska vara så lätt att skrika "våldtäkt" och sedan få någon dömd för det.
    Ska det verkligen vara så lätt? Vart finns rättssäkerheten då?Om man nu så gärna vill se dessa två svin i finkan så kunde man gått på andra saker istället.
  • Im Fabulous

    el skåpet skrev 2007-10-19 11:02:07 följande:


    Anonym (sara) skrev 2007-10-19 10:58:48 följande:för att det är skador du kan få vid vilket samlag som helst
    Blåmärken över hela kroppen, blödande sår ur vagina och anus? Det får inte jag vid samlag, hur "okåt" jag än är.

    Dessa män tryckte ned henne med huvudet i kudden samtidigt som dom höll fast henne. Hur skulle hon kunna göra motstånd och hur väl tror ni att hennes protester hördes?

    Det är ju helt absurt att man ens betvivlar hennes historia.
Svar på tråden Stureplansprofilerna............