Bo Kaspers tar krogshow till Stockholm
Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Skilsmassa i utlandet, kan man ta barnen till Sverige?

  Tis 5 apr 2005 04:13 Läst 4280 gånger Totalt 9 svar
  Tis 5 apr 2005 04:13

  Om jag ar gift med en amerikan och vi har tva barn tillsammans hur blir det med barnen om vi skils?
  Kan jag ta barnen hem till Sverige eller maste jag stanna har i USA. Tanken skrammer mig att jag nar jag tanker pa det. Vill inte skiljas men har kanske inget val. Men jag vill inte att barnen ska ga pa dagis har. och jag vill inte att han ska fa se dem mycket heller. Han har varit otrogen och jag tycker inte att han ska fa det sa latt att han kan ha barnen runt omkring.

  Vad for ratter har jag egentligen? Ena barnet ar 1.5 ar och det andra ar ett par manader.

  MVH

  olycklig liten skit

 • Tis 5 apr 2005 04:26 #0

  Fy vad trist. Det låter inte som en kul situation alls. Jag vet inte vad som gäller men jag har för mej att du inte får ta barnen och lämna landet utan hans godkännande.

 • Tis 5 apr 2005 07:02 #0

  Hej Ts,
  Vad sorgligt att han har varit otrogen.
  Har barnen dubbelt medborgarskap (USA/Sverige)? Var har barnen sitt bokförda boende - i Sverige eller USA?

 • Tis 5 apr 2005 07:46 #0

  Ursch, jag förstår hur du tänker tjejen.
  Men samtidigt inte. Jag förstår att du vill straffa killen - men genom att vägra låta honom få träffa sina barn? Nej, FY! Samtidigt straffar du ju barnen genom att de inte får träffa sin pappa. Tänk dig för både en och två gånger innan du gör någonting drastiskt.
  Jag vet inte hur det är vid en skilsmässa för dig. Tyvärr är det väl någonting man ska tänka på när man skaffar barn - vad som händer om det går åt pipsvängen, att man kanske måste bo kvar där man inte vill. Vid en ev skilsmässa för mig skulle jag vilja flytta tillbaka till mina hemtrakter, men eftersom det ligger ca 20 mil härifrån så får jag skylla mig själv. För det är ju inte min sons fel att det barkat åt hel*ete med hans far (det har det inte gjort, men jag pratar hypotetiskt), så jag ska ju inte straffa honom genom att inte låta honom få träffa honom så ofta.

 • Tis 5 apr 2005 07:51 #0

  OAVSETT om du rent lagligt får så är det väl knappast med barnens bästa i ögonen du förvägrar dem en relation till sin far. Hur hade du tagit det om ni bott i Sverige och han vid en skillsmässa hade velat flytta hem till USA med barnen?

  Sverige är rätt dåliga på att följa andra länders lagar när det gäller vårdnadstvister. Svenska mammor (och till viss del även pappor) som kommer hem med barn efter skilssmässa utomlands får sällan några repressalier även om internationell lag säger något annat.

 • Märybä­ry
  Visa endast
  Tis 5 apr 2005 08:54 #0

  Först vill jag säga att det faktum att han kränkt dig genom att vara otrogen inte automatiskt innebär att han är en dålig far och att barnen inte ska få träffa sin pappa. Skilj mellan dig och barnen, och håll barnen utanför det faktum att han betett sig som ett svin mot dig. Barnen ska ALLTID hållas utanför föräldrarnas konflikt och anledningen till den, så antingen anledningen till att du vill flytta till Sverige är att han har varit otrogen eller att han har för lite pengar eller att du har varit otrogen är det ingenting som barnen skall behöva parera och de skall inte heller tvingas ta ställning för eller emot någon förälder.

  Sen är det ju så att om ni kommer överens om att du ska flytta till Sverige med barnen så är det helt lugnt, är det ok för honom så är det. Annars är det med största sannolikhet amerikansk lag som gäller beträffande vårdnad, boende och umgänge. Mitt råd är att kontakta en advokat där du bor och höra dig för om vad som gäller, så att du inte försätter dig och barnen i en situation som är ohållbar. T ex att flytta till Sverige med barnen utan att berätta det för pappan skulle eventuellt innebära att dina chanser i en vårdnadstvist försämrades kraftigt och pappan skulle få onödiga fördelar av det.

  Lycka till!

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 5 apr 2005 15:22 #0

  OK OK !!! Lugna er som tror att jag tanker straffa barnets Pappa. Det ar inte alls vad jag har i tankarna aven om ni forstod sa av mitt inlagg.

  Jag vill inte ta barnen till Sverige for att straffa honom. Han ar en toppen pappa som ar fantastisk. Grejen ar att jag har ingen familj har och att satta barnen pa dagis har ar otankbart... tyvarr... jag skulle fa magsar!

  Jag inser att jag maste ut i arbetslivet igen och att jag maste ha nagon att ta hand om mina barn. Hemma kan jag ha mamma eller en svagerska att se efter dem och jag har storre chans att fa ett bra jobb, utan att behova, fa jobba hela dagarna i anda och endast fa pyttelite tid att se barnen. Och man far bara 2 veckors semester har om aret.
  kvaliteten pa varat liv hade varit mycket battre i Sverige, det gar inte att braka med.

  Jag forstar att pappan maste fa ratt att se dem. Han skulle tankt igenom vad han gjorde innan, vad han satte pa spel. Men han har ocksa tillrackligt med pengar att flyga over till sverige titt som tatt. Det ar inga som helt problem for honom.

  Jag hoppas att saker och ting kan redas ut for allas basta men som ni forstar sa ar jag djupt besviken och kanske for en liten tid behover mina vanners och familjens stod.

  Barnen har just nu endast amerikanskt pass, men kan fa svenskt pass valdigt latt.

 • Anonym Trådstartaren
  Visa endast
  Tis 5 apr 2005 15:35 #0

  Plus att jag skulle INTE ta dem utan pappans vetenskap!!! Kristin, satt dig in i nagon annans situation sa kanske det inte ar sa barnsligt efter allt....

  Vet du hur dagis ar har i USA? Hur lite tid man far med sin familj om man ar tvungen att jobba heltid och lite till for att kunna ha ett mindre an medelsvenssons liv?
  Ta reda pa lite fakta ocksa sa kanske du forstar att det ar svart att bo kvar har och ha nagon slags kvalite pa varat liv. Om pappan totalvagrar sa ar det ju klart att jag inte kan flytta till Sverige. Det forstar jag ocksa. Det ar for mina barns basta som jag tankte tanken att uppfostra dem i Sverige.

 • Tis 5 apr 2005 16:17 #0

  Hej Ts,
  Jag förstår Din situation, och skulle nog också längta hem till Sverige, med allt vad det innebär, i Din situation. Numera är det ju så billigt med flygresor att barnen säkert kan träffa sin pappa ofta. Det kan vara berikande för barn att få växa upp i två olika kulturer.

  Om ett huvudskäl för Dig att bo i USA var just relationen med pappan, och han är otrogen, så förstår jag att det kan kännas meningslöst för Dig att stanna i USA. Dessutom har Du kanske större chans att få jobb och annat väl ordnat här i Sverige? Självklart måste Du tillse att jobb, dagis och ekonomi fungerar för Dig och barnen.

  Det enda som oroar mig är att jag gissar att skilsmässan och vårdnaden kommer att regleras av USA:s lag? USA:s lag är mycket hårdare än svensk lag vad gäller vårdnad och umgängesregler. Om jag vore Du skulle jag omgående kontakta en advokat som kan hjälpa Dig med en strategi, så att Du inte får något bakslag. Kram Kriya

 • Tis 5 apr 2005 21:39 #0

  Amerikansk lagstiftning gäller. Vad det gäller din eventuella skilsmässa så gäller svensk lagstiftning i max två år efter det att du som svensk medborgare har utvandrat, därefter gäller amerikansk lagstiftning. Barnen är födda i USA så där tror jag att amerikansk lagstiftning gäller också.

Svara i tråden: Skilsmassa i utlandet, kan man ta barnen till Sverige?
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll