Inlägg från: Vättervy |Visa alla inlägg
  • Vättervy

    Fixade inte att sluta med Cipramil. Så ledsen!

    Jag har tagit 20 mg. Cipramil om dagen i några år. Jag blev nyligen gravid och tänkte jag skulle sluta med medicinen. Har hört det inte är så bra att ta dem under graviditet. Jag började trappa ner långsamt, samma dag jag plussade. Första veckan kände jag nada. Men denna sista veckan har varit gräslig! Har knappt orkat ta mig uppför trapporna här hemma, har varit fruktansvärt tung och nere och orolig ( mycket värre än innan jag började med medicinen ). Hela världen har gungat, varit jätteyr, inte kunnat köra bil. Bara velat GRÅTA. Har tänkt: Ska inte ge upp! Snart går biverkningarna över. Men nu ikväll orkade jag inte mera. Har ju barn å hem å jobb att ta hand om. Tog en halv tablett och sitter nu och hoppas den verkar snart. Känner mig så ledsen. Någon mera med liknade erfarenhet?

  • Svar på tråden Fixade inte att sluta med Cipramil. Så ledsen!
  • Vättervy

    Vet du hur länge det är OK att äta antidepp? Från vilken vecka ska man helst ha slutat? Nej, har inte pratat med läkare. Har ingen riktigt. Bor på nytt ställe. Får nog kontakta någon...Varför får man inte sluta utan att ha pratat med läkare?

    Tack! Kram!


    Davidoff1975 skrev 2007-10-23 21:43:36 följande:
    Har du pratat med din läkare? Du får inte sluta med sådan medicin utan att prata med läkaren. Jag äter oxå antidepp.medicin och till mig sa läkaren att det inte är nån fara för fostret i början av en graviditet.
  • Vättervy

    SveThorstens & Aaliyah...

    Tack ska ni ha...Ska försöka få en kontakt här i min nya stad. Kanske trappade jag ner för fort. Kram

  • Vättervy

    Tusen tack till alla som har svarat! Många goda råd och lugnande ord! Ni är så gulliga!

    Som jag skrev tog jag en halv tablett igår kväll (10 mg) och idag känner jag mig redan annorlunda. Rent intuitionsmässigt känns det som detta är mycket bättre för barnet än att jag ska ligga helt knäckt. Men jag vet inte. Jag har bestämt mig för att försöka fortsätta klara mig på en halv tablett. Ska också ta kontakt med en läkare för samtal och hjälp att så småningom sluta helt. Om det är nödvändigt.

  • Vättervy

    Tack

    Kim och Mike skrev 2007-10-25 09:15:46 följande:


    Ett råd är att ta kontakt med Läkaren på MVC..dem är mer insatta kring graviditet och ssri än vad läkarna på typ vårdentralen är...
Svar på tråden Fixade inte att sluta med Cipramil. Så ledsen!