• Khitel­e
    Äldre 25 Sep 11:25
    38023 visningar
    21 svar
    21
    38023

    När lär sig barnen färger, abc och siffror??

    Spelar väl ingen roll vad de kan egentligen ?

    Eftersom vissa kan läsa då de börjar skolan och vissa inte. Vissa skolor låter sig barn utvecklas genom att ge svårare och klurigare uppgifter. Men vad gör man med en unge som går i 4:an och behöver 7:ans mattebok (och sjunde klass inte ens finns på den skolan?) ? Många är de ungar som är uttråkade i flera terminer av extrauppgiftspapper eller stenciler och allt vad det heter. Sedan kommer de till gymnasiet och blir helt förbryllade över den enkla matten och OM de frågar och har rätt lärare så kan de få läsa alla gymnasiets mattekurser så fort de bara kan. Underbart !

    Men de flesta elever som jag haft är liksom så fast i det där tänket att nä, fröken bestämmer och egen vilja (det kompetenta barnet) Vad är det ?
    Men efter någon/några dagar lossnar det och kreativiteten/tankeförmågan sprudlar och de förstår att de har rätt att vara där som de vill, inge skoltvång och anser de uppgiften tråkig så vågar de säga det. Och det är där min bild av en bra lärare kommer in; en lärare som på ett eller annat bra sätt får eleverna med sig och får dem att stanna i skolan (utan hot om att OM de inte är i skolan så vet du vad som händer).

    Men nu ska jag ut och hitta en ABCaffisch till min 2 åring så vi kan börja träna bokstäver.

Svar på tråden När lär sig barnen färger, abc och siffror??