• Anonym (telev­äxel)
    Äldre 8 Nov 11:05
    3652 visningar
    24 svar
    24
    3652

    Biomamman ringer hela tiden!

    Har bonusbarn vv. Den veckan bonusbarnet är här så ringer telefonen jämt jämt jämt. Genomsnitt 4 gånger om dagen. Tidigt på morgonen för biomamman vill säga god morgon. Eftermiddagen för att fråga hur bonusbarnet haft det i skolan, kväll för att höra vad bonusbarnet gjort på eftermiddagen och sen måste hon ringa på kvällen och säga godnatt. Jag tycker inte bonusbarnet kan koppla av hos oss och komma till ro hos oss. Bonusbarnet har inte behovet, inte i den utsträckningen.

    Bonusbarnet fick en mobiltelefon för att vi ska kunna nå h*n när h*n är ute och leker med kompisar, men VIKTIGAST att h*n kan nå oss om det händer något! Om barnet blir ledsen, slår sig, någon är dum osv. Nu är pengarna slut på kortet för att barnet ringer till sin mamma för mamman har sagt att h*N MÅSTE ringa. Jag blir lite förbannad faktiskt! Det var inte därför vi köpte telefonen. Vi har liksom en hemtelefon till sånt! Nu sa vi till bonusbarnet att h*n inte får använda telefonen utan bara den vanliga om h*n vill ringa. Mobilen ska användas för att nå oss när h*n är ute och leker. Då blir barnet ledsen och säger att mamman har sagt att hon SKA ringa. Jag tyckte hela diskussionen blev fel. Vi vuxna måste komma överense och säga samma sak. Nu får inte bonusbarnet ha mobil av mamman för hon är emot det helt. Vilket jag kan se lite som en dubbelmoral eftersom hon hela tiden propsar på att barnet ska ringa henne annars ringer hon.

    Det känns som att detta tar större delen av dagen och tiden med bonusbarnet, mamman ringer hela tiden. Jag blir galen på det. Vi har sagt till mamman och hon tog väldigt illa vid sig. För henne är allt svart eller vitt. Vi sa ring inte så ofta hela tiden och hennes tolkning var att du får ALDRIG ringa. Helt galet!

  • Svar på tråden Biomamman ringer hela tiden!
  • Anel85
    Äldre 8 Nov 11:10
    #1

    Har varit i kontakt med samma typ av problem och det är skit svårt att få ordning på det
    Men tycker ni ska göra upp en plan ni vuxna att hon bara får ringa en gång på eftermiddagen och givetvis om något är akut..

  • Anonym
    Äldre 8 Nov 11:11
    #2

    Jag vet vad du menar. jag är själv en biomamma, som hade det där beteendet att ringa stup i kvarten när barnen var hos sin pappa. mitt ex och barnens bonusmamma påtalade flör mig flera gånger hur irriterande det var - och stressande för barnen. De talade för döva öron, jag kände ju att jag "måste ha kollen, det hängde ju på mig"! Tillslut insåg jag dock att det var en ohållbar sits för alla, mitt ex, hans sambo, barnen och även för mig - som levde med detta eviga ringade när barnen var borta. Kunde inte slappna av eller njuta av mitt liv.
    Vi bestämde gemensamt att jag ringer INTE när barnen är hos sin pappa - och barnen ringer för att säga god natt om de är lite "längtiga" eller har nåt speciellt att berätta från dagen. Är det en KRIS-situation ringer naturligtvis mitt ex eller barnens bonus till mig. Nu funkar detta bra ör oss.

  • Mirake­l händer
    Äldre 8 Nov 11:14
    #3

    Jag är bio mamma. Men ringer sällan till sonen när han är hos sin pappa. Däremot ringer sonen varje kväll vid 20-tiden och säger god natt. Men vi har bra kontakt sonens pappa och jag. Vi måste få det att fungera pga sonens handikapp.


  • Anonym (telev­äxel) Trådstartaren
    Äldre 8 Nov 11:34
    #4

    Hur och vad ska man göra eller säga? Det är fel att ta diskussionen med barnet tycker jag. Min sambo gjorde ett försök till det men jag håller nog inte med honom där. Vi får ju ta upp det med mamman. Och det måste vara svårt som mamma att släppa helt, det begära jag inte heller men jag tycker det är överdrivet som det är nu.

    Anonym inlägg 2. Hur pratade de med dig? Blev du ledsen? Vad stark du är måste jag säga!

  • Anonym
    Äldre 8 Nov 11:42
    #5

    TS; Barnens pappa tog upp det först en gång när han lämnade. Sedan försökte han och hans sambo att prata med mig om detta vid varje tillfälle. De var absolut inte otrevliga mot mig, fast jag tyckte ju att de tjatade och hade hur fel som helst. Fast ledsen blev jag inte. Det var efter att ha läst en artikel om växelboende och sammansatta familjer som jag tog mitt förnuft tillfånga. Tror att det var Nanny Annelie från TV som sa i artikeln att när barnen är hos pappa, så är det också pappas och bonusmammas regler och ansvar som gäller - på samma sätt som det är mammas regler och ansvar hos mamma. Att man ska vara konsekvent med detta, för då känner barnen trygghet. Det blev min "väckarklocka". Jag kände att "Aha, jag behöver inte oroa mig för ditt eller datt när barnen är hos pappa. Det är pappas ansvar att allting flyter den veckan - och både han och hans sambo är fullt kompetenta ovh vettiga personer som fixar det". Så då kunde jag släppa greppet, en bfrielse för oss alla!

  • Anonym (2)
    Äldre 8 Nov 11:43
    #6

    Det var jag nr 2 igen, som skrev ovanstående inlägg som svar till dig TS. Och jag håller tummarna för att ni ska lyckas få bukt med det här hos er också!

  • Anonym (telev­äxel) Trådstartaren
    Äldre 8 Nov 11:56
    #7

    Vad skönt att ni lyckades och att du kunde släppa lite. Skönt för dig också!!! Ja, vi får göra ett försök till men sist blev det så fel eftersom mamman blev väldigt upprörd. Tyckte vi la fram det väldigt finkänsligt och fint men det blev ändå fel. Svårt sånt här..

  • Anonym
    Äldre 8 Nov 12:12
    #8

    Vi har oxå en bio.mamma här osm ringer o ringer o ringer o ringer..
    Ibörjan när vi blev sambos så tänkte jag inte så mkt på det då bonusen var så pass liten (1½ när bvi blev sambos och de hade varannan vecka) Men när samtalen till slut handlade om allt annat än barnet så började det bli väldigt irriterande. Jag sa till sambon och han sa till exet. Det fungerade ett tag, sen så började samtalen igen..
    Nu har det gått ett ex antal år. Vi märker här oxå hela tiden att det funkar inte att mamman ringer o ringer HELA Jävla tiden.. (Gör ju inte det bättre av att vi har en del sammarbetssvårigheter då hon inte vill ha bonusen hos oss) Vi märker ju på barnet att det inte är så lätt där heller.
    Nu är bara barnet hos oss varannan helg och man tycker ju att under de fjuttiga dagarna så kan hon ju låta bli att ringa, men icke sa nicke. Helst en gång om dagen, gärna två.
    Gör ju itne det bättre av att barnet inte vill åka hem utan tjatar på mamman att få stanna. Vilket barnet aldrig får. =( Så hon försöker locka hem barnet i stället.. Varje gång hon ringer så är det nya grejer "Jag har köpt det till dej, vi ska åka dit.. osv osv.. Skitjobbigt.
    Senast så tog sambon ett snack med henne och förhoppningsvis så får man väl hoppas att hon fick in det.

  • Anonym (2)
    Äldre 8 Nov 12:15
    #9

    Usch, knivig sits för er TS! Hon kommer med största sannolikhet att bli upprörd igen om ni tar upp det, men försök att sätta er över det. Kanske kunde ni lägga upp det på den bogen att det är nervöst för barnen att hela tiden känna pressen att ringa och uppdatera mamma? Och tillägg att det måste ju vara stressande även för henne. Jag vet att det är en balansgång på slak lina. men kunde ni inte säga till mamman att från och med nu så är det barnen som får ringa till henne, när de är hos er? Och sedan sätta er ner med barnen och förklara för dem att "nu är ni hos oss, mamma har det bra hos sig.Ni behöver inte ringa henne härifrån om allt möjligt, vi finns här för er nu. Man kan ju ringa och säga god natt eller berätta om något speciellt roligt/spännande hänt, annars ses ni ju nästa vecka."
    Bara ett förslag och lite pepp till dig TS:

  • Lyckog­risen
    Äldre 8 Nov 12:46
    #10

    Jag har faktiskt pratat med Vuxen BRIS om samma problematik.
    I vårt fall så var det biomamman som inte ville att min smabo skulle ringa till barnen.
    Hon sade att barnen blev stressade och betedde sig lite märkligt och grät efter pappa när min sambo hade ringt (han ringde kanske 1-2 gånger i veckan).

    BRIS berättade då att man ska låta barnet/barnen vara ifred hos den föräldern som har dem den veckan.

    OM barnet har behov av att prata med föräldern de inte är hos så är det jätteviktigt att de får det.
    Hindras dem från det så ses det som MYCKET allvarligt.
    Däremot så stressar det barnen om föräldern som inte har dem ringer och "stör".

    Så där fick min sambo backa.
    Nu rings han och exet efter barnens läggtid om det är något de behöver stämma av.

    Man bör tänka sig för innan man ringer.

    Jag tror att i många fall så ringer nog föräldern för sin egen skull och inte för barnets.

Svar på tråden Biomamman ringer hela tiden!