Inlägg från: Pöörnis |Visa alla inlägg
  • Pöörnis

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Spättafilé med dillsås, en av min dotters favoriter. Ca 5-6 port.

    5 små Spättafilé
    5 potatisar
    3 morätter

    Koka potatis och morötter mjuka(gärna i stora bitar för att behålla näringen, ångkokas de så finns ännu mer kvar. Mixa
    Koka spättan ett par minuter i vatten, mixa.

    Jag gjorde en bottenredd sås med smör och vetemjöl, använde lite mjölk samt avkok från morötterna och potatisen. Smaka av med dill. Vill man inte ha sås(med mjölk/vetelmjöl) till kan man tillsätta dillen i morötterna och potatisen

  • Pöörnis

    Idag gjorde jag gryta på lövbiff, ett experiment som gick hem. Gott för mamma, pappa o syskon oxå. Min dotter är 5½ månad.

    2 stora lövbiffar(går säkert lika bra med tex grytbitar)
    vitpepparkorn och lagerblad i tekula
    ½ gul lök
    1 paprika(jag hade gul hemma)
    1 burk krossade tomater
    drygt 1 dl grädde
    svartpeppar

    Jag kokte lövbiffen i strimlor med vitpeppar och lagerblad, fräste lök och paprika, tillsatte tomaterna och lät koka ihop en stund. Tillsatte köttet och lite av buljongen från köttet samt grädden och svartpeppar(malen). Allt fick koka en stund så att paprikan var helt mjuk och såsen tjockat på sej lite. Mixade och serverade med mixad färsk brysselkål och potatis.
    Borde gå att koka allt tillsammans från början för att göra det lite enklare.

  • Pöörnis
    Emlan84 skrev 2007-11-19 23:26:13 följande:
    får man verkligen lov att steka grönsakerna när dom e så små??
    Vem har sagt nått om att steka??? Jag fräste paprika o lök i culinesse i en tjockbottnad rostfri kastrull. Där blir det inte stekyta om man inte bränner det. Om jag hade stekt grönsakerna, varför skulle ja då ha kokt klövbiffen???
  • Pöörnis

    Emlan84

    Vill du diskutera detta mera så gör vi det i den andra tråden, inte bland recepten!

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept