• Äldre 27 Jun 19:59
    154896 visningar
    223 svar
    223
    154896

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Sorry om jag har missat om någon redan tipsat om detta, men lapskojs är vad jag brukar ge mina nyfödda och de brukar äta det utan problem. Bebisar brukar tycka om rödbetor till det.

    Dillkött med potatis går ner väldigt bra det med om man kokar köttet tillräckligt länge och delar upp det noga innan servering. När det är helg får även bebis äta äggröra tillsammans med oss övriga i familjen och ibland ärtsoppa och pannkaka på torsdagar.

  • Äldre 28 Jun 00:23
    Cupcake01 skrev 2014-06-27 23:50:35 följande:
    Har du nåt bra recept på lapskojs och dillkött så dela gärna med dig ;)
    Självklart!

    Dillkött:
    Häll upp en gryta med vatten och tillsätt
    - en näve pepparkorn
    - salt
    - Alt (morötter el svamp)
    Och låt högrev/lamm-köttet koka 3 timmar.

    Dilllsås:
    - häll upp en liter mjölk i en kastrull + dilll
    - ca 3 msk mjöl till varje liter mjölk i såsen
    - tillsätt lite vitpeppar
    - låt det skuda upp på låg värme innan köttet hälls i grytan
    - häll i sockerblandningen, utspätt med ätticka ( jag brukar utgå ifrån 50% socker & 50% ätticka), resten smakar jag mig till beroende på hur stor grytan blir.
    - låt köttet koka in på lägsta värme ytterligare en timme

    Servera sedan med färsk potatis och inlagd gurka...

    Lapskojs:
    - Häll i grytbitar i en kastrull och salta väl innan locket läggs på för kokning!
    - Låt koka i 3 timmar
    - mosa sedan köttet med hjälp av en slev el dylikt

    Potatismoset:
    - Koka upp potatis av mjölig sort i ca 40 minuter
    - mosa potatisen i en bunke
    - tillsätt salt, lite peppar och smör
    - blanda ut moset, med uppvärmd mjölk och och lite sirap, tills konsistensen blir rätt
    - tillsätt därefter köttet och blanda ihop


  • Äldre 24 Jul 22:18
    MissKaos skrev 2014-06-29 19:31:25 följande:

    ..fast bebisar ska ju ha saltfattig kost?

    Går det tillaga utan salt?


    Ta bara bort saltet...
Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept