• angelofthedevil

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Här skriver vi in alla våra RECEPT.

    Denna tråd är ENDAST till för recept.
    Frågor och diskusioner om recept, ålder mm lägger man i den andra tråden.
    Detta för att det skall vara så enketl som möjligt att kunna hitta recepten.

    Diskusionstråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730097.html

    Gamla recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23905626.html


    *Leonardo 070220*
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-29 18:22:35:
    Skriv helst från vilken ålder man kan ge maten då det är många som undrar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:42
    Den andra länken fungera ju inte så jag hoppas denna fungerar nu då. www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:45
    nehej tidigare länk vart helt fel, gör ett nytt försök.
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m26730097.html
  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • acea

    Bella2012: jag kokar majsen och kör därefter med stavmixer så mycket det går, fryser in i formar och precis innan jag ska servera den tinade purén trycker jag purén genom en sil, så får jag bort de sista skalen. Går ju att trycka genom sil innan frysningen med :)

  • Bella2012
    acea skrev 2013-01-25 13:40:40 följande:
    Bella2012: jag kokar majsen och kör därefter med stavmixer så mycket det går, fryser in i formar och precis innan jag ska servera den tinade purén trycker jag purén genom en sil, så får jag bort de sista skalen. Går ju att trycka genom sil innan frysningen med :)
    TACK!

    Samma sak sa en kompis idag också :)
    Slog mig inte en tanke att man skulle sila majsen =) 
  • Thess 444

    Jag har en sida, Mejas Mat, där jag har lagt upp alla mina recept som jag har lagat till min lilla dotter. Recepten är gjorda så att det finns en version för vuxen och en för bebis. Hela familjen kan äta samma mat. Nya recept kommer varje dag. Recept finns från 6 månader och uppåt.



    Mejas Mat heter den : mejasmat.se

    Berätta gärna vad ni tycker och Smaklig Spis!
  • elinson
    Perfekt som plockmat, köttbullar med smak av soltorkade tomater och oregano. Min son gillade dem starkt!
    Mer recept och tips om smakportioner, matvägrare, magetrubbel och plockmat hittar ni i bloggen. www.barnsmat.blogspot.com 

    Ingredienser
    400 g köttfärs (jag använde älgfärs eftersom det är det som finns hemma, men vilken som helst fungerar)
    1 gul lök
    5 st soltorkade tomater (soltorkade tomater kan vara ganska salta, om bullarna ska ges till barn under året så hoppa över tomaterna och använd lite tomatpure istället)
    1 tsk oregano
    1 ägg
    2 msk ströbröd/kavring/havregryn
    2 msk vatten

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en plåt med olja eller använd bakplåtspapper. Skala och skär löken i större bitar. Mixa ägg, lök, soltorkade tomater, ströbröd, vatten och oregano till en jämn smet. Ju finare smet desto mindre lökbitar (bra för anti-lökbitar-barn). Blanda med köttfärsen och forma till små fina bullar och placera på plåten. In i ugnen och stek i ca 30 minuter. Under tiden hinner man plocka undan i köket, koka pasta eller potatis eller vad man nu önskar ha till.

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept