• angelofthedevil

    Vi som gör egen barnmat - recept

    Här skriver vi in alla våra RECEPT.

    Denna tråd är ENDAST till för recept.
    Frågor och diskusioner om recept, ålder mm lägger man i den andra tråden.
    Detta för att det skall vara så enketl som möjligt att kunna hitta recepten.

    Diskusionstråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730097.html

    Gamla recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m23905626.html


    *Leonardo 070220*
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-29 18:22:35:
    Skriv helst från vilken ålder man kan ge maten då det är många som undrar.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:42
    Den andra länken fungera ju inte så jag hoppas denna fungerar nu då. www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730444.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-01-29 13:45
    nehej tidigare länk vart helt fel, gör ett nytt försök.
    www.familjeliv.se/Forum-11-236/m26730097.html
  • Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept
  • Miniigirl
    Flinga 06 skrev 2007-12-12 23:48:18 följande:
    Jag har läst någonstans att falukorv innehå+ller på tok för mkt salt och därför ska undvikas.
    Oj, vart har du läst det någonstans?
    när kan man då börja ge det?
  • Me81

    Här skriver vi in alla våra RECEPT.

    Denna tråd är ENDAST till för recept.
    Frågor och diskusioner om recept, ålder mm lägger man i den andra tråden.
    Detta för att det skall vara så enketl som möjligt att kunna hitta recepten.

    Diskusionstråden: www.familjeliv.se/Forum-3-39/m26730097.html

  • Miniigirl

    Ett till enkelt recept sonen vart som tokig i=)

    Currykyckling ca 13 port

    3 portioner kokt ris
    ca 500g kycklingfile
    ca 2 dl majs
    curry
    ca 1 msk vetemjöl
    smör

    Koka Kycklingen tills den blir klar! beroende på hur stora bitarna är!

    Koka majsen! Häll av vattnet och använd det till att göra sås på! blanda i lite mjöl för att få en lite tjockare konsistens! häll i smör, så mycket som känns lagom! men, om man har i lite extra, smakar ju oxå såsen lite mer=)
    Ha i curry i lagom mängd=)
    sen är det bara att mixa ihop, och använd så mycket sås så att det blir lagom konsistens!

  • Franns

    Hur mkt av varje, Hasselbacken? låter som supergoda recept, men jag är inte superduktig på att laga käk, så det skulle vara bra att veta =)

  • Lindisen81

    min snart 5-månaders dotter gillar detta;

    kycklingfilé (koka tärningar)
    broccoli (bara blomman)
    ris

    mixa allt till en röra, späd ut med kokvattnet från kycklingen till önskad konstsistens.
    använd en tesil med svartpepapr, vitlök samt lagerblad i kycklingkoket!

    MUMS!
    frys in

  • Squeezetoy

    Igår gjorde jag en köttfärsgryta med orientalisk touch. Blev inspirarad av en gryta vi brukar göra. Men då är färsen brynt och dessutom mer "torr". I denna hade jag grädde för lite såsighet, men kryddningen är egentligen samma fast mindre då originalet är rätt kryddigt.

    Färs, kokt med lök, pepparkorn och vitlök. Jag hällde av vätskan och plockade bort kryddningen, men insåg senare att jag mycket väl kunde ha behållit vitlöken, men hackat den. Blandade i lite paprika i små bitar.

    Kryddning: curry, och lite kanel och kardemumma. Lite paprikapulver och chilisås.

    När vi vuxna äter den har vi en hel massa tillbehör, men istället för att ha det som tillbehör blandade jag i ett par av dom i grytan istället. Så lite kokosflingor cch aprikos. Egentigen är det russin som ska vara till men i brist på russin rörde jag i aprikos istället, det ger också en lite söt kontrast. Jag använde puré eftersom jag precis hade puréat alla aprikoserna men det blir säkert jättebra med bitar. Banan är också ett tillbehör som passar bra att blanda i, men det hade jag helt slut på.

    Serveras t ex med ris, bulgur eller liknande.

  • tejej

    Min tjej har varit lite kärv att få att äta nu några dagar. (Har varit förkyld..) Det enda hon verkligen har gapat efter är min linsgryta..!
    Röda eller gröna linser
    Bitar av potatis
    Broccoli
    Rödlök

    Kokas i ca 10 min eller så långt som det står att linserna behöver kokas. Ha i tesil med vitlök, svartpepparkorn och fänkål. Pressa i lite färsk citron innan det puréas!
    Smaskens, tycker Agnes.

Svar på tråden Vi som gör egen barnmat - recept